Bananbrød eller banankage. Jeg ved ikke helt hvad forskellen er, men i hvert fald smager dette bananbrød som en banankage. Det er dejligt og sødt og har lækre stykker af mørk chokolade og valnødder i sig.
Bananbrød med valnødder – helt naturligt
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 bananer gerne meget modne
- 4 æg
- 1 dl kokosmælk
- 100 g smør eller kokosolie
- 3 medjool dadler
- 2 dl kokosfibermel (reklamelink)
- 6-8 tsk loppefrøskaller (reklamelink)
- 1 spsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 60 g valnødder * grofthakkede
- 100 g mørk chokolade 70-85% grofthakket
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 g.
- Smelt smør ved lav varme i en kasserolle.
- Blend bananer, kokosmælk, æg og dadler til en lind masse.
- Hæld det over i en skål og tilsæt det smeltede smør, kanel, kardemomme, vanilje og bagepulver. Rør godt rundt.
- Tilsæt til sidst loppefrøskaller og kokosfibermelet og rør godt rundt. Pga. alle fibrene bliver dejen nu øjeblikkelig tyk i det. Rør de grofthakkede valnødder og chokolade i og lad så dejen hvile i 10 min.
- Hæld dejen over i en sandkageform beklædt med bagepapir og bag i 30 minutter ved 200 grader.
- Køl af på en rist og server. Evt. med smør på. Det giver den lækreste, svampede banan-brød/kage-hybrid. Smagen er sød men ikke overdrevent.
Bananbrød – glutenfri og uden raffineret sukker
Det er længe siden, jeg har bagt. Egentlig bager jeg ikke så tit hverken kage eller brød, men hele snakken om sødemidler og agavesirup gav mig lyst til at bage noget sødt af helt naturlige ingredienser. Og det kom der dette meget lækre bananbrød ud af.
‘Naturlige ingredienser’ betyder, at jeg har sødet med banan og dadler i stedet for sødemidler. Derved er opskriften på bananbrød ikke helt Low Carb. Det er dog stadig væsentligt mere Low Carb end en traditionel opskrift med hvedemel, men du ved, kontekst, kontekst, kontekst.
Hvorvidt dette bananbrød passer ind i din kontekst, vil jeg lade dig selv afgøre.
Foto: Columbus Leth til LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
Advarsel
Men der følger en advarsel med. Det kan være svært at stoppe efter et stykke! Ikke fordi brødet som sådan skaber ravage i blodsukkeret, men fordi konsistensen er så blød og dejlig. Uhm, det ene stykke tager det næste.
Og det vil jeg gerne advare imod. For hvis din mave ikke er vant til de store mængder fibre, kan det godt give lidt mavekneb. Lær fra min erfaring her! ;-)
* Hvis du er forudseende kan du lægge din valnødder i blød i koldt vand 5-6 timer, før de skal bruges. Det fjerner de bitre stoffer i valnødderne og efterlader bare den lækre, nøddeagtige smag.
Kan jeg la vær med at tá dadler i, da jeg ik har nogen herhjemme, el ødelægger det noget ved den gode smag og lign?? El må jeg ud og finde dadler😂
De tilfører jo sødme og jeg synes, smagen bliver lidt flad uden. Men smag bare til og tilpas lidt, så er jeg sikker på, det går helt fint❤️