Denne opskrift på bagt torsk med tomatsovs er et eksempel på super nem og dejlig hverdagsmad uden for mange dikkedarer. Jeg oplever at mange synes, at fisk er lidt svært og især hvis man skal bevæge sig ud over laksen, som jo er en hyppig gæst på de danske spiseborde.
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Læg fisken i et smurt ovnfast fad.
- Krydr med salt og peber og læg et stykke smør på hver.
- Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 15 minutter til fisken er akkurat gennemstegt.
Tomatsauce
- Opvarm smør i en gryde.
- Sauter løg og hvidløg til de er klare i farven.
- Tilsæt krydderierne og lad dem svitse med et øjeblik.
- Tilsæt flåede tomater og lad saucen koge op.
- Lad saucen simre i ca. 15 minutter.
- Blend evt. saucen, hvis du vil have en mere ensartet konsistens.
- Rør ekstra smør i og smag til med krydderier og evt. lidt sødning.
- Server fisken med tomatsaucen og letkogte grønne bønner.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Her har jeg brugt torsk men enhver hvid fisk kan bruges. Andre gode forslag kunne være kuller, kulmule eller sej. Og ja, jeg ved godt at du så ofte vil skulle til fiskehandleren men ved du hvad? Nogle gange er det simpelthen så dejligt at besøge specialbutikkerne på den måde. Jeg oplever, at det ofte giver inspiration til at prøve nye ting, fordi man møder noget kvalificeret hjælp, som supermarkederne har meget svært ved at tilbyde.
Jeg har simpelthen lavet min egen tomatsovs her. Det er mest for at komme på banen med en eller anden slags opskrift. Men du skal vide, at det er helt lige så fint at købe en færdig tomatsovs. Der findes masser af anstændige produkter derude.
For at øge fedtindholdet lidt og for at fremhæve smagen rører jeg altid smør ud i min tomatsovs. Men det kan du jo lige så fint gøre med en, der er købt.
Virkelig et dejligt måltid.
Jeg fan af krydderurter så kom lidt persille på torsken før og efter overen – kan anbefales.
Retten tager dog ikke 2t og 30 min at lave. Måske hvis man selv fanger fisken først ;) men ellers maks 30 min. Hurtigt, lækkert og nemt!
Haha, jeg ved da virkelig heller ikke hvor de 2 timer kommer fra😅😅 Jeg har straks rettet det. Og dejligt at retten smagte❤️
Er opskriften til en eller to???
Hov, det har jeg da glemt at angive. Godt spottet. Jeg estimerer den til to.
Jeg vil gerne spise fisk 2 gange om ugen,men skal jeg det,så vælter mit ugentlige madbudget,da fisk og især den gode og sunde fisk er blevet alt for dyr at købe frisk eller frosset.
Åh ja, det forstår jeg virkelig godt. Fisk, især fisk af god kvalitet, er simpelthen blevet så dyrt..