Sådan laver du den bedste roastbeef


For at lave den bedste roastbeef skal du behandle den lidt nænsomt. Den indeholder jo ikke meget fedt, sådan en fætter, så den bliver hurtigt tør og lidt kedelig. Men når du langtidssteger den ved lav temperatur, får du den møreste og bedste roastbeef, du kan forestille dig.

Bedste roastbeef opskrift - sådan får du den absolut bedste og møreste roastbeef

Sådan laver du den bedste roastbeef

Føj til favoritter Udskriv Pin
5 personer
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

  • Brun roastbeefen grundigt på panden i smør og krydr den godt med salt og peber.
  • Opvarm ovnen til 100 grader (alm. ovn).
  • Læg roastbeefen i et smurt ovnfast fad med stegetermometer i og tag den ud, når har en centertemperatur på 50-52 grader. I min nuværende ovn tager det 30-40 minutter. I min gamle ovn ca. 1 time. Så meget kan det altså variere fra ovn til ovn så brug det termometer!
  • Tag ud, lad hvile lidt og skær så lækre skiver af den.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Den bedste roastbeef med langtidsstegning

Roastbeef er blevet en del af min foodprep. Dvs. det er en af de ting, jeg ofte laver i weekenden og spiser af i ugens løb. Det er så nemt. Så spiser jeg den ‘carpaccio-style’ med rucola og parmesan eller jeg laver en god gammeldags mad med masser af remoulade (protip: Eriks remoulade er meget kulhydratfattig – du kan også røre din egen her: Hjemmelavet remoulade)

Roastbeef bliver måske aldrig min favoritudskæring og det er måske ikke gourmet, vi taler om her. Jeg foretrækker kød med mere fedtmarmorering. Men når vi skal fremtrylle den bedste roastbeef og forvandle dette magre stykke kød til noget mørt og lækkert, så brug opskriften herunder.

Roastbeef, der er perfekt stegt hver gang

Med denne opskrift bliver din roastbeef perfekt stegt hver gang. Selve kvaliteten på kødet kan dog svinge meget, men når du langtidssteger din roastbeef, ved du i hvert fald, at det ikke er din tilberedning, den er gal med, hvis kødet er sejt eller kedeligt.

Når du langtidssteger får du denne helt røde farve, der trækker helt ud til kanten og det ser enormt indbydende ud. Kødet kan se næsten råt ud, men er det ikke.

Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten

Hvad serverer man til roastbeef?

Alverdens grønne salater kan være lækkert tilbehør. Men skal du spise roastbeefen til en dejlig sommerfrokost, vil jeg anbefale denne den lækre blomkålssalat med estragoncreme. ‘Wannabe kartoffelssalat’ har vi også kaldt den. Den smager så godt!

Er det vinter er en god gammeldags omgang bønnefritter altid et godt bud.-

Bedste roastbeef opskrift - sådan får du den absolut bedste og møreste roastbeef

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Sådan laver du den bedste roastbeef”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hvis du stadig foodprepper roastbeef kan jeg på det kraftigste anbefale denne svenske udgave. https://recept.se/recept/ortagardsstek-med-ortsas
    Min opskrift indeholde ikke en hel krukke basilikum eller timian, som der står, blot et stort bundt persille og 3 spsk tørrede urter, forude salt, peber, løg og hvidløg. Ofte en stor del estragon, så får kødet nemlig bearnaisesmag, og det bliver man aldrig rigtig ked af at spise.
    Jeg tør godt love at du ikke fortryder det, og mistænker at det kunne blive en ny favorit, jeg laver i hvert fald aldrig andet, hvis vi skal have roastbeef. Også en fantastisk ret at lave til mange da den helst skal laves i forvejen.
    Velbekomme

    Svar
    • Wow hvor lyder det lækkert og spændende med den urtelage. Det ville jeg aldrig have kommet på men det skal jeg da bestemte teste. Tak for tip!❤️

      Svar
  2. Roastbeeef-kødet kan komme fra mange forskellige udskæringer på koen.
    Nogle gange er det yderlår – andre gange inderlår, og det kan være temmelig sejt – også selvom tilberedningen er fuldt perfekt.
    Prøv evt. med andre udskæringer, fx. tyndsteg, culottesteg eller oksemørbrad. Så bliver det dæleme mørt….

    Svar
  3. Mums!
    Perfekt roastbeef efter din opskrift Jane, Der var også estragoncreme wannabe kartoffelsalat samt en lille grøn salat til.
    Manglede bare rødvinen…

    Svar
  4. Tak for mad!? Har aldrig lavet en steg før i mit (38-årige) liv indtil vi fik roastbeef her til aften. Og det smagte SÅ godt! Min øko steg fra Thise vejede kun 1100 gram, men fik samme tid som du angav og det var super lækkert – og kan anbefales med flødekartofler og broccolisalat. Igen, tak for skøn opskrift Jane?

    Svar
  5. Ser superlækkert ud, og rimelig enkel opskrift. Lige noget der passer mig ;-) Er faktisk igang med at koge noget oksebouillong efter din opskrift.
    Du er totalt min guru :-D Har tabt 15 kg på LCHF. Synes det er nogle dejligt opskrifter du lægger op og er totalt hooked.

    Svar
    • Sådan Margrethe, hvor er det superflot gået af dig! Virkelig!
      Og sejt med bouillon! Det giver en fantastisk smag i gryderetter osv.

      Svar
  6. Ser lækkert ud. Du anbefaler ofte øko slagteren på Kultorvet. Må sige at jeg for år tilbage også yndede at købe mit kød der.
    Jeg har det dog noget stramt med at han ofte gør sig uheldig bemærket. Ulovlig arbejdskraft og her i foråret med at have en sød uskyldig kalv han kaldte Tabitha stående udenfor han butik midt i København i alt andet end dens rette element.
    Fuldstændig forkert signal at sende på begge fronter. Jeg syntes ikke øko gør det alene, anstændighed over for både mennesker og dyr vægter mindst lige så højt på min vægtskål.

    Svar
      • Tak for det og for de mange udråbstegn. Jeg ved ikke rigtigt lige hvad du vil sige med din kommentar. Måske vil du uddybe?

        Bloggen her har 350.000 unikke besøgende hver måned. Jeg prøver at svare på de fleste kommentarer men du kan finde mange steder, hvor det er glippet rundt omkring.

        Svar
  7. Det ser virkelig lækkert ud det kød!
    Jeg pønser på at genskabe en carpaccio med citron mayo, som vi fik her i sommer -og tænker om det her kød mon kan bruges, eller ville du anbefale noget andet?

    Svar
    • Det lyder da også så lækkert! Til en ægte carpaccio ville jeg vælge råt oksemørbrad. Til en alternativ (stegt) version synes jeg godt at tynde skiver roastbeef kunne gøre det :)

      Svar