‘Bedste chokoladekage’ er alligevel at love en del, men jeg synes altså, at vi kommer tæt på mål med denne chokoladekage her. Eller i hvert fald kommer vi tæt på, hvordan jeg synes en chokoladekage skal smage. Derudover er den virkelig lækker svampet. Hvem kan ikke lide en svampet chokoladekage?
Bedste chokoladekage
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade 70-85% jo bedre chokolade, jo bedre smag
- 100 g sødning fx Sukrin Gold eller kokossukker
- 6 æg str M
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Smelt smør, chokolade og sukker/sødning sammen i en gryde ved lav varme. Lad blandingen køle af.
- Del æggene i hvider og blommer og rør blommerne ud i chokoladeblandingen.
- Pisk hviderne stive i en skål og rør forsigtigt de stive æggehvider ind i chokoladeblandingen.
- Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm) og smør siderne godt med smør.
- Hæld chokoladedejen heri og bag den i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i midten, uden at der kommer dej på den.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Den bedste chokoladekage
Jeg kan godt lide, at chokoladekagen er tung og næsten konfektagtig (det signalerer jo tårnhøjt smørindhold), og så skal kagen være sød men uden at være hvinende. I mine øjne er det den bedste chokoladekage.
Jeg har jo lavet tonsvis af chokoladekageopskrifter igennem årene og en af dem, jeg bliver ved med at vende tilbage til er brownien fra Spis dig mæt & glad. Eller i hvert fald fremgangsmåden i den. Jeg synes, det giver et virkelig lækkert resultat.
Du vil også sagtens kunne komme lidt nødder i denne chokoladekage her. Jeg synes især valnødder er super lækre, de er heller ikke for hårde at tygge i ift. chokoladekages bløde og svampede struktur.
Chokoladekage – glutenfri og sukkerfri
Det her med ‘uden sukker’ er jo altid en tilsnigelse. Der er jo sukker i mørk chokolade. Jo, jeg ved godt, at der findes sukkerfri chokolade også men de smager dårligt og giver mig ondt i maven. Og helt ærligt: Livet er for kort til dårlig chokolade (og dårlig vin).
En god konfektagtig chokoladekage kræver noget sødning for den smagsforstærkende effekt. Laver jeg chokoladekage til gæster, bruger jeg ofte kokossukker eller almindeligt rørsukker. Ingen af disse typer er Low Carb. Jeg bryder mig nemlig ikke specielt meget om bismagen af sødemidler.
Men ønsker man en kraftigt sukkerreduceret kage, er Sukrin Gold et fint valg. Det er det jeg oftest bruger til kage. Men smag dig lidt frem. Nogle oplever, det har en for kraftig bismag.
Servering og tilbehør til chokoladekage
Lad kagen afkøle helt inden servering, rigtig gerne i køleskab natten over. Jo mere gennemkold den er, jo mere konfektagtig konsistens har den.
Sigt evt. lidt flormelis/SukrinMelis (reklamelink) eller lidt godt kakaopulver ud over før servering. En klat vaniljecreme, lidt vaniljeis eller en runde friske bær ville også være dejligt til.
Chokoladekageopskrifter
Jeg har virkelig mange opskrifter på chokoladekage. Jeg kunne næsten give dem sin helt egen kategori… Men denne her chokoladekage er en af dem jeg bruger mest. Den er nem og hurtig lige at bikse sammen hvis man får gæster. Og ingen vil overhovedet overveje at den er uden sukker og mel.
Derudover kan jeg virkelig anbefale både Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage, Brownie med vaniljecreme og friske bær og ikke mindst denne her vilde sag Raw chokoladekage i lag med vaniljecreme og chokoladeganache.
Hej Jane. Har du erfaringer med at lave kagen som muffins? Jeg er nemlig kun mig selv, så jeg tænkte, at en halv portion i muffinforme var mere overskueligt, men jeg ville lige høre, om du har tips til bagetid/mængde i formene som muffins?
Det har jeg ikke prøvet men det tror jeg sagtens du kan. Bagetiden skal dog nok forkortes. I en opskrift som denne her vil du hellere bage dem for lidt end for meget. Efter nedkøling giver det den lækreste konfektagtige konsistens.
Har bagt denne kage i dag – og den er bare super lækker :-)
Synes ikke Sukrin Gold opløse når man smelter det med smør og chokolade. Skulle jeg have smeltet ved højere temperatur, eller kan det simpelthen ikke opløse? Synes der var lidt knas, selv da kagen var færdigbagt (hvilket ikke gjorde noget, men bare uventet).
Efter 5 måneder med clean Keto er jeg først nu begyndt at afprøve lidt lækkerier ved særlige lejligheder, så det er helt nyt for mig at bruge sødning i de mængder. Så skal lige lære hvordan de bruges ;-)
Jeg synes heller ikke det fungerer, for at være ærlig. Nogle gange blander jeg sukrin og birkesød, men generelt er sødemidlerne hverken optimale på smag eller konsistens😑
Ikke sød nok til min smag og ligner ikke en brownie, som jeg troede det ville ende med.
Omregnede de 100g sukker/sødestof til 1½dl rørsukker.
Det giver mening – en brownie tilsvarende denne med sukker ville jo indeholde 300 g sukker.
Den er mega god, især til din vaniljeis. Kunne man måske bruge birkesød for mere sødme ?
Det kan man sagtens👍🏼
Jeg har bagt kagen før, og den er virkelig lækker! I dag skal jeg dog kun bage den til to personer, så jeg overvejede at skalere ingredienserne ned og bage den i muffinsforme. Kan man det, og hvordan ville din fremgangsmåde være? :)
Åh bliver det måske lidt svært at skalere helt ned til 2? Måske en mulighed at bage en lidt større portion og putte resten i fryseren? Det tror jeg er nemmest ingrediensmæssigt.
Men ellers tænker jeg bare, at forskellen er at du putte dem i muffinforme og så skal de formentlig bare have kortere tid i ovnen end den hele kage.
Er meget i tvivl, når du skriver af opskrift er pr. portion i din Energiberegning!!!
eller mener du at det er pr. person?
Energiberegningerne følger de portionsangivelser, der står øverst i opskriften. Står der fx at en given opskrift er til 4 portioner/personer/stk, er energiberegningen til 1 portion/person/stk.
Puha, så 1 stykke kage på 11 kulhydrater 🥺
Ja. Det er meget om end det er mindre end almindelig kage. Men det vigtige at forstå er at. kage er kage. Og kage hører til sjældne lejligheder (i hvert fald hvis man vil slanke sig).
Jeg skal lave bedste chokolade kage til I morgen aften..hvor lang tid I forvejen kan den laves. 😊
Den skal helst laves dagen før. Så er den bedst og får den der konfektagtige smag og konsistens.
Mega lækker kage, laver den med sikkerhed igen, men tror jeg vil prøve at lave 2 forskellige en med mørk chokolade og en med hvid chokolade
Kan den fryses?
Yes ❤️❤️
Den er bedst lige fra fryseren og bare har stået et øjeblik. Husk at pynt med riiigelig flødeskum! :)
Hej Jane, og alle I andre keto-banditter.
Forpurrer Jeg noget af kagens kemiske sammensætning ved, at erstatte chokolade med sukkerfri chokolade?
– og hvor mange carbs indeholder din opskrift?
Mvh Line :)
Kemiske sammensætning? Det tror jeg ikke lige jeg forstår. Hvis du mener makronæringsstofsammensætning vil det i hvert fald gøre den mindre kulhydratholdig.
Så du kan sagtens bruge sukkerfri chokolade. Jeg spiser bare ikke selv sukkerfri chokolade men prioriterer smag over carbs. Men det er jo et personligt valg.
Se hvordan du laver dine egne energiberegninger her: Energiberegninger
Hvad med erytrithol? Har du prøvet det?
Med venlig hilsen
Nina
Sukrin er erythritol :)
Sukrin Gold er blandingsprodukt med erythritol, tagatose og steviolglykoside. Jeg synes, det har lidt mindre bismag end rent Sukrin/erythritol. Men ingen af dem bryder jeg mig om i de mængder, må jeg indrømme.
Har købt det hos lizza har lige smagt Chokoladeblandingen til og det smager absolut ikke “koldt” som sukrin gør.
Glæder mig til kagen ???
Kan man bruge kakao isted for chokoladen?
Nej det kan man desværre ikke.
Den lyder lækker?
Må “jeg godt spise denne kage når jeg er på KETO inde for deførste 4 uger”?
Nej du skal ikke spise sukker, chokolade, kage etc. Du skal spise kød, fedt og grøntsager??
Vi søder helst med Yacon sirup, men hvor meget af det skal man bruge i opskriften her?
Jeg vil tro omkring samme mængde. Det er (desværre) mange år siden jeg har haft yaconsirup.
Hej Jane.
Du skriver at man kan bruge rørsukker i din chokoladekage, er det ganske almindeligt rørsukker. Det er fordi rørsukker indeholder jo 100 g kulhydrat pr 100g
Mvh Jesper
Ja det har ingenting med Low Carb at gøre. Det er et personligt valg, jeg træffer, når jeg har gæster fx eller fordi jeg ikke har lyst til at spise sødemidler og spiser kage så afsindigt sjældent, at jeg synes, det bliver ubetydeligt i det store billede. Beklager hvis det var uklart.
Kan man bruge ghee i stedet for smør?
Det tror jeg godt men jeg har ikke testet det…
har lige bagt kagen, med enkelte modikifationer: tilføjede 4 tsk. monin sugarfree hazelnut og 3 tsk vanille (samme). brugte 8 små æg. Smager himmelsk!
Hej Jane, jeg lavede denne kage i går. Den er helt fantastisk. Og så nem! Vi fik flødeskum og jordbær til – og ungerne øko vanilje is, mums. De er helt med på at fredagsguf er blevet til eksperimenter fra Madbanditten istedet ?.
Jeg er vild med din blog, dine holdninger, din måde at skrive på og alle dine skønne opskrifter. Tak ?
Kh. Rikke ?
Hvor er det dejligt at høre. Tak Rikke :))
Hej Jane,
Skal den køle helt af, som i på køl, inden der kommer æg i?
Det ser mig nemlig lidt klumpet ud nu?
Er der så at starte forfra eller kan det gå?
Vh Camilla
Nej bare så den ikke er så varm at æggeblommerne tilberedes ?
Kan jeg putte nødder i?
Ja hvorfor ikke? Det kunne være dejligt med lidt knas.
heeei jeg har tænkt mig at lave din kage i dag og hvis jeg tog halvdelen fra og putter det på toppen efter den er bagt vil jeg så ikke kunne få salmonella når der er æggehvide i? :-)
Nej, der er ingen salmonellarisiko i danske æg længere og det har der ikke været i mange, mange år. Af en eller anden grund er det bare en af de ting, der er svære at aflive. Fødevarestyrelsen har fjernet advarslen mod at spise rå æg også for mange år siden.