Bagte æg med chorizo og ost


Denne opskrift på bagte æg med chorizo og ost er en, du tager frem og laver i weekenden, når det hele godt må være lidt ekstra lækkert. Den gør sig også lækkert på brunchbordet, hvis du skal have gæster til sådan en omgang.

Opskriften har spinat i bunden og så er der slået æg ud oveni, som er toppet med revet ost og sprødstegt chorizo. Det hele får lidt ekstra lækkerhed med en klat fed cremefraiche på toppen.

Bagte æg med chorizo

Bagte æg med chorizo og ost

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær chorizo i små tern og steg dem halvsprøde på en varm, tør pande.
  • Smør et lille ovnfast fad med lidt olie. Fordel spinaten i bunden og slå æggene ud oveni. Krydr med salt, peber og (valgfri) cayennepeber.
  • Drys med osten og fordel chorizotern ovenpå. Bag hele herligheden i ovn i ca. 10 minutter.
  • Server æggene med en klat cremefraiche og drys med frisk oregano.

Airfryer

  • I stedet for ovn kan du putte fadet i airfryer. Giv det ca. 6-7 minutter ved 180 grader. Du behøver ikke sprødstege chorizo inden. Det klarer airfryeren fint også.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bagte æg i airfryer og ovn

Min opskrift på bagte æg med chorizo finder du også i min bog Keto på 4 uger (stadig en glimrende bog i øvrigt). I opskriften herover har jeg ført vejledning ind til hvordan du kan lave den i airfryer. Det var jo slet ikke på radaren, dengang jeg lavede bogen, men i dag ville jeg gøre det, hvis jeg skulle lave til mig selv. Skulle jeg lave til mere end én person, ville jeg lave et større fad i ovnen.

Morgenmad til hverdag og weekend

Det er ikke altid, at min morgenmad er forskellig fra hverdag til weekend. Jeg er meget vanemenneske på det punkt og spiser tit bare det samme. Jeg ved ikke, om det er en aldersting, men jeg er begyndt at sætte pris på mine gode rutiner og det forudsigelige i det hele.

Bagte æg med chorizo ville aldrig blive en del af min morgenrutine, selvom den jo ikke tager alverdens tid at lave. Men jeg ville nu alligevel gemme den til weekender og lange feriemorgener.

Bagte æg med chorizo
Foto: Columbus Leth til Keto på 4 uger

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Bagte æg med chorizo og ost”