Bánh mì betyder egentlig ‘brød’ på vietnamesisk og allerede der kommer jeg jo i klemme. For der er ingen brød her. I stedet er der en lækker opskrift på en salat, hvor jeg har taget de lækre elementer fra en Bánh Mì sandwich og puttet dem i en salatskål. Det fyldige element er det marinerede svinekød og det smager skønt heri.
Bánh mì salat
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 500 g nakkefilet , kylling eller okse kan også fint bruges
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari glutenfri soja
- 3 spsk fiskesovs
- 2 spsk Sukrin Gold
- 1 stængel citrongræs
- 2 fed hvidløg
- 50 g løg lille
- 0,5 rød chili med kerner
- 1 lime saften herfra
- 1 spsk sesamolie
- 400 g kinaradise
- 200 g gulerod kan byttes til squash, hvis du foretrækker det
- 300 g agurk gerne den asiatiske agurkesalat
- 100 g salat fx romaine
- 1 spsk sesamfrø
- 2 spsk chilimayonnaise for ekstra fedtstof eller lav en dip af sesamolie
- 1 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 spsk fiskesovs
- 1 spsk chilisauce
- frisk koriander
- rød chili evt. lidt ekstra
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg og citrongræs groft.
- Kom alle ingredienserne i blenderen og blend til du har en homogen masse.
- Skær kødet i helt tynde skiver og bland det sammen med marinaden.
- Lad kødet marinere i mindst en time, gerne natten over.
- Steg kødet på en brandvarm pande, til det er gennemstegt.
- Skær kinaradise og gulerod i julienne eller i strimler/skiver.
- Skær agurken i stave eller skiver.
- Bræk salaten i grove stykker og fordel det i fire skåle.
- Anret resten af ingredienserne ovenpå og pynt med frisk koriander, mynte, lidt frisk chili og lidt sesamfrø.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bánh Mì salat – vietnamesisk salat
Men uanset navn er denne dejlige vietnamesiske salat værd at prøve. Jeg elsker jo smagene fra det vietnamesiske køkken og ærger mig stadig over at vores planlagte besøg derud blev aflyst men jeg håber inderligt, jeg får chancen en anden dag.
I mellemtiden må jeg lege lidt med smagene i mit eget køkken.
I denne salat spiller det marinerede svinekød hovedrollen. Det har den perfekte kombi af salt, sødt, fedt og umami. Spiser du ikke svinekød, kan du godt lave den med kylling men det bliver ikke helt det samme. Oksekød vil være et bedre valg men det skal gerne være noget med lidt god fedtmarmorering.
Min erfaring er, at hvis marinaden er god nok, så kan tofu også bruges.
For pokker hvor er det lækkert. Er ikke så vild med svinekød ellers, og ender tit med nogle kedelige koteletter i fryseren som jeg ikke ved hvad jeg skal lave med. Prøvede denne her i går, havde desværre ikke frisk chili men det blev fantastisk alligevel, nemt og hurtigt. Dejligt. Det er ikke sidste gang jeg har lavet den ret.
Åh så dejligt at høre. Tak ❤️
Det her er helt sikkert min nye yndlings-Madbanditten-opskrift! Shit, hvor smagte det godt. Vi brugte Irmas krogmodnede nakkekoteletter af Bornholmergris (kan anbefales!). Synes egentlig slet ikke chili-mayo (eller anden dyppelse) var nødvendig, fordi marinaden hang på kødet hang lidt ved og blev stegt med og lavede noget lækkert snask-agtig noget. Uhmmm.