Biscotti er sådan en lille italiensk småkage, som du kan få serveret sammen med din kaffe. Du ved, sådan en lille sag, der ligger der i underkoppen klar til at blive dyppet i kaffen. Nu er småkager ikke det, jeg har gjort mig mest i i mit liv, må jeg indrømme. Måske fordi hovedingredienserne deri er hvedemel og sukker, og jeg spiser ingen af delene.
Biscotti med mandler og pistacienødder
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g mandelmel
- 3 spsk SukrinSirup gold
- 1 tsk bagepulver
- 2 æg
- 50 g smeltet smør
- 40 g mandler
- 30 g pistacienødder
- 1 salt
- ½ tsk guargummi
- 3 dråber mandelessens kan udelades, men giver ekstra smag af mandler
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen til en homogen masse i en skål.
- Form dejen til et aflangt, lidt fladt brød, evt. med fugtige fingre så dejen ikke hænger fast.
- Opvarm ovnen til 150 grader varmluft og bag brødet i ca. 15 minutter, til brødet er gyldent.
- Tag det ud og lad det køle helt af, ca. 1 time.
- Skær brødet i skiver af ca. 1 cm tykkelse.
- Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ca. 10 minutter ved 150 grader til de er gyldne og sprøde.
- Er de ikke helt sprøde, kan de evt vendes og bages lidt på den anden side også. Vær meget opmærksom, så de ikke bliver sorte. De brænder hurtigt på, så hold øje med dem hele tiden i den sidste bagning.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mine biscotti er derfor bagt med mandelmel, og det giver jo selvfølgelig en lidt anderledes oplevelse. Til gengæld er de glutenfrie og kraftigt kulhydratreducerede ift. den originale variant.
Sprødheden er jo en af de ting, man giver køb på, når man bager melfrit, så forvent ikke det samme knas. Men de har sådan en fin fast konsistens, som du måske kan huske fra julesmåkagerne.
Mine er heller ikke særligt søde men sådan kan jeg bedst lide dem. Vil du gerne have dem sødere, kan du øge mængden af sødning ift. mine mængder.
Tidligt oppe og solo-uge forude
Her i huset har vi været oppe siden 5.30. Jo, det er pænt tidligt på en lørdag, men vi skulle sende Søren afsted til Korsika, hvor han skal ned og vandre med tre venner i en uges tid. Når man selv farer afsted til Paris i tide og utide, er det vist helt rimeligt, at det er ham, der kommer afsted denne gang.
Så ungerne og jeg skal hygge herhjemme den næste uge. Og med ‘hygge’ mener jeg passe arbejde og skole. Jeg skal bruge ugen på at gøre klar til Kickstart, som starter på mandagen efter.
Men det helt spændende i den kommende uge er, at der kommer nogen og ser på vores lejlighed, som knap er sat til salg, på mandag. Og de har allerede været her én gang men vil gerne se den igen. Så kryds lige fingre ikke?
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
TIP: Hvis du opbevarer dem til næste dag, bliver de hurtigt bløde, men du kan give dem en hurtig ekstra tur i ovnen på lav varme, og så bliver de faktisk ‘sprøde’ igen.
Kunne man bruge xanthan gum i stedet for guargummi, med samme effekt? Det har jeg nemlig lige i skabet 😊
Jeg ved det ikke. Jeg har fået vildt forskellige meldinger fra læsere igennem årene. Fra det går superfint til det går slet ikke. Så jeg aner det ikke🤷🏻♀️
De smuldrer for mig. Går i stykker.
Må bruge det til en crumbel på rabarberkage