Bagt svinemørbrad med pancetta og bagte grønsager er aftensmad lavet på kun 30 minutter. At kunne få lækker aftensmad på bordet i en travl hverdag er en stor luksus og én ting, som tit forbavser mig, er, at det ikke tager længere tid at lave det lækre måltid, end det gør at lave det kedelige måltid.
Bagt svinemørbrad med pancetta og bagte grøntsager
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 500 g svinemørbrad
- 50 g pancetta eller bacon
- 1 spsk frisk timian
- 1 spsk frisk rosmarin
Bagte grøntsager
- 100 g rødløg
- 200 g broccoli
- 150 g jordskokker
- 1-2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Afpuds mørbraden. Krydr den med salt, peber og halvdelen af timian og rosmarin.
- Pak mørbraden ind i pancetta.
- Skær løget i både og del broccolien i mindre buketter.
- Rengør jordskokkerne og halver dem.
- Læg grøntsagerne i et stort ovnfast fad og bland dem sammen med olien, salt, peber og resten af krydderurterne. Skub grøntsagerne ud til siden så der er plads til mørbraden i midten.
- Sæt fadet i ovnen i 20-30 minutter til mørbraden er ca. 65 grader indeni. Lad den gerne hvile lidt inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bagt svinemørbrad i fad med grøntsager
Denne opskrift på bagt svinemørbrad med bacon og bagte grøntsager er nem i den forstand, at den er lavet med det hele i et fad. Det betyder, at der bare er lidt klargøring, og når fadet er i ovnen, kan du slappe af, smække benene op og puste ud efter en lang dag, imens maden simrer færdig i ovnen.
Svinemørbrad er jo et lidt anonymt stykke kød, men her hvor det pakkes ind i pancetta eller bacon, bliver det lidt mere spændende.
Tjek også gerne min grundguide til mør og saftig svinemørbrad her: Svinemørbrad – mør og saftig
Jordskokker og Keto
Jeg elsker bagte grøntsager og synes, det er strålende tilbehør her om vinteren. De fleste grøntsager får den lækre smag af at blive bagt og smuldrer man endda lige en anelse salt feta over, bliver de kun lækrere.
Her har jeg brugt jordskokker, som ellers ikke er en særlig hyppig gæst i mit køkken. Jeg kan ellers virkelig godt lide dem, og Søren og ungerne elsker dem. Men for pokker, hvor får jeg ondt i maven af dem. Det er inulin (ikke at forveksle med insulin), der gør det ved mig. Inulin er et såkaldt prebiotika, som er uoptageligt i tarmen, men som tarmbakterierne i stedet bruger som føde. Men inulin kan give luft i maven. Den skulle jo ellers være super god for maven og det kan også være, det er et tilvænningsproblem.
Jordskokker er lidt højere i kulhydrat (ca. 15 g pr. 100 g), og på den måde kan man jo vælge den til eller fra efter kontekst. Vil du vælge den fra, fordi din kontekst lige nu byder på Keto, kan du bruge blomkålsbuketter i stedet.
Jeg er ked af at skulle skrive dette. Men men mørbraden var fantastisk, det var jordskokker ikke. De var overhovedet ikke tilnærmelsesvis bagte. At broccolien var sveden det måtte man jo regne med. Jeg fulgte din opskrift og det endte med at jeg tog kødet ud og satte grønsagerne ind igen dog med lidt fløde og låg at stanniol.
Mette.