Blåbær-cheesecake


Blåbær-cheesecake er en dejlig variant af den populære cheesecake, og så er den bare så utroligt fin med sin lilla farve.

Denne lilla farve kommer fra de ægte blåbær og ikke de der søde blåbær, vi køber i supermarkederne i den tro, at det er blåbær. Ægte blåbær er blåsorte indeni, hvor de store, søde blåbær er hvide indeni. De ægte blåbær fås mig bekendt kun på frost. Eller jeg har i hvert fald ikke haft held med at finde dem friske (har du?).

Blåbær-cheesecake - opskrift på cheesecake med blåbær - glutenfri, sukkerfri og Low Carb

Blåbær-cheesecake

Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
5 timer

Ingredienser

Bund

Fyld

Sådan gør du

 • Hak nødderne til groft mel og bland med smør, Sukrin Gold og salt.
 • Fordel massen i en smurt springform (20-22 cm) og pres det godt sammen så du får en jævn overflade.
 • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft og bag bunden i ca. 20-25 minutter.
 • Lad bunden køle helt af i køleskabet.
 • Kog blåbær og vand op og lad det simre i et par minutter.
 • Blend til en homogen masse
 • Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca 10 minutter.
 • Knug overskydende vand fra husblassen og smelt den i den varme blåbærsaft. Lad det herefter køle af.
 • Pisk fløden til let skum i en skål.
 • Pisk flødeosten sammen med SukrinMelis og vaniljepulver og vend den med flødeskummet.
 • Vend eller pisk blåbærmassen i flødeskummet, når den er afkølet.
 • Hæld massen over bunden og stil kagen på køl i mindst fire timer, gerne natten over.
 • Pynt fx med ekstra blåbær og skovsyre.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Cheesecake med blåbær

Kagen er utroligt lidt sød, da jeg bedst kan lide at bruge sødemidler meget sparsomt. For mere sødme kan du fint skrue lidt op. Smag evt. til, inden du laver fyldet færdigt.

Blåbær er jo heller ikke det sødeste bær, men det bidrager alligevel med lidt sødme til kagen. Det afhænger dog også lidt af om du kan skaffe de ægte blåbær, som oftest er lidt mere syrlige, eller om du bruger de store amerikanske blåbær.

Hvis du bruger de store blåbær, også kaldt mosebøllebær som har lyst frugtkød, vil kagen nok formentlig ikke få den fine lyserøde farve. Jeg tænker også sagtens, at der kan bruges et andet bær fx hindbær eller jordbær. Jeg har dog ikke afprøvet det, så det er på eget ansvar ;-) Men skriv gerne lige i kommentarfeltet om det er muligt, hvis du forsøger dig med det.

Blåbær-cheesecake - opskrift på cheesecake med blåbær - glutenfri, sukkerfri og Low Carb
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Blåbær-cheesecake”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. SKAL bunden bages? Der er vel ingen ingredienser i den som kræver bagning for at få den til at samle sig ?! 😊

  Svar
  • Åh jeg ved ikke lige. Jeg har tidligere lavet andre af sådanne no-bake bunde men ikke med smør og ikke i den mængde. Desuden synes jeg bagningen giver god smag til nødderne.

   Svar
  • Jeg har ikke prøvet andet end at lave den dagen før. Jeg er lidt i tvivl om bunden vil blive for blød, hvis man lader den stå i flere dage…

   Svar
 2. Hej Jane,
  Mit aprikostræ er gået lidt vel agurk, mon man kunne lave denne opskrift bare med aprikos i stedet for?!

  Svar
  • Det slår mig lige, at jeg aldrig har lavet mad med abrikos! Hvor er du heldig at have et abrikostræ❤️

   Jeg kan ikke gennemskue om abrikoser er lidt ‘vådere’ end blåbær og om det vil have betydning her. Men evt. sæt mængden lidt ned eller i hvert fald lige have det for øje undervejs. Så vil jeg tro, det går helt fint👍🏼

   Svar
   • Det står egentlig bare opad en sydvendt husmur, hvor der er relativt meget læ og passer sig selv. Dagens høst var 1,6 kg, så der er til enkelt kage eller to 🙈
    Jeg må sjusse mig lidt frem i forhold til mængden 👍🏻

    Svar
 3. Hvad sker der, med bunden hvis jeg har glemt at smøre min springform og bare lagt bagepapir i bunden? Plus hvor længe skal den stå på køl, inden cremen kommer ovenpå.

  Svar
  • Hej Helene
   Jeg tror sagtens, den vil slippe, selvom du ikke har smurt siderne. Jeg gør det nogle gange bare for en sikkerheds skyld. Bagepapiret i bunden er det vigtigste, fordi det tillader dig at flytte kagen ud af formen.

   Hvis bunden er helt afkølet, er den nemmere at fordele fyldet på, men du kan fint bare lade den være på køl, imens du laver fyldet. Det vigtigste er at fyldet får lov at stivne :)

   Svar
  • Nej aldrig. Rabarber er lidt svære, da de kræver en del tilsat sødme. Det stopper mig nogle gange i at bruge dem i desserter.

   Svar
 4. Lavede den her til nytårsaften, bare med hindbær i stedet for blåbær. Det kan bestemt også anbefales.
  Og min springform er ellers hele 25 cm, men det gik nu fint ?

  Svar
 5. Man kan generelt finde blåbær på de magre, sandede jorde såsom Vestjylland. Jeg er vokset op tæt på Legoland, og her kan man finde dem på hederne og i plantagerne. De skal som regel plukkes i juli.

  Svar
 6. Er der en speciel grund til, at der er både hasselnødder og mandler i, eller vil man kunne nøjes med én af tingene? Min mand kan ikke tåle hasselnødder, derfor spørger jeg.

  Svar