Bananssoftice med peanutbutter er en virkelig lækker og nem måde at lave “sukkerfri” softice. Banan og peanutbutter er jo i forvejen et himmelsk match og her bliver det altså til en lækker banan-is-dessert.
Sukkerfri softice
Bananen giver naturlig sødme og bidrager samtidig, sammen med kokosmælken, til en cremet konsistens til softicen. Hvis du ikke bryder dig om kokossmagen, så brug fløde i stedet for.
Jeg skriver “sukkerfri” i anførselstegn, fordi bananen selvfølgelig naturligt indeholder sukkerarter. Det kan altid dele vandene lidt, hvor man lægger sig i den debat. For er ‘sukker bare sukker’ eller er sukker fra naturlige kilder bedre?
Personligt vil jeg foretrække at spise sukker fra naturlige kilder, fordi jeg derved får en smule vitaminer, mineraler og fibre med i købet, men jeg bilder mig ikke ind, at det neutraliserer kulhydraterne. For det gør det selvsagt ikke.
Om der er plads til sukkerfri softice lavet på bananer i din kost og livsstil, lader jeg derfor være helt op til dig selv at afgøre.
Udstyr
- stavblender eller blender
Ingredienser
- 300 g banan frossen i skiver
- 0,5 dl kokosmælk eller piskefløde
- 1,5 spsk peanutbutter smooth
Ideer til drys
- lakridsgranulat eller lakridspulver
- mørk chokolade 70-85% hakket
Sådan gør du
- Tag bananskiverne ud af fryseren og overhæld dem ganske kort med kogende vand, så de tør el lillebitte smule op.
- Kom dem i glasset til din stavblender (eller put dem i blenderen) og tilsæt kokosmælk eller fløde og peanutbutter.
- Blend nu, men du bevæger stavblenderen op og ned i bananerne. Det tager lidt tid, inden bananerne bliver helt mosede, men det skal nok komme.
- Når massen er helt blendet, kommer du isen i to skåle.
- Drys evt. med lakridspulver/rålakrids eller hakket chokolade.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Undgå madspild og frys dine modne bananer
Denne opskrift er også en fin anledning til altid at have frosne bananstykker i fryseren, så kan du altid hurtigt lige lave en kølende banansoftice. Jeg har særligt gjort det for at mindske madspild, når det var sidste udkald for de brune bananer i frugtskålen.
Faktisk gør jeg altid det, at jeg køber flere klaser bananer, lader dem blive godt modne og så fryser jeg dem ned i portionsstørrelser. Her i huset er det mest ungerne, der laver smoothies og is, og de frosne bananskiver er oftest blevet brugt i den opskrift, vi kalder ‘Vegas chokoladeskål’
Flere bananis
Banan er generelt virkelig godt til at lave is, hvis du ikke allerede har prøvet dem, kan jeg også virkelig anbefale banan-is med yoghurtovertræk eller banan-is med chokolade.
Bananis og banansoftice er begge en ultranem is, jeg ofte selv har serveret for mine børn, da de var yngre, særligt de varme somre hvor “is-hver-dag”-konceptet har været nødvendigt for at køle af. Det lader til, at denne sommer muligvis bliver sådan én. Vandmelon-is eller frosne vindruer er også et sundere alternativ til sodavandsis, samtidig med at de bidrager med væske. Smart!
Bananis lavet på denne måde kaldes også nicecream. Det er sådan et veganer-ord, tror jeg. Isen kan smages til som du foretrækker og du kan fx se denne opskrift på nicecream med jordbær eller chokolade.
Simpelt og lækkert. Har dog blandet 2 spsk med top jordnøddesmør crunchy (det var det, jeg havde) , 0,75 dl kokosmælk og 6 bananer sammen med stavblænder til en luftig masse, fordelt det i 6 portioner, og kommet det i fryseren. Resultatet blev fint og spist med glæde. Tak for en dejlig opskrift 💝