For at lave den bedste roastbeef skal du behandle den lidt nænsomt. Den indeholder jo ikke meget fedt, sådan en fætter, så den bliver hurtigt tør og lidt kedelig. Men når du langtidssteger den ved lav temperatur, får du den møreste og bedste roastbeef, du kan forestille dig.

Sådan laver du den bedste roastbeef
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
- 800 g roastbeef
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Sådan gør du
- Brun roastbeefen grundigt på panden i smør og krydr den godt med salt og peber.
- Opvarm ovnen til 100 grader (alm. ovn).
- Læg roastbeefen i et smurt ovnfast fad med stegetermometer i og tag den ud, når har en centertemperatur på 50-52 grader. I min nuværende ovn tager det 30-40 minutter. I min gamle ovn ca. 1 time. Så meget kan det altså variere fra ovn til ovn så brug det termometer!
- Tag ud, lad hvile lidt og skær så lækre skiver af den.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Den bedste roastbeef med langtidsstegning
Roastbeef er blevet en del af min foodprep. Dvs. det er en af de ting, jeg ofte laver i weekenden og spiser af i ugens løb. Det er så nemt. Så spiser jeg den ‘carpaccio-style’ med rucola og parmesan eller jeg laver en god gammeldags mad med masser af remoulade (protip: Eriks remoulade er meget kulhydratfattig – du kan også røre din egen her: Hjemmelavet remoulade)
Roastbeef bliver måske aldrig min favoritudskæring og det er måske ikke gourmet, vi taler om her. Jeg foretrækker kød med mere fedtmarmorering. Men når vi skal fremtrylle den bedste roastbeef og forvandle dette magre stykke kød til noget mørt og lækkert, så brug opskriften herunder.
Roastbeef, der er perfekt stegt hver gang
Med denne opskrift bliver din roastbeef perfekt stegt hver gang. Selve kvaliteten på kødet kan dog svinge meget, men når du langtidssteger din roastbeef, ved du i hvert fald, at det ikke er din tilberedning, den er gal med, hvis kødet er sejt eller kedeligt.
Når du langtidssteger får du denne helt røde farve, der trækker helt ud til kanten og det ser enormt indbydende ud. Kødet kan se næsten råt ud, men er det ikke.
Hvad serverer man til roastbeef?
Alverdens grønne salater kan være lækkert tilbehør. Men skal du spise roastbeefen til en dejlig sommerfrokost, vil jeg anbefale denne den lækre blomkålssalat med estragoncreme. ‘Wannabe kartoffelssalat’ har vi også kaldt den. Den smager så godt!
Er det vinter er en god gammeldags omgang bønnefritter altid et godt bud.-
Hvis du stadig foodprepper roastbeef kan jeg på det kraftigste anbefale denne svenske udgave. https://recept.se/recept/ortagardsstek-med-ortsas
Min opskrift indeholde ikke en hel krukke basilikum eller timian, som der står, blot et stort bundt persille og 3 spsk tørrede urter, forude salt, peber, løg og hvidløg. Ofte en stor del estragon, så får kødet nemlig bearnaisesmag, og det bliver man aldrig rigtig ked af at spise.
Jeg tør godt love at du ikke fortryder det, og mistænker at det kunne blive en ny favorit, jeg laver i hvert fald aldrig andet, hvis vi skal have roastbeef. Også en fantastisk ret at lave til mange da den helst skal laves i forvejen.
Velbekomme
Wow hvor lyder det lækkert og spændende med den urtelage. Det ville jeg aldrig have kommet på men det skal jeg da bestemte teste. Tak for tip!❤️
Roastbeeef-kødet kan komme fra mange forskellige udskæringer på koen.
Nogle gange er det yderlår – andre gange inderlår, og det kan være temmelig sejt – også selvom tilberedningen er fuldt perfekt.
Prøv evt. med andre udskæringer, fx. tyndsteg, culottesteg eller oksemørbrad. Så bliver det dæleme mørt….
Så fik jeg prøvet at lave roastbeef i ovn og det gav et fantastisk resultat.
Øj så godt ❤️
Mums!
Perfekt roastbeef efter din opskrift Jane, Der var også estragoncreme wannabe kartoffelsalat samt en lille grøn salat til.
Manglede bare rødvinen…
Ej hvor godt! Lyder virkelig også som en dejlig menu❤️
Hejsa, hvilket stykke kød var det du brugte?
(Lårtunge, oksefilet (hvilken del), mørbrad, ?)
Mvh
Vitus
Jeg går som regel efter roastbeef lavet af okseinderlår. Selve tilberedningsmetoden kan du bruge på alle stykker steg.
Inderlår kan nogle gange være meget sejt….
Tak for mad!? Har aldrig lavet en steg før i mit (38-årige) liv indtil vi fik roastbeef her til aften. Og det smagte SÅ godt! Min øko steg fra Thise vejede kun 1100 gram, men fik samme tid som du angav og det var super lækkert – og kan anbefales med flødekartofler og broccolisalat. Igen, tak for skøn opskrift Jane?
Fedt fedt! Så dejligt at høre!??
Ser superlækkert ud, og rimelig enkel opskrift. Lige noget der passer mig ;-) Er faktisk igang med at koge noget oksebouillong efter din opskrift.
Du er totalt min guru :-D Har tabt 15 kg på LCHF. Synes det er nogle dejligt opskrifter du lægger op og er totalt hooked.
Sådan Margrethe, hvor er det superflot gået af dig! Virkelig!
Og sejt med bouillon! Det giver en fantastisk smag i gryderetter osv.
Ser lækkert ud. Du anbefaler ofte øko slagteren på Kultorvet. Må sige at jeg for år tilbage også yndede at købe mit kød der.
Jeg har det dog noget stramt med at han ofte gør sig uheldig bemærket. Ulovlig arbejdskraft og her i foråret med at have en sød uskyldig kalv han kaldte Tabitha stående udenfor han butik midt i København i alt andet end dens rette element.
Fuldstændig forkert signal at sende på begge fronter. Jeg syntes ikke øko gør det alene, anstændighed over for både mennesker og dyr vægter mindst lige så højt på min vægtskål.
Hov Jane du glemte vist at svare på dette !!!!!!!!!!!!
Tak for det og for de mange udråbstegn. Jeg ved ikke rigtigt lige hvad du vil sige med din kommentar. Måske vil du uddybe?
Bloggen her har 350.000 unikke besøgende hver måned. Jeg prøver at svare på de fleste kommentarer men du kan finde mange steder, hvor det er glippet rundt omkring.
Det ser virkelig lækkert ud det kød!
Jeg pønser på at genskabe en carpaccio med citron mayo, som vi fik her i sommer -og tænker om det her kød mon kan bruges, eller ville du anbefale noget andet?
Det lyder da også så lækkert! Til en ægte carpaccio ville jeg vælge råt oksemørbrad. Til en alternativ (stegt) version synes jeg godt at tynde skiver roastbeef kunne gøre det :)