Slip af med bananfluer


Bananfluer i køkkenet er super frustrerende (og ulækkert), og jeg kan ikke være den eneste, der bøvler med dette. Derfor vil jeg i dag dele mit bedste tip til at slippe af med bananfluer. En enkelt lille fælde, som fanger dem og gør, at du slipper for de små sorte fluer i dit køkken.

Kan vi klare sådan et køkkentip midt i al maden? Det håber jeg.

Bananfluer - sådan slipper du af med dem

Bananflue fælde

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
1 stk
|
5 minutter

Ingredienser

 • 4 tsk sukker
 • 1 lillesmule kogende vand til at opløse sukkeret
 • 1 spsk æblecidereddike
 • 1 spsk opvaskemiddel

Sådan gør du

 • Opløs sukkeret i det kogende vand i et lille glas.
 • Tilsæt æblecidereddike og opvaskemiddel og rør rundt.
 • Lav så mange glas, du har brug for og sæt dem der, hvor der er flest bananfluer.
 • Lad dem stå indtil bananfluerne er væk.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Sådan slipper du af med bananfluer

Bananfluerne topper som regel i køkkenet sidst på sommeren, og de flokkes til dine planter, urter og madvarer, der står fremme. Det er super frustrerende og ulækkert at opleve en sværm af små sorte dyr flyve op fra dine madvarer. For at slippe af med dem, laver jeg denne fælde, som effektivt fanger bananfluerne og sikrer, at de bliver væk

Effektiv bananflue-fælde

Min fælde til bananfluer består af sukker, æblecidereddike og opvaskemiddel. Sukkeret og eddiken tiltrækker fluerne, og opvaskemiddel gør, at der skabes overfladespænding i miksturen, så de ikke kan komme op, når de først er faldet i.

Jeg har som regel 1-2 bananfluefælde kørende i køkkenet i de perioder, hvor jeg synes, det er værst. Fælderne lader jeg stå en uges tid og så laver jeg måske lige en opfriskning. Men som regel er problemet så godt som løst.

Flere gode tip til at slippe af med bananfluer

At have en bananfluefælde eller to i køkkenet kan være en god hjælp, men det kan også være nødvendigt at rykke krydderurterne udenfor og at undgå at have madvarer stående fremme på køkkenbordet.

At have beskidt service stående fremme på køkkenbordet, er også en dårlig idé (hører I, teenagere! Grrrr!🤬)

Affaldsspanden til madaffald skal desuden helst have låg på, da de ellers tiltrækkes dertil. Og den skal selvfølgelig skiftes regelmæssigt.

Men det mest effektive er at lave denne fælde til bananfluer. Ved at have et par stykker stående af den, slipper jeg for klamme små sorte fluer i køkkenet.

Fælde til bananfluer

Hvis du kigger tæt på glasset, kan du se, at der ligger døde bananfluer deri. Det er super ulækkert, men jeg vil hellere have dem der end flyvende rundt i mit køkken.

Har du andre gode tips og tricks til at slippe for bananfluer? Del dem i kommentarfeltet herunder.

Nyd julemad og -godter med stabilt blodsukker

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Slip af med bananfluer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg kører ren æblecidereddike med et par dråber sulfo i :-)
  Og så er det som du er inde på supervigtigt at holde især frugt væk fra køkkenet i slut-august og de følgende måneder. Det også den eneste tid på året, hvor jeg som regel putter frugt i køleskabet eller opbevarer det i vikturalierummet.

  Svar
  • Fedt hvis man helt kan slippe for sukkerdelen🙏🏼
   Og ja, pokkers med den frugt. Til gengæld holder den længere i køl❤️

   Svar
 2. 5 stjerner
  Jeg tager lagen fra syltede rødløg og 1 dråbe opvaskemiddel. Men det er jo bare samme princip : eddike, sukker og opvaskemiddel 😊
  Efter en sommer (2020) med massivt mange bananfluer fik jeg det rpd at rense overløbsafløbet i køkkenvasken (den der sidder på siden bag de små riller) Det er helt sikkert der mine bananfluer kom fra 🤢 Har næsten ingen haft siden

  Svar