Baileystrøfler


Baileystrøfler er det perfekte søde punktum på en lækker middag, og da der er alkohol i (Baileys), er det samtidig omsider en opskrift på chokoladelækkerier, som du ikke skal dele med dine børn. Kæmpe win! Brug dem til jul eller nytår eller når som helst faktisk. De vil uden tvivl vække begejstring året rundt.

Chokoladetrøfler med Baileys

Chokoladetrøfler er jo altid godt, og er samtidig forbavsende nemme at lave. Her er de lavet til Baileystrøfler, og det bliver de bestemt ikke ringere af.

Jeg drikker Baileys én gang om året, og det er til nytår. Det er blevet en slags nytårstradition, at min veninde og jeg drikker Baileys efter maden, imens mændene drikker cognac. Så sidder vi der og hygger, imens vi skiftes til at dele refleksioner fra året, der er gået og ønskerne for det nye.

Nogle gange køber jeg nogle af de nyere varianter, men jeg vender altid tilbage til originalen. Den er alligevel bedst, synes jeg. I trøflerne her har jeg brugt Baileys med saltkaramel, og det fungerede faktisk superfint, men det kunne lige så fint være den originale, eller du kan bruge den, du har eller bedst kan lide.

Baileystrøfler

Baileystrøfler

Føj til favoritter Udskriv Pin
15 stk
|
4 t 20 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kom fløden i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet, når den begynder at ryge kraftigt.
 • Hak chokoladen og kom den i en skål.
 • Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den stå et øjeblik. Rør i chokoladen med en dejskraber eller en ske til chokoladen er helt smeltet.
 • Rør salt i.
 • Rør Baileys i chokolademassen lidt ad gangen, til du har en homogen masse.
 • Hæld chokolademassen i en bøtte og stil den på køl i mindst 4 timer, gerne natten over, til den er helt fast.
 • Form massen til små kugler, gør det hurtigt, massen smelter hurtigt.
 • Rul kuglerne i kakaopulver.
 • Opbevar trøflerne på køl til de skal serveres.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Baileystrøfler til voksne smagsløg

Mine Baileystrøfler er ikke særligt søde, især ikke når de bliver rullet i kakao, og det understreger jo bare, at dette er en opskrift til voksne og ikke til børn. Men er man voksen og ønsker en sødere chokoladetrøffel, kan man enten bruge en mildere chokolade eller tilsætte noget sødning.

Du kan også vælge at skifte Baileys ud med fx kaffe, eller du kan lave den med julekrydderier eller lakrids, hvis de skal være mere børnevenlige.

Man kan godt smage, at der er alkohol i, så er man ikke så glad for den fornemmelse, kan man skære lidt på mængden af Baileys og lidt op for mængden af fløde.

Men alt i alt skal disse superlækre Baileystrøfler på dit jule- eller nytårsbord i år.

PS: Du har set den lækre Baileys Panna Cotta også, ikke? Den har jo været et hit som nytårsdessert i årevis.

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Baileystrøfler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. FEDT MED BAILEYS OPSKRIFTER…. Jeg har lavet din baileys mousse så mange gange, at min gæster har fået den flere gange…;0).. Ikke fordi de klager… De elsker den… Haha..
  Så dejligt at nu kan jeg lave mere baileys… Så Lækkert… Bare på den anden måde……:0),,,

  Svar