Balsamicomarineret kylling bliver både mør, saftig og velsmagende og sammen med bruschetta toppingen (du ved, tomat, hvidløg, basilikum) har du bare et virkelig lækkert måltid.
Balsamicomarineret kylling med bruschetta topping
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 1 tsk dijonsennep
- 2-3 spsk rød balsamico
- 1 fed hvidløg revet
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk frisk oregano
- ½ tsk salt
- ¼ tsk peber
- 4 spsk olivenolie
- 150 g tomater skåret i tern
- 50 g rødløg finthakket
- 1 fed hvidløg revet
- 1 håndfuld frisk basilikum friskhakket
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
- Kom kyllingefileterne i en pose eller i en skål og hæld 2/3 af marinaden over, lad det trække i køleskabet i mindst 30 minutter, men gerne i op til et par timer.
- Bland ingredienserne til bruschettaen sammen og lad den trække i køleskabet indtil servering
- Steg kyllingefileterne på en grill eller pande til de er gennemstegte.
- Hæld resten af marinaden over ved servering og top med en god skefuld bruschetta.
- Server evt. med en portion letkogte grønne bønner og lidt olivenolie til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling marineret i balsamico
Vi kan hurtigt blive enige om, at kyllingebryst i sig selv måske ikke lige er det, der får en til at bryde ud i stående applaus. Derfor kræver det nogle gange lidt ekstra at få den gode smag frem.
Balsamiconeret kylling giver dig netop det.
Den sød-syrlige smag fra balsamicoeddiken giver bare virkelig lækker smag til kyllingen, og så gør det jo heller ikke noget, at den gør det magre kød lidt ekstra saftigt.
Fordi både kyllingen og bruschetta toppingen her bidrager med dejlige smage, vil jeg anbefale dig at holde tilbehøret helt enkelt. Det kan være letkogte grønne bønner, som jeg har serveret med her. Det kunne også være helt almindeligt letkogt eller dampet broccoli. Noget, der ikke tager for meget fokus.
Velbekomme.
Ny bog wohoooo. Hvor har jeg glædet mig. Den ser super spændende ud.
Kan forudbestiltes på Saxo, men men holder du traditionen tro bog udgivelses festivas? For så vil jeg hellere komme forbi.
Undre mig lidt over at den kommer efter jul, hvorfor ikke før, det er jo en oplag5 julegave.
Den er ventet og nu må det bare gerne blive nu.
Jaaaah, det er så spændende.
Jeg ved simpelthen ikke endnu hvad jeg gør ift. reception osv, men jeg tror desværre ikke, det bliver det store. Januar er bare en helt skør måned for mig. I stedet tror jeg, at jeg i løbet af foråret vil prøve at komme en tur rundt i landet med foredrag. Det synes jeg næsten er sjovere. Og det kunne være så hyggeligt at hilse på dig, Heidi <3
Det lyder vildt lækkert! Tror du det kan gå hvis man marinerer det aftenen før, eller bliver det for længe i marinaden?
Det tror jeg faktisk godt man kan :)