Biksemad LCHF-style


I går kunne vi på TV2 i programmet “En kur der dur” se, at LCHF, det jo er noget med at spise en masse bacon til morgenmad. Den misforståelse vil jeg gerne udrydde lige med det samme. For vi behøver da ikke begrænse det til morgenmad. Vi kan sørme da også sagtens spise bacon til aftensmad!!  Fx når vi spiser sådan en lækker omgang biksemad – LCHF-style som denne her.

biksemad LCHF-style

Biksemad LCHF-style

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg løgene bløde heri.
 • Tilsæt herefter bacontern og lad dem stege, til de er semisprøde.
 • Tilsæt nu tern af knoldselleri og vend dem godt rundt i baconfedtet, og steg til de er let brune.
 • Drys med salt og peber og frisk timian og vend det hele godt rundt på panden.
 • Anret en håndfuld finthakket grønkål på hver tallerken og læg biksemaden her ovenpå.
 • Drys med lidt ekstra frisk timian og fordel lidt tomater rundt på tallerkenen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Indsæt selv ironi omkring det der med bacon eller spring længere ned i indlægget, hvor der er mere om bacon og populær-TV.

Men for hulen, sådan en omgang biksemad LCHF-style er godt. Også når den er lavet spontant, som det er tilfældet her!

Normalt ville der skulle et spejlæg på toppen, men det glemte vi. En anden fast komponent i biksemad LCHF-style er også HP-sauce, Worcestersauce og ketchup. De første to har jeg ikke i mit køkken, men jeg gav den gas i går og gav bikseretten et par strint Heinz. Jo, det går vildt for sig!

biksemad LCHF-style

Hvordan er det nu med rodfrugter og LCHF?

Rodfrugter kan sagtens indgå i en liberal LCHF. Og jeg spiser dem gerne. Især knoldselleri, som jeg elsker! Det er kun, hvis du spiser helt striks LCHF, at det kan være nødvendigt at gå udenom rodfrugterne. I så fald kan du bruge blomkål i små stykker eller hvidkål i tern. Ikke helt det samme men stadig en lækker og velsmagende ret!

Om bacon og LCHF og populær-TV

Det der med at man skal spise en hel masse bacon på LCHF er selvfølgelig bare pjat! Det er sådan en stereotyp ting, som er så sjov at tage op. Spis dig slank i flæsk og fløde. Ja, ja… vi ved jo heldigvis bedre. Men testpersonerne i gårsdagens program havde jo fået udleveret min bog, og selvom jeg gerne havde set den blæst op på skærmen, så var jeg mægtig glad for den eksponering, den fik.

Programmet i sig selv var da også mere nuanceret, end jeg havde forventet, men det er jo altid så som så med den slags programmer. Det er populær-TV, og der skal siges en hel masse på meget kort tid, og derfor bliver linjerne trukket skarpt op. Men når de scorer en kur som juicekuren, hvor du må drikke tre glas juice om dagen, på linje med LCHF og højere end paleo, fordi paleo er for “besværligt”… så taber de altså point hos mig. For ved du hvad, der også er besværligt? At være sulten hele tiden! Nå.

Og lidt om dommerne…

Jeg synes ellers, at Louise Bruun virker virkelig sød og sympatisk – og smuk – med sine naturlige panderynker. Helt ærligt, hvornår har du sidst set panderynker på TV? Aldrig? Jamen alle har dem sgudda! Nå, det var et sidespor! Og hun virker også professionel og objektiv, selvom det er lidt underligt at have hende i dommerollen, når hun selv lige har udgivet en bog om 5:2-kuren. Altså, det ville jo være som at sætte mig til at vurdere hvilken kost, jeg synes er bedst!

Og Jerk Langer synes jeg faktisk også har en rar og afdæmpet facon. Selvom han vist fik sagt, at man taber for meget muskelmasse på LCHF. Det nåede jeg ikke lige at se, hvor han fik fra, for jeg så bare, at manden havde tabt 6 kilo, hvoraf de 3 var fedt. Vi ved alle sammen, at vi har et væsketab på 2-3 kilo i starten på LCHF, så hvorhenne muskeltabet var, ved jeg ikke lige. Og normalt siger man, at low carb er muskelbesparende som vægttabsmetode, og det er en af årsagerne til, at det er så effektivt. Hende kvinden virkede ikke så motiveret for en kostomlægning, og så er det jo selvfølgelig lidt op ad bakke.

Well, well… hvad synes du om programmet? Både i aftes og generelt?

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

53 kommentarer til “Biksemad LCHF-style”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg bryder mig ikke om knoldselleri, så dem skiftede jeg ud med jordskokker. Det smagte fantastisk og jeg savnede slet ikke kartoflerne. Måske andre kan bruge den idé til biksemaden.

  Svar
 2. Hej.. Nu har jeg netop slugt din blog og kan se du også møder udfordringer mht dit kritiske mindreårige publikum :-D! Dét gør jeg også, især med den 7-årige pige! Hun er et vanemenneske og godt gammeldags kræsen/kritisk når det kommer til mad! især med grøntsager i! Hun er nogenlunde god til at spise lidt stave, meeeen ik god nok! Den mellemste er derimod altspisende (den yngste sidder fast i mors babs, så hun er ik værd at nævne endnu)
  Fandt retten med kyllingespyd og naanbrød, som jeg er sikker på vil gå rent ind her! Men hvilke retter kan du ellers anbefale? den store kan smage blomkål igennem nærmest alt :-) desværre! Og måske skal maden bare serveres på en sjovere måde, men er helt blank :-)
  Tak fordi du deler alt det lækre

  Kh Julie

  Svar
  • Det tror jeg, jeg vil skrive et blogindlæg om! Altså det her med at få konservative børn til at smage/kunne lide anderledes mad. Mine børn er blevet ret eventyrlystne med mad, men de er jo også store nu (fylder 9 om lidt)…

   Jeg tror ikke kun det handler om hvilke retter, man lige får sat på bordet. Det handler også om måden det gøres på. Hvis man sætter maden resolut på bordet “i dag spiser vi det her”, så spiser børnene også maden, hvis de er sultne. Ved de, at der venter en rugbrød/skål havregryn hvis de afviser maden, er risikoen for at de gør det, langt større. Men selvfølgelig er det fair nok at give dem tid til at lade smagsløgene vænne sig til maden. Et andet godt tip er at sørge for at de er sultne, når de går til bords. Al mad smager pragtfuldt når man er rigtig sulten. Så hold igen med eftermiddagsmaden fx. Herhjemme får mine kun grøntsagsstænger om eftermiddagen (ingen brød, kiks, nødder, etc.). På den måde spiser vi stort til måltiderne, og mindre eller ikke mellem måltiderne.
   De her ting er ikke møntet på dig, men bare på det med at have kræsne børn specifikt :)

   Og ellers vil jeg sige, at børn, der har været med til at lave mad er mere nysgerrige på at smage. Men nu har du jo en lille, så det kan være, det lige skal vente lidt. Og ellers kan jeg varmt anbefale min bog SPIS DIG MÆT & GLAD. Den er fyldt med børnefavoritter!

   Svar
 3. Hej. Syntes det er godt. Er vel lægmand når det gælder slankekure efterhånden, så ved også at der skal de kritiske briller på når man ser sådanne programmer. Jeg har i mange år levet efter vægtkonsulenternes kostråd, minus alt det m sødemiddel, men efter at jeg netop har fået mit 3 barn, kan jeg mærke at jeg er klar til nyt, og der syntes jeg programmet giver god oversigt over hvad der mon passer til mig. Der gør juicekuren og 5:2 kuren ikke! Så jeg har afsat februar og 2 uger i marts til at afprøve lchf. Glæder mig.

  Svar
 4. Jeg har også kun set det ene program med LCHF, og syntes det var sjovt da jeg selv
  lige er begyndt på nogle af opskrifterne. Syntes faktisk at det var fint at se to så forskellige oplevelser og resultater at samme ” kur” . Der er flere der skriver at kvinden ikke var mo motiveret. Det tror jeg nu nok hun var. Dét var bare ikke det rigtige for hende. Hun gik jo ikke op i sundheden, hun ville bare tabe sig. Så en kur som waightwatcher ville være god for hende, for der kan hun fx. stadigvæk få sin cola light.
  Tilgængelig havde manden rigtig glæde af LCHF . Det viser jo bare at vi er forskellige.
  Jeg glæder mig til at se programmet næste mandag, for jeg er også på 5:2 .
  Hvad mener du om at jeg bruger begge metoder, altså 5:2 og LCHF på en gang. Er der
  Noget sundhedsmæssigt som jeg skal tage hensyn til, eller er det fint nok?
  Mvh. Louise

  Svar
 5. Jeg synes det er pisse ærgerligt at lchf komme på højde med en juice kur, og at den kvindelige deltager bliver skiltet som værende uåben, ugidelig og dermed = dårlig resultat, når hun har følt det modsatte, og egentlig har opnået de resultater og mål som hun har sat via lchf.
  Jeg synes modsat dig Jane, at Jerk Langer virker spids, dømmende, meget lidt (faktisk overhovedet ikke) anerkendende og en lang løftet pegefinger. Jeg synes han er meget lidt selvkritisk ift at undre sig om de målinger han foretager og her tænker jeg, at det synes meget usandsynligt at man på 4 uger kan nedbryde 3kg muskelmasse (her burde man måske stille sig lidt undren)
  Jeg giver den op for lchf, og jeg glæder mig personligt meget til releaset i morgen.

  Svar
  • Ja, det er dødærgerligt at vinklen skulle være sådan, hvis hun i virkeligheden havde haft langt mere succes end man så.

   Og Jerk, ja, måske giver jeg ham for meget credit. I programmerne virker han mere stiv og firkantet end på hans FB-side, hvor han fremstår mere frisindet. Måske er det igen TV-mediet, der ikke yder ham retfærdighed.

   men glæder mig til at hilse på dig i morgen!

   Svar