Bedste chokoladekage – kun 4 ingredienser


‘Bedste chokoladekage’ er alligevel at love en del, men jeg synes altså, at vi kommer tæt på mål med denne chokoladekage her. Eller i hvert fald kommer vi tæt på, hvordan jeg synes en chokoladekage skal smage. Derudover er den virkelig lækker svampet. Hvem kan ikke lide en svampet chokoladekage?

Bedste chokoladekage uden mel - lækreste konfektagtige chokoladekage uden mel - nem opskrift her - 4 ingredienser

Bedste chokoladekage

4,41 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Kun 4 ingredienser og du har en lækker og fudgy chokoladekage.
12
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 180 grader.
 • Smelt smør, chokolade og sukker/sødning sammen i en gryde ved lav varme. Lad blandingen køle af.
 • Del æggene i hvider og blommer og rør blommerne ud i chokoladeblandingen.
 • Pisk hviderne stive i en skål og rør forsigtigt de stive æggehvider ind i chokoladeblandingen.
 • Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm) og smør siderne godt med smør.
 • Hæld chokoladedejen heri og bag den i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i midten, uden at der kommer dej på den.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Den bedste chokoladekage

Jeg kan godt lide, at chokoladekagen er tung og næsten konfektagtig (det signalerer jo tårnhøjt smørindhold), og så skal kagen være sød men uden at være hvinende. I mine øjne er det den bedste chokoladekage.

Jeg har jo lavet tonsvis af chokoladekageopskrifter igennem årene og en af dem, jeg bliver ved med at vende tilbage til er brownien fra Spis dig mæt & glad. Eller i hvert fald fremgangsmåden i den. Jeg synes, det giver et virkelig lækkert resultat.

Du vil også sagtens kunne komme lidt nødder i denne chokoladekage her. Jeg synes især valnødder er super lækre, de er heller ikke for hårde at tygge i ift. chokoladekages bløde og svampede struktur.

Chokoladekage – glutenfri og sukkerfri

Det her med ‘uden sukker’ er jo altid en tilsnigelse. Der er jo sukker i mørk chokolade. Jo, jeg ved godt, at der findes sukkerfri chokolade også men de smager dårligt og giver mig ondt i maven. Og helt ærligt: Livet er for kort til dårlig chokolade (og dårlig vin).

En god konfektagtig chokoladekage kræver noget sødning for den smagsforstærkende effekt. Laver jeg chokoladekage til gæster, bruger jeg ofte kokossukker eller almindeligt rørsukker. Ingen af disse typer er Low Carb. Jeg bryder mig nemlig ikke specielt meget om bismagen af sødemidler.

Men ønsker man en kraftigt sukkerreduceret kage, er Sukrin Gold et fint valg. Det er det jeg oftest bruger til kage. Men smag dig lidt frem. Nogle oplever, det har en for kraftig bismag.

Servering og tilbehør til chokoladekage

Lad kagen afkøle helt inden servering, rigtig gerne i køleskab natten over. Jo mere gennemkold den er, jo mere konfektagtig konsistens har den.

Sigt evt. lidt flormelis/SukrinMelis (reklamelink) eller lidt godt kakaopulver ud over før servering. En klat vaniljecreme, lidt vaniljeis eller en runde friske bær ville også være dejligt til.

Chokoladekageopskrifter

Jeg har virkelig mange opskrifter på chokoladekage. Jeg kunne næsten give dem sin helt egen kategori… Men denne her chokoladekage er en af dem jeg bruger mest. Den er nem og hurtig lige at bikse sammen hvis man får gæster. Og ingen vil overhovedet overveje at den er uden sukker og mel.

Derudover kan jeg virkelig anbefale både Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage, Brownie med vaniljecreme og friske bær og ikke mindst denne her vilde sag Raw chokoladekage i lag med vaniljecreme og chokoladeganache.

Bedste chokoladekage uden mel - lækreste konfektagtige chokoladekage uden mel - nem opskrift her - 4 ingredienser

Ny Keto kostplan – ‘den fleksible’

Skal du i gang med Keto, eller har du været i gang længe men er gået i stå, så prøv den nye Keto kostplan ‘den fleksible’.

Læs alt om kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

89 kommentarer til “Bedste chokoladekage – kun 4 ingredienser”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg har lige bagt den med ren sukrin gold, og den smager fantastisk! Og jeg er ellers lidt sart overfor smagen af “det kolde hvide pulver” som min datter engang kaldte sukrinen:-)
  Jeg puttede i øvrigt et ekstra nip havsalt i dejen. Jeg elsker nemlig når chokoladekage får et lille pift af noget mere saltet.

  Svar
 2. Hej. Ville man kunne bruge “Naturli’ Smørbar” uden mælk, som smør? Og få samme gode resultat? :-)

  Svar
  • Nej, jeg synes virkelig ikke, man skal bruge margarine til noget overhovedet. Vil man gerne bruge plantebaseret fedtstof vil kokosolie være bedste bud.

   Svar
 3. mums !!! denne chokoladekage er den bedste jeg nogen sinde har bagt. Bagte kun 1/2 portion.kogte 200 g hindbær med vanille og kokossukker ,efter afkøling blandede jeg hindbær uden kærner med 2dl flødeskum.

  Svar
  • Hvor lyder det lækkert! Jeg tror, jeg vil lave noget lignende til min fødselsdag senere på måneden :)

   Svar
 4. Hej Jane
  Jeg vil lave din chokolade kage til min fødselsdag.
  Mit spørgsmål er hvilken påvirkning har kokossukker på blodsukkeret i forhold til alm sukker ?
  MVH
  Mette

  Svar
  • Jo! Jeg tror, jeg næste gang vil gange den en smule op og så lægge et mousse-lag på toppen! savler allerede :)

   Svar
 5. Det bedste ved den slags kage har du glemt ? hvis man laver ca 1/3 mere dej, og gemmer det i køleskabet imens kagen bager og siden køler af, og så smører det ekstra dej på toppen af kagen, så er det virkeligt verdens bedste chokoladekage ?

  Svar
 6. Tror du, man kan bage denne kage med hvid chokolade? Jeg skal vel i så fald tage højde for sødningen – måske ved du, om der skal andet i også…?
  Har i øvrigt bagt denne her (som den er i opskriften), og det eneste minus var, at der ikke var is eller flødeskum til? Guffemums, siger jeg bare.

  Svar
  • Åh jeg spiser jo slet ikke sukker, så jeg har ikke rigtig nogen erfaring med hvid chokolade. Men mit gæt vil være, at du godt kan. Men helt sikkert udelade den øvrige sødning så :)

   Svar
 7. Hej Jane. Jeg har lige hevet denne kage ud af ovnen, og den ser SÅ fin ud (jeg var lidt nervøs, da min springform er 28 cm, men den skulle da ikke ha’ været mindre for mit vedkommende;))
  2 spørgsmål: Du skriver noget om en vaniliecreme. Er det mon noget du har en opskrift på? Og hvor lang tid kan den holde sig i køleskabet? (Er i gang med fødselsdags forberedelser, og har ikke super meget plads i fryseren;))
  På forhånd tak- og tak for dejlige opskrifter!:)

  Svar
  • Jeg laver bare vaniljeflødeskum, dvs. pisker fløde med en smule vaniljepulver. Vaniljecremen skal du lave lige før servering, kagen kan sagtens holde sig nogle dage i køleskab. God fornøjelse med fødselsdagen :)

   Svar
 8. Skal sukrin / stevia være flydende eller som pulver når det købes? Og kan det overhoved købes både flydende og som pulver?

  Svar
  • Sukrin er i pulverform. Stevia findes i begge dele. Jeg bruger dog kun dråber, da stevia i pulverform næsten altid er tilsat enten sukker, maltitol eller andet, som jeg gerne vil undgå…

   Svar
 9. Hej.
  Den ser god ud!
  Jeg vil gerne undvære rørsukker, og bryder mig ikke om smagen af kokossukker eller andre produkter som feks stevia og kunstige sødemidler.
  Kan sukkeret udelades helt?
  Vh en nybegynder der er blevet glad i maven

  Svar
  • Ja, du kan godt udelade sukker/sødning helt men der er jo stadig sukker i chokoladen.
   Jeg synes dog ikke, at det bliver lige så godt. Chokoladesmagen bliver en smule tam i det. Sukker/sødning fungerer i opskriften her som smagsforstærker…

   Svar
 10. Nu er jeg startet på striks lchf i mandags
  Jeg købte din madplan ☺ min søn skal holde fødselsdag på lørdag. Tænker at lave denne kage og selv spise et stykke af den istedet for brunsviger. Ville det ødelægge hele min opstart? Mvh Fie

  Svar
  • Hej Fie. det er svært at sige men generelt vil jeg ikke anbefale kage af nogen art i starten på striks LCHF. På den anden side vil et tyndt stykke af denne vil klart være bedre end et stykke brunsviger men det afhænger jo rigtig meget af størrelsen og hvad du følger det op med. Kan du fint lade det være med et lille stykke eller måske bare et par bidder og levne resten, så super. Bliver det en glidebane, der fører til pizza og cola om aftenen, så er det ikke så smart.

   Svar
 11. Hejsa.
  Jeg har kagen i ovnen nu, men er kommet til at putte den i en for lille form ? tænker du ik bare at jeg skal give den lidt længere tid?
  Forresten bruger du varmluft eller under/over varme når du bager??

  Svar
 12. Minder den meget om din “verdens bedste chokoladekage” ? Den er jeg nemlig stor fan af, især tilsat 200g malede mandler og så på 2-3. dagen, da den bliver mere konfekt agtig i stedet for æggeagtig ? Men det er heller ikke fedt at vente 2-3 dage, hvis man kan lave denne i stedet for ?

  Svar
 13. Hej Jane.
  Den kage ser FANTASTISK ud, og den må jeg prøve at lave! Du laver vildt mange lækre ting – i særdeleshed i chokolade-genren :-)

  Der er en ting jeg har tænkt på. Det er altid svært med det skrevne ord, men jeg prøver på bedste vis….
  Du skriver tit om, at det er et skråplan det med, at vi altid skal hygge med noget sødt (eller sådan læser jeg det i hvert fald som modtager). Alligevel laver du tit kage til “hygge-stunder” (f.eks. som ovenfor “da søde venner kom til kaffe”, eller weekend guf, el.lign). Altså bevares – det er meget lækre og sundere kager, men alligevel stadig noget sødt.

  Jeg tænker meget over det – altså det med at hygge skal være andet end noget sødt at spise, men det er bare hammer svært, og jeg ender i stedet med at lave en af dine sundere varianter. Men det får jo ikke ændret vanen med, at sødt og hygge hænger sammen. Hvad tænker du om det?

  De bedste hilsener, Line

  Svar
  • Tak :)

   Og ja, jeg synes i HØJ grad at det er et problem, at vi kulturelt set ikke kan mødes og hygge os uden at vi hele tiden skal putte noget i munden. Fx var jeg i weekenden i teatret for at se Ronja Røverdatter med mine børn, og der blev selvfølgelig solgt popcorn, chips og sodavand til den store guldmedalje. Men vi kom jo for teaterstykket. På den samme måde som at vi skal have to go kaffe/varm kakao/is, hvis vi går en tur.

   Herhjemme spiser vi både kage og søde sager og hygger med diverse ting, der involverer mad. Ligesom alle andre. Men vi har også tonsvis af eksempler, hvor vi hygger uden mad. Faktisk er jeg rigtig stolt af alle de “familietraditioner”, vi har som ikke har mad som omdrejningspunkt. Sofahygge med familieunderholdning i TV, spilaftener, aktive ting, vi laver sammen (gå/løbeture, skovture, vandreture etc.) og den slags – hvor vi hygger uden at putte i munden.

   MEN.. lige nu befinder du dig på en madblog. Og her skriver jeg altså primært om mad, og om hvad vi spiser og knap så meget om, hvad vi laver uden at spise. Det er altid kunsten med blogs/sociale medier. Du ser et brudstykke af virkeligheden, men det er nemt at opfatte det som det fulde billede. Forstår du hvad jeg mener?

   Svar
   • Ja. Det gør jeg. Måske skal jeg bare komme mig over min (ift min egen familie) nul-tolerance og se på det store billede! For du har jo ret i, at vi også laver mange ting sammen hvor der ikke indgår mad – men næsten aldrig sammen med andre.
    Så i stedet for at glasset er halv-tomt er det måske i virkeligheden halv-fuldt ;-)

    Og tak for at se kommentaren konstruktivt – for der kommer så mange (undskyld) åndssvage kommentarer fra folk, og denne skulle helst ikke i “kassen” med dem ;-)

    Svar
 14. Hej Jane

  Kan denne chokolade kage fryses?
  Jeg har et barn som er i udredning for noget mad allergi så derfor ville denne kage være super og have i børnehavens fryser til når de fejre fødselsdag. ?

  Svar
  • Yes. Min har været i fryseren siden nytår. Jeg tog den op ca. 3-4 timer før vi skulle spise den og lod den tø op på køkkenbordet.

   Svar