Denne opskrift på bagte æg med chorizo og ost er en, du tager frem og laver i weekenden, når det hele godt må være lidt ekstra lækkert. Den gør sig også lækkert på brunchbordet, hvis du skal have gæster til sådan en omgang.
Opskriften har spinat i bunden og så er der slået æg ud oveni, som er toppet med revet ost og sprødstegt chorizo. Det hele får lidt ekstra lækkerhed med en klat fed cremefraiche på toppen.

Ingredienser
- 30 g chorizo
- 50 g frisk spinat fx babyspinat
- 2 æg
- 30 g revet ost fx cheddar
- 1 spsk cremefraiche 38%
- salt og friskkværnet peber
- 1 knsp cayennepeber
- frisk oregano til drys
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær chorizo i små tern og steg dem halvsprøde på en varm, tør pande.
- Smør et lille ovnfast fad med lidt olie. Fordel spinaten i bunden og slå æggene ud oveni. Krydr med salt, peber og (valgfri) cayennepeber.
- Drys med osten og fordel chorizotern ovenpå. Bag hele herligheden i ovn i ca. 10 minutter.
- Server æggene med en klat cremefraiche og drys med frisk oregano.
Airfryer
- I stedet for ovn kan du putte fadet i airfryer. Giv det ca. 6-7 minutter ved 180 grader. Du behøver ikke sprødstege chorizo inden. Det klarer airfryeren fint også.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bagte æg i airfryer og ovn
Min opskrift på bagte æg med chorizo finder du også i min bog Keto på 4 uger (stadig en glimrende bog i øvrigt). I opskriften herover har jeg ført vejledning ind til hvordan du kan lave den i airfryer. Det var jo slet ikke på radaren, dengang jeg lavede bogen, men i dag ville jeg gøre det, hvis jeg skulle lave til mig selv. Skulle jeg lave til mere end én person, ville jeg lave et større fad i ovnen.
Morgenmad til hverdag og weekend
Det er ikke altid, at min morgenmad er forskellig fra hverdag til weekend. Jeg er meget vanemenneske på det punkt og spiser tit bare det samme. Jeg ved ikke, om det er en aldersting, men jeg er begyndt at sætte pris på mine gode rutiner og det forudsigelige i det hele.
Bagte æg med chorizo ville aldrig blive en del af min morgenrutine, selvom den jo ikke tager alverdens tid at lave. Men jeg ville nu alligevel gemme den til weekender og lange feriemorgener.
Afprøvet i AF’eren og det blev lidt noget rod. Elsker ellers de lette løsninger, men den kommer i ovnen i et fad, som er fladt i bunden næste gang. Smager dejligt, salt og sprødt.