Rosenkål er ikke helt min favorit, vil jeg gerne indrømme, men med denne opskrift på bagte rosenkål med en lækker senneps-dip, er vi et skridt nærmere, at jeg overgiver mig. Rosenkål behøver jo ikke smage dårligt! Og hvis dette ikke var verdens bedste salgstale for en opskrift, så ved jeg da snart ikke – haha!
Bagte rosenkål med Dijon-aioli
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g rosenkål
- 2 spsk olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Dijon-aioli
- 3 spsk mayonnaise
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk grov sennep
- 1 fed hvidløg presset
- frisk persille
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Fjern de yderste grimme blade fra rosenkålen og skær dem i halve.
- Læg rosenkålen i et ovnfast fad og vend dem med olie, salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 15-20 minutter, til rosenkålen har taget farve og er blevet lidt sprød i kanterne.
- Bland alle ingredienserne til aiolien sammen og smag til.
- Hak persillen og drys den over rosenkål og aioli ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bagte rosenkål med Dijon-aioli
Det hjælper rigtig meget på smagen af rosenkål, synes jeg, at man lige lader dem få lidt farve i kanten. Det klæder dem rigtig meget. Og måske skal jeg bare snart give slip på min forudindtagethed, for bagte rosenkål og bulderkogte rosenkål er jo ikke det samme. Som i slet, slet ikke det samme.
Og disse smager rigtig dejligt. Selv for en skeptiker som mig.
Dyp dem i den lidt stærke dijon-aioli. Eller brug dippen til noget andet. Den smager godt uanset.
Er lige startet og har egentlig ikke brudt mig særlig meget om rosenkål. Må sige rosenkål er kommet for at blive. Smager fantastisk.
Ja ikke? Det er sådan en overraskelse :)
Så velsmagende :) plejer ellers ikke at være vild med rosenkål :) fulgte dit råd og brugte friske rosenkål. Jeg glæder mig til prøvetiden
er overstået, så jeg kan høre flere podcasts, både min mand og jeg hygger os med at lytte til dine podcasts :)
Hvor dejligt at høre – og hvor hyggeligt at I lytter sammen❤️
Nyyyydelig god var denne🥰 Må lage ny for å ha til jobblunch til uken🤗
Kan man bruge frosne rosenkål?
Altså rosenkål er lidt nyt for mig for jeg har indtil for ganske nyligt ikke brudt mig om smagen, så jeg er måske lidt til den sarte side her. Jeg synes slet ikke frosne rosenkål smager lige så godt som de friske, så jeg vil altså foretrække de ikke-frosne :)
I’m with you, on that one!
Jeg kan slet ikke holde tanken om rosenkål ud, men manden er startet på keto i 2021 og han ELSKER rosenkål og så tænkte jeg, at det var nemmere at få spist op, hvis det var frosne, da jeg så ikke behøver at lave rosenkål til ham flere dage i træk ??
Hahaaa… jeg vidste bare, jeg ikke var alene med den!
Du må lade manden være dommer! Eller køb de friske og se, om du ikke overgiver dig. De kan et eller andet, når de er bagt i ovn og der er en god dip. Just sayin’!! :)
Aldrig før har rosenkål smagt så godt.
Jeg sneg 100 g. bacontern med, så det udgjorde en selvstændig ret. Det var som at tage en bid af himmelen.
Hvad servere du til din bagte rosenkål?
Mange hilsner
Maja
En hvilken som helst type animalsk protein (kød, fjerkræ, fisk etc.) :)