Denne opskrift på bagte blomkålsris forvandler de småkedelige blomkålsris til virkelig lækkert tilbehør. Opskriften er et læsertip, og jeg elsker bare, når jeg pga. jer læsere bliver inspireret til nye opskrifter.
Ingredienser
- 600 g blomkål ca. 1 blomkål
- 2-3 spsk olivenolie eller smeltet kokosolie eller smør
- 2 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
- dukkah
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Skær blomkål i grove stykker og put dem ned i den store skål i foodprocessoren (den med S-kniven) og “pulse” eller blend groft. Det blive lækrest, hvis blomkålen ikke bliver helt pureret, synes jeg.
- Hæld de revede blomkål over i en skål og vend olie og presset hvidløg godt rundt i dem.
- Spred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de tager lidt farve. Rod lidt rundt i dem undervejs.
- Tag dem ud og hæld dem over i en skål.
- Drys med Dukkah inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Blomkålsris bagt i ovn
Blomkålsris er jo en gammel kending men her er de bagt med hvidløg og olie og til sidst toppet med min hjemmelavede Dukkah.
Jeg havde aldrig spekuleret på at bage mine blomkålsris i ovnen, og på den måde kom der en ny og helt enkel tilberedningsmetode ind i mit liv, som i den grad er kommet for at blive. Herligt!
Jeg dryssede mine bagte blomkålsris med Dukkah inden servering, men du kan selvfølgelig udelade det eller drysse med hakkede nødder, krydderier eller urter.
Men hvis du ikke allerede er i gang med at lave din egen hjemmelavede Dukkah, så kan jeg altså på det varmeste anbefale dig at komme i gang. Det muntrer simpelthen selv den tristeste ret op!
Bagte blomkålsris – lækkert og sundt tilbehør
De bagte blomkålsris kan du spise til alle typer proteinkilder men jeg ville synes, de gik bedre til fjerkræ eller fisk end til en god bøf. Det er selvfølgelig en smagssag. Men et godt stykke laks fx og en portion bagte blomkålsris til ville være superlækker aftensmad.
Vil du have flere opskrifter på tilbehør med blomkål, kan jeg anbefale at prøve blomkålscouscous. Her har jeg både en lækker sag med urter og saltede mandler og en spændende krydret version med gurkemeje,
Hej Jane
Jeg er begyndt at følge din side og allerede prøvet flere af dine opskrifter. Indtil med stor succes ?
Jeg har set flere opskrifter med blomkålsris og vil i den forbindelse høre, om de generelt kan fungere med de færdige, man kan købe på frost i mange supermarkeder efterhånden?
Og skal jeg i så fald gøre noget anderledes, end hvis det var friskrevet blomkål? Skal de f.eks. lige i kogende vand et kort øjeblik, for ligesom at tø op?
Jeg har faktisk ikke prøvet de frosne endnu, så jeg ved ikke rigtigt hvordan de opfører sig. Jeg vil tro, de skal tøs op først og evt, dryppe af, hvis de er ‘våde’. Men det afhænger nok også lidt af hvordan de skal bruges, vil jeg tro.
Kære Jane, vi kan ikke undvære dine madplaner i vores hverdag, men jeg ville ønske der var især en vinterplan mere på 5 uger og at flere sf retterne var mindre gryde og fadmad, der har tendens til at være brune, som i hvertfald bliver lidt for meget i vores familie, nu er er startet på vinter for 2. Gang.
Hilsner Bente
Hvad kunne I tænke jer at spise i vinterhalvåret hvis det ikke skal være gryder og sammenkogte retter? Tænker du mere sådan hakkebøf-broccoli-smør?
Og kan efterårsplanen evt. bruges? Måske er den nærmere det, I efterspørger…
Hvor længe kan risene holde sig i køleskabet efter de de lavet ?
Kan de tåle og blive opvarmet i mikroovn?
Hej Jane. Jeg er begyndt at “tørre”blomkålsrisne først. D.v.s. Jeg lægger den bare ud i et tyndt lag et par timer før tilberedning. Det virker godt, synes jeg.
Tørre sådan i fri luft eller hvordan?
Ja, jeg spreder dem bare ud. Det tager den værste fugt. Det samme gør jeg med mandelsmulder til marcipan.
De bliver lidt mere ” risagtige” på den måde. Lidt fastere i konsistensen
Hvad er Dukkah drsys
Det er sådan et nødde-krydderidrys. Jeg linker til det i opskriften men du finder det også her: https://www.madbanditten.dk/dukkah-opskrift-paa-laekkert-knasende-noeddedrys/
Jeg rørte æg i mine blomkålsris mens de stegte – lige som alm stegte ris med æg. Og smagte til med lidt soya – synes det blev en ganske god variant!!
Ja enig! Herhjemme elsker vi også æg-stegte blomkålsris! Mums! :)
Forresten, en anden vinder: en dag jeg var total Chips sulten, lavede jeg istedet revet rød cheddar på bagepapir i ovnen, lagt som små klatter. De blev sprøde, mums og så dybbet i kold fed creme fraiche.
Nice! Det laver jeg med parmesan. Love it!
Hej Jane :)
Ja, jeg har også lavet det af rester af blomkålsrisen på anden dagen. Jeg lagde skiver af store tomater i mellem blomkålsrisene, og da det så var halvt færdigt, kom jeg skiver af harvatti osten over, som jo blev gyldent. Mums ;)
Sikke en lækker idé! Tak for den, Trine!
Skal lige høre, om blomkålen bliver som kogt? Fordi lige så meget, som jeg elsker rå blomkål lige så lidt bryder jeg mig om kogt. Skal klart prøve at lave den dukkah.
Virkelig godt spørgsmål. Altså både og men mest nej. Haha! Jeg kan ikke udstå kogt blomkål heller, men de bagte blomkålsris her bliver anderledes. Og dukkahen tager enhver rest af evt. prutlugt og -smag. :)
Hej Jane
Super inspirerende blog :)
Forleden havde vi en portion blomkålsris i overskud. De blev blandet med et par æg, lidt salt og peber og revet parmesan, og så en tur på panden i smør. De smagte super :)
/Jeppe
Det skal prøves:) Har før haft succes med at vende chilli pasta i (Sambal Oelek) og stege blomkålene, det smager også top lækkert, tror også det ville virke her
Det ser rigtig lækkert ud. Men hvad er Dukkah for noget.?
Der er link i teksten til det ;-) Men du har den også her: https://www.madbanditten.dk/dukkah-opskrift-paa-laekkert-knasende-noeddedrys/ Det er en slags egyptisk nødde-og-krydderimix, som smager virkelig godt!
Kære Jane. Jeg bagte mine blomkålsris på dag 2 efter jeg havde tilsat lidt bacon og revet ost. Også godt :-)
Mange hilsener Ida
Årh hvor nice! Altid en vinder-kombination!
Mums – så er aftensmaden planlagt :)
Lyder lækkert! Hvordan gør du med hvidløget? Kommer du det med ned i foodprocessoren?
Nej, det rører jeg i bagefter sammen med olien. Er det uklart i opskriften?
nej det er ikke uklart, der står pressede hvidløg. Så medmindre du har rettet teksten, så tænker jeg det bare var en haste-læsnings-overseelse :)
Jeg har tilføjet presset. Men hvidløg stod samme sted :)