Baileystrøfler er det perfekte søde punktum på en lækker middag, og da der er alkohol i (Baileys), er det samtidig omsider en opskrift på chokoladelækkerier, som du ikke skal dele med dine børn. Kæmpe win! Brug dem til jul eller nytår eller når som helst faktisk. De vil uden tvivl vække begejstring året rundt.

Ingredienser
- 200 g mørk chokolade 70-85% jeg brugte 70% fra Lindt
- 1,5 dl fløde
- 0,5 dl Baileys jeg brugte den med saltkaramel
- 1 knsp havsalt
- kakaopulver til at rulle trøflerne i
Sådan gør du
- Kom fløden i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet, når den begynder at ryge kraftigt.
- Hak chokoladen og kom den i en skål.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den stå et øjeblik. Rør i chokoladen med en dejskraber eller en ske til chokoladen er helt smeltet.
- Rør salt i.
- Rør Baileys i chokolademassen lidt ad gangen, til du har en homogen masse.
- Hæld chokolademassen i en bøtte og stil den på køl i mindst 4 timer, gerne natten over, til den er helt fast.
- Form massen til små kugler, gør det hurtigt, massen smelter hurtigt.
- Rul kuglerne i kakaopulver.
- Opbevar trøflerne på køl til de skal serveres.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Chokoladetrøfler med Baileys
Chokoladetrøfler er jo altid godt, og er samtidig forbavsende nemme at lave. Her er de lavet til Baileystrøfler, og det bliver de bestemt ikke ringere af.
Jeg drikker Baileys én gang om året, og det er til nytår. Det er blevet en slags nytårstradition, at min veninde og jeg drikker Baileys efter maden, imens mændene drikker cognac. Så sidder vi der og hygger, imens vi skiftes til at dele refleksioner fra året, der er gået og ønskerne for det nye.
Nogle gange køber jeg nogle af de nyere varianter, men jeg vender altid tilbage til originalen. Den er alligevel bedst, synes jeg. I trøflerne her har jeg brugt Baileys med saltkaramel, og det fungerede faktisk superfint, men det kunne lige så fint være den originale, eller du kan bruge den, du har eller bedst kan lide.
Baileystrøfler til voksne smagsløg
Mine Baileystrøfler er ikke særligt søde, især ikke når de bliver rullet i kakao, og det understreger jo bare, at dette er en opskrift til voksne og ikke til børn. Men er man voksen og ønsker en sødere chokoladetrøffel, kan man enten bruge en mildere chokolade eller tilsætte noget sødning.
Du kan også vælge at skifte Baileys ud med fx kaffe, eller du kan lave den med julekrydderier eller lakrids, hvis de skal være mere børnevenlige.
Man kan godt smage, at der er alkohol i, så er man ikke så glad for den fornemmelse, kan man skære lidt på mængden af Baileys og lidt op for mængden af fløde.
Men alt i alt skal disse superlækre Baileystrøfler på dit jule- eller nytårsbord i år.
PS: Du har set den lækre Baileys Panna Cotta også, ikke? Den har jo været et hit som nytårsdessert i årevis.

Nogle der ved om de kan fryses? :)
Det burde de fint kunne.
Hej Lene
Hvor længe i forvejen kan man lave baileys trøflerne, jeg skal bruge dem til nytår?
Selve trøflerne kan du lave længe inden men vent evt. med at rulle dem i kakaopulver. Det bliver pænest hvis det er lidt ‘frisk’.
FEDT MED BAILEYS OPSKRIFTER…. Jeg har lavet din baileys mousse så mange gange, at min gæster har fået den flere gange…;0).. Ikke fordi de klager… De elsker den… Haha..
Så dejligt at nu kan jeg lave mere baileys… Så Lækkert… Bare på den anden måde……:0),,,
Jaa så godt! Og virkelig dejligt med noget, der smager lidt ‘voksent’ :)
Hej Jane
Lækre opskrifter du har. Hvordan ser det ud med kalorier og kulhydrat?
Hilsen Marianne
Hej Marianne
Se her hvordan du nemt selv regner det ud: Energiberegninger