Vidste du, at du kan lave cookies bare på havregryn og banan? Bare mos det sammen og bag dem i ovnen og du har banan cookies. Og de smager faktisk oven i købet virkelig lækkert, og ungerne er vilde med dem.
Banancookies med havregryn og chokolade
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g banan modne
- 100 g glutenfrie havregryn
- 1 spsk kakaopulver
- 50 g mørk chokolade 70-85% groft hakket
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Mos de modne bananer i en skål med en gaffel.
- Rør havregryn og kakaopulver ud heri og fordel til sidst de hakkede chokoladestykker i dejen.
- Sæt cookies på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 12 minutter.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hverken banan eller havregryn er Low Carb…
Nu er hverken banan eller havregryn jo low carb / LCHF, og vil du gerne have en mere kulhydratfattig opskrift på cookies, så spring ned i bunden af indlægget, hvor jeg har gravet nogle links til andre gode opskrifter frem til dig.
At lave banan cookies er til gengæld i god stop-spild-af-mad-ånd. To overmodne bananer i frugtskålen og kort efter er der lune cookies til ungerne.
Efter jeg bragte disse på min Instagram-story i sidste weekend, er der kommet så mange spørgsmål til dem, at jeg til sidst tænkte, at jeg lige så godt kunne bringe opskriften her på bloggen.
Jeg har tidligere lavet havregrynscookies uden banan, men denne gang faldt valget på chocolate chips cookies ud af banan-havregryn cookie opskriften.
Banan cookies bliver ikke rigtigt sprøde, men de bliver dejligt sådan gooey i det. I mangel på et bedre ord!
Og inden jeg lader dig komme til opskriften, vil jeg lige nå at sige tusind tak for de mange fine, tankevækkende og opbakkende kommentarer til mit indlæg i går om at følge sommerfuglene i maven. I er så søde! ?
Low Carb cookies uden havregryn og banan (og færre kulhydrater), se her:
Cookies med peanutbutter og chokolade
Så nu er spørgsmålet bare: Hvad skal DU bage i weekenden?
Elsker den her opskrift! Fandt den for længe siden, men jeg kunne ikke huske, hvor jeg havde den fra ? Jeg bager dem ofte til en uge ad gangen (hvis jeg da ikke får dem spist, inden ugen er omme) og opbevarer dem blot i en opbevaringsbøtte i køleskabet.
Weeeh hvor godt! Mine unger elsker dem også??
Du har ret, de bliver i den grad ikke sprøde, eller bare i nærheden af sprøde! De bliver gummiagtige, men det er måske det, du beskriver som “gooey”? De er lette at røre sammen, men smagen kan vist diskuteres! Jeg har smagt bedre småkager fra dig ?
Prøv 4 dl grovvalsede havregryn til 2 bananer …. de bliver sprøde ?
Kan man mon fryse dem ned? ?
Ja mon ikke? Det tror jeg godt :)
Kan de bages dagen før – eller meget gerne 2 dage før – så de kan deles ud i vuggestuen mandag morgen? ☺
Det har jeg faktisk ikke prøvet… Men mon ikke det går?
De smager mega godt. Har lige bagt dem. Men hvordan opbevare jeg dem bedst?
Hej Jane, kan man bruge raw kakao? Eller er normal mørk bedst? Kh heidi
Begge kan bruges :)
Åh de lyder lækre og jeg savner bananer, men det går ikke, for jeg er jo på LCHF kickstart?
Hej Jane! Mange tak for denne super god hjemmesiden. Jeg har lige et spørgsmål ang. LCHF livsstil om den er tilladt til diabetiker typ 2 og gravide kvinder? Tak på forhånd
Yay endnu en lækker opskrift med banan, jeg æææælsker alt det lækre man kan lave med modne bananer, som for de flestes vedkommende virker uspiselig og lander i skraldespanden. Tusind tak for dine super lækre og ligetil opskrifter