Bedste chokoladekage – kun 4 ingredienser


‘Bedste chokoladekage’ er alligevel at love en del, men jeg synes altså, at vi kommer tæt på mål med denne chokoladekage her. Eller i hvert fald kommer vi tæt på, hvordan jeg synes en chokoladekage skal smage. Derudover er den virkelig lækker svampet. Hvem kan ikke lide en svampet chokoladekage?

Bedste chokoladekage uden mel - lækreste konfektagtige chokoladekage uden mel - nem opskrift her - 4 ingredienser

Bedste chokoladekage

4,41 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Kun 4 ingredienser og du har en lækker og fudgy chokoladekage.
12
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt smør, chokolade og sukker/sødning sammen i en gryde ved lav varme. Lad blandingen køle af.
  • Del æggene i hvider og blommer og rør blommerne ud i chokoladeblandingen.
  • Pisk hviderne stive i en skål og rør forsigtigt de stive æggehvider ind i chokoladeblandingen.
  • Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm) og smør siderne godt med smør.
  • Hæld chokoladedejen heri og bag den i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i midten, uden at der kommer dej på den.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Den bedste chokoladekage

Jeg kan godt lide, at chokoladekagen er tung og næsten konfektagtig (det signalerer jo tårnhøjt smørindhold), og så skal kagen være sød men uden at være hvinende. I mine øjne er det den bedste chokoladekage.

Jeg har jo lavet tonsvis af chokoladekageopskrifter igennem årene og en af dem, jeg bliver ved med at vende tilbage til er brownien fra Spis dig mæt & glad. Eller i hvert fald fremgangsmåden i den. Jeg synes, det giver et virkelig lækkert resultat.

Du vil også sagtens kunne komme lidt nødder i denne chokoladekage her. Jeg synes især valnødder er super lækre, de er heller ikke for hårde at tygge i ift. chokoladekages bløde og svampede struktur.

Chokoladekage – glutenfri og sukkerfri

Det her med ‘uden sukker’ er jo altid en tilsnigelse. Der er jo sukker i mørk chokolade. Jo, jeg ved godt, at der findes sukkerfri chokolade også men de smager dårligt og giver mig ondt i maven. Og helt ærligt: Livet er for kort til dårlig chokolade (og dårlig vin).

En god konfektagtig chokoladekage kræver noget sødning for den smagsforstærkende effekt. Laver jeg chokoladekage til gæster, bruger jeg ofte kokossukker eller almindeligt rørsukker. Ingen af disse typer er Low Carb. Jeg bryder mig nemlig ikke specielt meget om bismagen af sødemidler.

Men ønsker man en kraftigt sukkerreduceret kage, er Sukrin Gold et fint valg. Det er det jeg oftest bruger til kage. Men smag dig lidt frem. Nogle oplever, det har en for kraftig bismag.

Servering og tilbehør til chokoladekage

Lad kagen afkøle helt inden servering, rigtig gerne i køleskab natten over. Jo mere gennemkold den er, jo mere konfektagtig konsistens har den.

Sigt evt. lidt flormelis/SukrinMelis (reklamelink) eller lidt godt kakaopulver ud over før servering. En klat vaniljecreme, lidt vaniljeis eller en runde friske bær ville også være dejligt til.

Chokoladekageopskrifter

Jeg har virkelig mange opskrifter på chokoladekage. Jeg kunne næsten give dem sin helt egen kategori… Men denne her chokoladekage er en af dem jeg bruger mest. Den er nem og hurtig lige at bikse sammen hvis man får gæster. Og ingen vil overhovedet overveje at den er uden sukker og mel.

Derudover kan jeg virkelig anbefale både Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage, Brownie med vaniljecreme og friske bær og ikke mindst denne her vilde sag Raw chokoladekage i lag med vaniljecreme og chokoladeganache.

Bedste chokoladekage uden mel - lækreste konfektagtige chokoladekage uden mel - nem opskrift her - 4 ingredienser

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

93 kommentarer til “Bedste chokoladekage – kun 4 ingredienser”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Kun kokosolie. For at få den lækre faste konsistens, skal du bruge en olie, som er fast ved stuetemperatur.

      Svar
  1. 5 stars
    Tak for den bedste chokoladekage ever 🙏 vil den være muligt at lave i en airfryer?
    Med venlig hilsen
    Charlotte 😊

    Svar
    • Jeg har ikke prøvet at bage så meget i airfryer endnu men ud fra tanken om at en airfryer bare er en varmluftsovn til køkkenbordet, kan jeg ikke se, hvorfor man ikke skulle kunne bage i den. Men måske jeg skulle kaste mig ud i flere bageopskrifter i airfryer.

      Svar
  2. 5 stars
    Tak for opskrift. En meget lækker chokoladekage :-) Tænker ikke over at den reelt indeholder færre kalorier eller ingen mel.
    Mvh

    Svar