Bagte gulerødder med balsamico, feta og pinjekerner er bare super simpelt men lækkert. Det er en af de retter, som nemt kan kastes sammen og alligevel ligner en million og sagtens kan serveres som gæstemad. Er du ikke enig?

Bagte gulerødder med balsamico, feta og pinjekerner
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 500 g gulerod
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamicoglace
- 60 g feta eller salatost
- 20 g pinjekerner
- bredbladet persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 220 grader.
- Skræl evt. gulerødderne og halver dem på langs.
- Læg gulerødderne i et ovnfast fad og bland med olie, salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 20 minutter til de har fået god farve.
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
- Hak persillen.
- Tag fadet ud af ovnen og dryp med balsamicoglaze og drys med feta, pinjekerner og persille.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Den skønne basamicoglace er en slags karamel lavet på balsamico. Den har et ret højt indhold af kulhydrat, men giver samtidig både en lækker syrlighed og sødme til gulerødderne. Hvis du ikke kan finde balsamicoglace i dit lokale supermarked, kan du lave det selv: Sådan laver du balsamico-glace.
Gulerødder på Low Carb
Folk ser nogle gange fuldstændig rødt, når jeg afslører, at jeg spiser ting som gulerødder. Jamen aaaaaal the carbzzzzz!!!
Ja altså, på Keto er det jo ikke bedste valg, men i perioder, hvor jeg spiser Low Carb er gulerødder og rodfrugter intet problem og for os, der bøvler lidt med maven, er de nogle gange nemmere at tåle end fx de ellers så lækre kåltyper.
Jeg gør mig ikke til dommer over, hvad der er det rette for dig. Dit liv, dine regler, husker du nok,
Bagte gulerødder som tilbehør
Disse bagte gulerødder blev serveret sammen med en almindelig hakkebøf (det spiser vi ret ofte herhjemme… det er nemt). Men det ville også være virkelig lækkert sammen med fx en culottesteg, roastbeef, pulled pork, andebryst, helstegt kylling eller andet reelt kød.
De søde gulerødder og den søde balsamicoglace er så lækkert sammen med den salte feta.
Det kan måske også godt gå som ekstra tilbehør til fx en gryderet med mos. Det kunne evt. være den gode mørbradgryde eller jægergryde.

0 kommentarer til “Bagte gulerødder med balsamico, feta og pinjekerner”