Disse bagte squash med lasagnefyld og godt med gratineret ost på toppen er i virkeligheden bare en måde at peppe en småkedelig hverdagskødsovs op. Og da kødsovs i forskellige former ofte er på menuen her i børnefamilien, kan vi godt nogle gange bruge lidt pep.

Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 løg finthakket
- 200 g gulerod finthakket eller revet (kan udelades)
- 3 stængel bladselleri finthakket
- 2 tsk frisk oregano
- 2 tsk frisk basilikum
- 400 g hakkede tomater
- 30 g koncentreret tomatpuré
- 2 dl vand eller bouillon
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
- 4 squash beregn 1 pr person
- 100 g revet ost fx cheddar
Sådan gør du
- Svits løg og hvidløg i en gryde i lidt smør eller kokosolie, uden at de tager farve
- Tilsæt gulerødder og selleri og steg med i et par minutter.
- Tilsæt basilikum og oregano.
- Kom kødet på og brun det godt af.
- Hæld tomatpuré, hakkede tomater og vand/bouillon på og lad det koge op.
- Skru ned og lad kødsovsen simre ved svag varme, så længe du har tid til.
- Smag til med salt og peber og evt. ekstra krydderier.
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Halver squashene og skrab det meste af kødet ud, til de er hule indvendigt (gem det evt. til den opskrift jeg har til dig i morgen eller kør det i kødsovsen)
- Fordel kødsovsen i de udhulede squash og drys med revet ost.
- Bag dem i ca. 20 minutter i den forvarmede ovn, til osten er gylden, og squashen er let mør.
- Server de bagte squash med en grøn salat eller lidt letdampede broccoli.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Bagte squash med kødsovs og ost
Denne opskrift på bagte squash med kødsovs er perfekt til dig, der drukner i squash på denne tid af året.
Vi andre misunder dig, skal du vide. Selv har jeg ikke haft held med at dyrke squash endnu men jeg giver det et forsøg igen til næste år. Det er så nemt, bliver folk ved med at fortælle mig. Jeg bliver mere og mere havedame, jo længere vi bor her, så jeg skal nok komme efter det :)
Og nu altså kødsovs i bagte squash. Skøn og nem hverdagsmad i en travl hverdag. Hvis du hellere vil have en Low Carb lasagne, kan du bruge bruge opskriften her: Low carb lasagne.


Smager skønt og kan lige så nemt laves i airfryer
Ha – den ret har jeg lavet i årevis :) Jeg bruger også gul/rød peber, store champions, aubergine og bøftomater. Jeg for-bager som regel grøntsagerne lidt først. Super måde at få en massiv mængde grøntsager ind på :)