Bedste chokoladekage – kun 4 ingredienser


‘Bedste chokoladekage’ er alligevel at love en del, men jeg synes altså, at vi kommer tæt på mål med denne chokoladekage her. Eller i hvert fald kommer vi tæt på, hvordan jeg synes en chokoladekage skal smage. Derudover er den virkelig lækker svampet. Hvem kan ikke lide en svampet chokoladekage?

Bedste chokoladekage uden mel - lækreste konfektagtige chokoladekage uden mel - nem opskrift her - 4 ingredienser

Bedste chokoladekage

Føj til favoritter Udskriv Pin
Kun 4 ingredienser og du har en lækker og fudgy chokoladekage.
12
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 180 grader.
 • Smelt smør, chokolade og sukker/sødning sammen i en gryde ved lav varme. Lad blandingen køle af.
 • Del æggene i hvider og blommer og rør blommerne ud i chokoladeblandingen.
 • Pisk hviderne stive i en skål og rør forsigtigt de stive æggehvider ind i chokoladeblandingen.
 • Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm) og smør siderne godt med smør.
 • Hæld chokoladedejen heri og bag den i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i midten, uden at der kommer dej på den.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Den bedste chokoladekage

Jeg kan godt lide, at chokoladekagen er tung og næsten konfektagtig (det signalerer jo tårnhøjt smørindhold), og så skal kagen være sød men uden at være hvinende. I mine øjne er det den bedste chokoladekage.

Jeg har jo lavet tonsvis af chokoladekageopskrifter igennem årene og en af dem, jeg bliver ved med at vende tilbage til er brownien fra Spis dig mæt & glad. Eller i hvert fald fremgangsmåden i den. Jeg synes, det giver et virkelig lækkert resultat.

Du vil også sagtens kunne komme lidt nødder i denne chokoladekage her. Jeg synes især valnødder er super lækre, de er heller ikke for hårde at tygge i ift. chokoladekages bløde og svampede struktur.

Chokoladekage – glutenfri og sukkerfri

Det her med ‘uden sukker’ er jo altid en tilsnigelse. Der er jo sukker i mørk chokolade. Jo, jeg ved godt, at der findes sukkerfri chokolade også men de smager dårligt og giver mig ondt i maven. Og helt ærligt: Livet er for kort til dårlig chokolade (og dårlig vin).

En god konfektagtig chokoladekage kræver noget sødning for den smagsforstærkende effekt. Laver jeg chokoladekage til gæster, bruger jeg ofte kokossukker eller almindeligt rørsukker. Ingen af disse typer er Low Carb. Jeg bryder mig nemlig ikke specielt meget om bismagen af sødemidler.

Men ønsker man en kraftigt sukkerreduceret kage, er Sukrin Gold et fint valg. Det er det jeg oftest bruger til kage. Men smag dig lidt frem. Nogle oplever, det har en for kraftig bismag.

Servering og tilbehør til chokoladekage

Lad kagen afkøle helt inden servering, rigtig gerne i køleskab natten over. Jo mere gennemkold den er, jo mere konfektagtig konsistens har den.

Sigt evt. lidt flormelis/SukrinMelis (reklamelink) eller lidt godt kakaopulver (reklamelink) ud over før servering. En klat vaniljecreme, lidt vaniljeis eller en runde friske bær ville også være dejligt til.

Chokoladekageopskrifter

Jeg har virkelig mange opskrifter på chokoladekage. Jeg kunne næsten give dem sin helt egen kategori… Men denne her chokoladekage er en af dem jeg bruger mest. Den er nem og hurtig lige at bikse sammen hvis man får gæster. Og ingen vil overhovedet overveje at den er uden sukker og mel.

Derudover kan jeg virkelig anbefale både Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage, Brownie med vaniljecreme og friske bær og ikke mindst denne her vilde sag Raw chokoladekage i lag med vaniljecreme og chokoladeganache.

Bedste chokoladekage uden mel - lækreste konfektagtige chokoladekage uden mel - nem opskrift her - 4 ingredienser

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

77 kommentarer til “Bedste chokoladekage – kun 4 ingredienser”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg har bagt kagen før, og den er virkelig lækker! I dag skal jeg dog kun bage den til to personer, så jeg overvejede at skalere ingredienserne ned og bage den i muffinsforme. Kan man det, og hvordan ville din fremgangsmåde være? :)

  Svar
  • Åh bliver det måske lidt svært at skalere helt ned til 2? Måske en mulighed at bage en lidt større portion og putte resten i fryseren? Det tror jeg er nemmest ingrediensmæssigt.
   Men ellers tænker jeg bare, at forskellen er at du putte dem i muffinforme og så skal de formentlig bare have kortere tid i ovnen end den hele kage.

   Svar
 2. Er meget i tvivl, når du skriver af opskrift er pr. portion i din Energiberegning!!!
  eller mener du at det er pr. person?

  Svar
  • Energiberegningerne følger de portionsangivelser, der står øverst i opskriften. Står der fx at en given opskrift er til 4 portioner/personer/stk, er energiberegningen til 1 portion/person/stk.

   Svar
    • Ja. Det er meget om end det er mindre end almindelig kage. Men det vigtige at forstå er at. kage er kage. Og kage hører til sjældne lejligheder (i hvert fald hvis man vil slanke sig).

     Svar
 3. Hej Jane, og alle I andre keto-banditter.

  Forpurrer Jeg noget af kagens kemiske sammensætning ved, at erstatte chokolade med sukkerfri chokolade?
  – og hvor mange carbs indeholder din opskrift?

  Mvh Line :)

  Svar
  • Kemiske sammensætning? Det tror jeg ikke lige jeg forstår. Hvis du mener makronæringsstofsammensætning vil det i hvert fald gøre den mindre kulhydratholdig.

   Så du kan sagtens bruge sukkerfri chokolade. Jeg spiser bare ikke selv sukkerfri chokolade men prioriterer smag over carbs. Men det er jo et personligt valg.

   Se hvordan du laver dine egne energiberegninger her: Energiberegninger

   Svar
  • Sukrin er erythritol :)

   Sukrin Gold er blandingsprodukt med erythritol, tagatose og steviolglykoside. Jeg synes, det har lidt mindre bismag end rent Sukrin/erythritol. Men ingen af dem bryder jeg mig om i de mængder, må jeg indrømme.

   Svar
 4. Hej Jane.
  Du skriver at man kan bruge rørsukker i din chokoladekage, er det ganske almindeligt rørsukker. Det er fordi rørsukker indeholder jo 100 g kulhydrat pr 100g
  Mvh Jesper

  Svar
  • Ja det har ingenting med Low Carb at gøre. Det er et personligt valg, jeg træffer, når jeg har gæster fx eller fordi jeg ikke har lyst til at spise sødemidler og spiser kage så afsindigt sjældent, at jeg synes, det bliver ubetydeligt i det store billede. Beklager hvis det var uklart.

   Svar
 5. har lige bagt kagen, med enkelte modikifationer: tilføjede 4 tsk. monin sugarfree hazelnut og 3 tsk vanille (samme). brugte 8 små æg. Smager himmelsk!

  Svar
 6. Hej Jane, jeg lavede denne kage i går. Den er helt fantastisk. Og så nem! Vi fik flødeskum og jordbær til – og ungerne øko vanilje is, mums. De er helt med på at fredagsguf er blevet til eksperimenter fra Madbanditten istedet ?.
  Jeg er vild med din blog, dine holdninger, din måde at skrive på og alle dine skønne opskrifter. Tak ?
  Kh. Rikke ?

  Svar
 7. Hej Jane,
  Skal den køle helt af, som i på køl, inden der kommer æg i?
  Det ser mig nemlig lidt klumpet ud nu?
  Er der så at starte forfra eller kan det gå?
  Vh Camilla

  Svar
 8. heeei jeg har tænkt mig at lave din kage i dag og hvis jeg tog halvdelen fra og putter det på toppen efter den er bagt vil jeg så ikke kunne få salmonella når der er æggehvide i? :-)

  Svar
  • Nej, der er ingen salmonellarisiko i danske æg længere og det har der ikke været i mange, mange år. Af en eller anden grund er det bare en af de ting, der er svære at aflive. Fødevarestyrelsen har fjernet advarslen mod at spise rå æg også for mange år siden.

   Svar