Bearnaise


Klassisk bearnaise sauce er vel nærmest den ultimative sauce. Opskriften består af smør, æggeblommer, eddike og estragon – få ingredienser men himmelsk smag, når de forenes i den lækre opskrift på bearnaisesauce.

Sådan laver du hjemmelavet bearnaise

At lave hjemmelavet bearnaise kræver lidt øvelse, men har du først den, er det heldigvis ganske nemt. I min opskrift på bearnaise får du både den klassiske fremgangsmåde og så en smart måde, hvor vi… ‘moderniserer’ den lidt og tager lidt hjælpemidler i brug. Måske er det snyd, men til gengæld slipper du for en bearnaisesauce, der skiller.

Læs flere gode tips under opskriften.

Bearnaise

Ingredienser

 • 300 g smør
 • 4 æggeblommer
 • 3 spsk bearnaiseessens
 • 3 spsk frisk estragon friskhakket
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Smelt smørret ved lav varme og hæld det over i en lille kande, lad det hvide bundfald/valle blive i gryden
 • Kom bearnaiseessens, lidt salt og æggeblommer i en lille gryde ved meget lav varme og pisk det godt sammen, så det begynder at skumme en anelse.
 • Hæld en smule smør i æggeblandingen og pisk det godt sammen inden du tilsætter mere. Tag evt. gryden af varmen, så saucen ikke skiller.
 • Hæld nu smørret i lidt ad gangen, så du har en homogen sauce, som emulgerer og bliver tykkere. Fortsæt til du har brugt alt smørret.
 • Rør den finthakkede estragon i og server.

Tip til nemmere bearnaisesauce

 • Magter du ikke at piske din bearnaise med armkraft, kan du bruge stavblenderen. Det går lynhurtigt at få en perfekt bearnaisesauce sådan.

Noter

Se tippet under opskriften til hvordan du laver din egen bearnaiseessens.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lav din egen bearnaiseessens

Jeg elsker at lave ting fra bunden, men jeg elsker lige så højt at slippe for at lave ting fra bunden. I opskriften på klassisk bearnaise har jeg brugt bearnaiseessens, jeg har købt. Det er de der små flasker med det gule mærkat. De fungerer super.

Men vil du gerne lave din egen bearnaiseessens, er det heldigvis nemt også. Her hakker du lidt skalotteløg og frisk estragon helt fint og så lader du det simre i en lille kasserolle med hvidvinseddike og vand. Ca. 1 dl væske i alt til opskriften her.

Bearnaise på Thermomix

Men den helt store finale kommer her: Min Thermomix (en slags multi-køkkenmaskine) har et indkodet bearnaisePROGRAM. Ja, et program. Så fortæller den mig på skærmen, hvad jeg skal putte i og hvordan jeg skal indstille den og jeg skal bare følge vejledningen.

Det er den mest idiotsikre opskrift på bearnaise, og den er til dags dato aldrig mislykkedes for mig.

Det er en dyr maskine, men jeg er tilbøjelig til at sige, at det program til at lave hjemmelavet bearnaise er alle pengene værd.

Bearnaise - opskrift på klassisk bearnaisesauce

Sundere bearnaisesauce

Vil du gerne lave en sundere bearnaise, har jeg selvfølgelig også løsningen på det. Prøv den lækre blomkålsbearnaise. Og inden du rynker på næsen, vil jeg sige: Prøv den inden du afviser den. Den smager supergodt – og den er endnu nemmere at lave.

Af andre bearnaiselignende oplevelser kan jeg også tilbyde dig den gode bearnaisedip og den, vi kalder den dovne bearnaise, som er bearnaisesmør, du bare lader smelte direkte på dit kød. Skal det være lidt ekstra fancy, kan du også lave hjemmelavet estragonmayo. Det er jo også næsten en kold bearnaise.

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Bearnaise”