BBQ-kylling med ost og jalapeños


BBQ-kylling i fad med ost og jalapenos er simpelthen den lækreste hverdagsmad. Den rammer virkelig plet på mange tangenter. Her er både sødt, salt og stærkt og så er den bare en glimrende måde at peppe det ellers så kedelige kyllingebryst op på. Wow!

BBQ-kylling

BBQ-kylling med ost og jalapeños

5 fra 4 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst
  • 2 dl BBQ-sauce
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 0,5 tsk salt og friskkværnet peber
  • 50 g rødløg
  • syltede jalapenos
  • 100 g revet ost fx cheddar
  • salt og friskkværnet peber
  • frisk koriander

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Bland BBQ-sauce sammen med løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber.
  • Hæld saucen over kyllingebrysterne og lad det gerne marinere i en halv times tid.
  • Fordel kyllingen i et ovnfast fad og hæld resten af saucen over.
  • Bag kyllingen i ca. 10 minutter og tag fadet ud igen.
  • Snit rødløget fint og fordel det ovenpå kyllingen med jalapenos og revet ost.
  • Sæt fadet tilbage i ovnen og bag i ca. 10 minutter mere, til kyllingen er gennemstegt og osten smeltet og gylden. Drys med frisk koriander ved servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

BBQ-kylling – lækker og nem hverdagsmad

Samtidig er opskriften ultra-nem og hurtigt lavet – især hvis man har den hjemmelavede BBQ-sauce på lager. Det kan jeg godt se er lidt usportsligt. Rækker tiden ikke til at lave BBQ-sauce, kan du bytte til en taco-sauce eller lign. i stedet. Jeg tror faktisk også godt man kan købe sukkerfri BBQ-sauce, men det har jeg ikke prøvet.

Der er fuld fart på smagen her og denne ret vil falde i hele familiens smag. Voksne som børn. Samtidig er det en skøn ret at have rester af, så vær ikke ked af det, hvis der bliver noget tilovers.

Vil du prøve en anden lækker variant, kan du prøve den stærkere djævlekylling.

Hvad spiser man til den lækre BBQ kylling

Fordi der er så meget smag i retten her, foretrækker jeg at holde tilbehøret enkelt. Jeg ville derfor bare servere nogle enkelte letkogte bønner til eller måske noget dampet broccoli. Måske ville jeg lige strække mig til broccolifritterne, for dem elsker jeg virkelig.

Ovnbagte blomkål med krydderier kunne også være lækkert til og det kunne de simple blomkålsris såmænd også.

Barbeque kylling, lav den lækre barbecue kylling med BBQ-sauce og jalapenos

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “BBQ-kylling med ost og jalapeños”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Den her er en af mine favoritter … men dem er der jo mange af i dit madunivers :)

    Simpel og mega lækker. Også koldt i madpakken. Så den bliver aftensmaden i dag.

    Svar
    • Ja, det passede fint. Jeg brugte økologiske kyllingefileter og de er lidt tynde i det. De skal selvfølgelig gennemsteges :)

      Svar
      • Hej Jane,

        Ifm. kyllingerne kun i dit tilfælde skulle have 2×10 min, kunne det da ikke være en idé i opskriften, at tilføje noget i stil med “efter størrelse og tykkelse på kyllingerne”?

        Svar
        • Ja det kunne det godt men alle ovne er jo så forskellige og stegetider vil altid variere. Det er derfor jeg også plejer at skrive noget i stil med ‘eller indtil de er gennestegte’ og lign.

          Svar