Pandekagedag – Mine bedste Low Carb pandekager


Her får I opskrifterne på mine bedste Low Carb pandekager. Den 1. marts, tirsdag efter fastelavn, er det nemlig Pandekagedag 2022. Hvide Tirsdag kaldes dagen også. Og hvorfor så ikke bruge lejligheden til at dele 6 af mine bedste Low Carb pandekager?

Jeg har taget udgangspunkt i de mest populære opskrifter på pandekager, altså dem der bliver brugt mest af jer:

Søde og salte pandekager

Egentlig er det jo nok søde pandekager, der lægges op til at spise på Pandekagedag. Det tænker jeg i hvert fald, at de fleste gør. Men jeg har snydt lidt og også givet jer to af mine pandekageopskrifter fra det salte køkken. Bare for at give lidt kontrast til alt det søde.

De pandekager, jeg laver er dog knap så søde som de originale klassiske pandekager med både mel og sukker. Det skyldes også, at min følsomhed for sødt er ret høj som en naturlig konsekvens af at have spist Low Carb i +10 år.

Jeg er ret vild med at toppe mine søde pandekager med fx flødeskum vendt med bær og evt. sødet med lidt Sukrin. Du kan også vælge at lave hjemmelavet råcreme eller toppe dem med lidt rabarber-syltetøj med jordbær eller sukkerfri bærsyltetøj med chiafrø.

Hvor meget kulhydrat er der i pandekager?

Alle pandekagerne her ligger ret lav i kulhydrat pr. stk. Så de er faktisk også rimelig Keto-venlige og vil ikke vælte dit regnskab hvis du nupper en enkelt eller to. Det afhænger selvfølgelig også af, hvad du topper dem med eller ruller ind i dem. Bær bidrager naturligvis med flere kulhydrater end flødeskum eller mascarponecreme.

Vidste du at hvis du er medlem af MadbandittenPLUS kan du få energiberegningerne på alle mine opskrifter?

Læs mere og se hvordan lige her: MadbandittenPLUS

Find links til pandekage opskrifterne herunder.

Tykke eller tynde low carb pandekager?

Når man spiser Low Carb / Keto er det klart nemmest at lave de små tykke pandekager. Dem, der minder om brunchpandekager. De skal bare lige røres sammen og klattes på panden og vendes engang. De tynde kan volde lidt mere besvær. Og særligt den første pandekage, der steges, kender du det? Det virker som en naturlov, at den første skal gå i stykker.

Jeg har delt to opskrifter på de klassiske tynde pandekager uden mel, som bare fungerer rigtig godt. Den første opskrift på listen er den nyeste og er i princippet en forbedret version af den sidste. Men begge to er altså stadig meget populære – og smager fantastisk!

Flere pandekageopskrifter?

Lad dig ikke begrænse af mit lille udvalg her. Gå på opdagelse i mit store PANDEKAGE-ARKIV. Der finder du alverdens forskellige pandekager til alverdens lejligheder og alverdens smagsløg.

God fornøjelse!

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Pandekagedag – Mine bedste Low Carb pandekager”

Skriv en kommentar