Barbacoa


Barbacoa er en utrolig lækker kødret fra det mexicanske køkken og navnet henviser til det langsomt grillede kød. Faktisk er der lidt diskussion om oprindelsen, men da jeg jo i forvejen har et svagt punkt for mexicansk mad, gik jeg med den.

barbacoa

Barbacoa

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
8 timer

Udstyr

Ingredienser

Barbacoa rub

  • 1 spsk sød paprika
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 spsk cayennepeber
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk tørret oregano
  • 2 tsk chiliflager
  • 1 spsk salt
  • friskkværnet peber

Simresovs

  • 2 dl oksebouillon
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • salt og friskkværnet peber hvis det ikke i forvejen er i bouillonen

Sådan gør du

Trin 1 (dette kan gøres dagen før, hvis du er forudseende)

  • Afpuds oksespidsbrystet, hvis det er nødvendigt. Fjern sener, hvis der er nogen og trim lidt ud i fedtet, hvis der er for meget. Jeg foretrækker at lade det meste af fedtet sidde.
  • Skær oksebrystet i seks store chunks.
  • Rør barbacoa rubben sammen i en lille skål og gnub den godt ind i kødstykkerne.
  • Læg kødstykkerne i en skål i køleskabet, hvis du er startet dagen før eller fortsæt til trin 2.

Trin 2: Bruning og langtidsstegning

  • Brun kødstykkerne på alle sider i en pande i lidt smør eller kokosolie. Jeg brunede tre af gangen på en mindre pande.
  • Rør simresovsen sammen og hæld den i bunden af crockpotten.
  • Læg de brunede kødstykker oveni simresovsen.
  • Sæt timeren til 8 timer på LOW og lad den passe sig selv, indtil der er aftensmad.

Trin 3: Riv kødet

  • Fisk kødstykkerne op og riv dem groft som pulled pork/beef. Rør lidt af simresovsen ind i så du får alt det gode med.
  • Server med dit yndlingstilbehør.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Barbacoa kan bedst beskrives som en slags krydret pulled beef, der traditionelt serveres i tacos. Vi brugte dog ingen tacos men rullede i stedet kødet i spidskålsblade. Vil du gerne have tacos eller madpandekager, har jeg en masse forskellige løsninger på det, fx disse lækre ostetacos eller de gode madpandekager.

Barbacoa med oksekød

Retten er normalt lavet med oksekød (tit med oksekæber, som jo er supermøre), lam eller ged, og krydret med chili (vent bare til du ser chilimængden😅), spidskommen, koriander og paprika. Oprindeligt tilberedte man barbacoa i et hul i jorden, som man fyldte med glohede sten, pakkede kødet ind og lod det hygge sig dernede. Min moderne version af det er, at jeg puttede den i min crockpot (slowcooker) og kiggede til den igen 8 timer senere.

Resultatet blev kød så mørt, at det nærmest faldt fra hinanden og jeg rørte det bare lige igennem med en gaffel, så det blev lidt ensartet. Herefter var det klart til at blive spist rullet i wraps eller på en bund af snittet kål eller salat.

Men hvordan spiser man så barbacoa?

Traditionelt spiser man det som sagt i tacos. Man tager en tortilla, fylder den med det møre, saftige kød, tilsætter løg, koriander, salsa og lidt citronsaft for at give det et syrligt twist. Den gode pico de gallo ville være genial til.

Vi havde rester til overs, som vi gemte i køleskabet og de blev hurtigt varmet i airfryeren dagen efter, hvor det fik en virkelig lækker sprødhed. Vi spiste kødet på en bund snittet spidskål og med lidt humus og shawarmachili på som ekstra smagsgiver. Megalækkert og lavet på få minutter.

barbacoa
barbacoa lækreste, møreste oksekød

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Barbacoa”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Tror du, at jeg istedet kan sætte det i et fad i ovnen med sølvpapir over i 8 timer ved fx 75-100 grader? Har hverken slow cooker eller crockpot.

    Svar
    • Jeg er ikke sikker. I går gjorde jeg nemlig noget tilsvarende (8 timer – 75 grader), dog uden sølvpapir og det blev næsten uspiseligt tørt. Så jeg tror, du i hvert fald skal have noget, der holder dampen inde, så kødet ikke tørrer ud. En stegeso eller en gryde med låg, der kan gå i ovnen. Måske er sølvpapir nok men det tør jeg ikke sige..

      Svar
    • Jeg plejer at lade lignende retter stå og simre under låg i en gryde på komfuret og på lav varme.
      5-6 timer plejer at give utroligt mørt kød.

      Svar