Biksemad er noget, som alle i familien elsker, både voksne og børn. Og så er det bare genial restemad.
Biksemad med knoldselleri
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g svinekød skåret i tern fx en rest flæskesteg
- 700 g knoldselleri
- 400 g blomkål
- 100 g løg
- 4 æg
- 60 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- syltede rødbeder til servering fx de råsyltede rødbeder
- evt. Worcestershire sauce
Sådan gør du
- Skær skrællen af knoldselleri og skær den i små tern. Skær blomkål i små stykker også.
- Kog selleriternen i ca. 10 minutter og tilsæt så blomkålen. Kog videre, til grøntsagerne er akkurat møre.
- Hæld vandet fra og lad dem køle af. Gør det evt. dagen før.
- Hak løg groft.
- Opvarm godt med smør i en sauterpande og steg først løget lidt og tilsæt herefter grøntsagerne. Steg til de begynder at tage farve
- Tilsæt kødet og steg videre i et par minutter til det hele har fået let stegeskorpe. Stænk evt. lidt worchestershiresauce over og drys med salt og peber.
- Steg spejlæg på en anden pande og server til, evt. sammen med rødbeder også.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Som jeg har nævnt før, er flæskesteg jo en alvorlig sag i den familie, jeg har giftet mig ind i og Søren kommer da også jævnligt hjem med en, som han lige sætter sig for at lave med rôtisserie på grillen. Sådan en omgang giver jo altid rester, og det betyder biksemad.
Når jeg laver biksemad, bruger jeg som regel bare det, jeg har. Jeg kan godt lide den med knoldselleri, som er en af mine yndlingsrodfrugter. Rodfrugter indeholder jo lidt flere kulhydrater end fx kål men stadig mindre end fx kartofler. Nogle gange blander jeg dog kartofler i også, men det er et personligt valg.
Her har jeg brugt en blanding af knoldselleri og blomkål, og på den måde har vi gjort en god dansk hverdagsfavorit endnu grønnere. Og det er jo ikke så skidt endda.
Og skulle du være så heldig at have rester af biksemaden også, smager biksemad altså ganske fremragende til både morgenmad og frokost også. Ja tak! ;-)
0 kommentarer til “Biksemad med knoldselleri”