Bagt svinemørbrad med pancetta og bagte grøntsager


Bagt svinemørbrad med pancetta og bagte grønsager er aftensmad lavet på kun 30 minutter. At kunne få lækker aftensmad på bordet i en travl hverdag er en stor luksus og én ting, som tit forbavser mig, er, at det ikke tager længere tid at lave det lækre måltid, end det gør at lave det kedelige måltid.

Bagt svinemørbrad med pancetta og bagte grøntsager

Bagt svinemørbrad med pancetta og bagte grøntsager

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

  • 500 g svinemørbrad
  • 50 g pancetta eller bacon
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk rosmarin

Bagte grøntsager

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Afpuds mørbraden. Krydr den med salt, peber og halvdelen af timian og rosmarin.
  • Pak mørbraden ind i pancetta.
  • Skær løget i både og del broccolien i mindre buketter.
  • Rengør jordskokkerne og halver dem.
  • Læg grøntsagerne i et stort ovnfast fad og bland dem sammen med olien, salt, peber og resten af krydderurterne. Skub grøntsagerne ud til siden så der er plads til mørbraden i midten.
  • Sæt fadet i ovnen i 20-30 minutter til mørbraden er ca. 65 grader indeni. Lad den gerne hvile lidt inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bagt svinemørbrad i fad med grøntsager

Denne opskrift på bagt svinemørbrad med bacon og bagte grøntsager er nem i den forstand, at den er lavet med det hele i et fad. Det betyder, at der bare er lidt klargøring, og når fadet er i ovnen, kan du slappe af, smække benene op og puste ud efter en lang dag, imens maden simrer færdig i ovnen.

Svinemørbrad er jo et lidt anonymt stykke kød, men her hvor det pakkes ind i pancetta eller bacon, bliver det lidt mere spændende.

Tjek også gerne min grundguide til mør og saftig svinemørbrad her: Svinemørbrad – mør og saftig

Jordskokker og Keto

Jeg elsker bagte grøntsager og synes, det er strålende tilbehør her om vinteren. De fleste grøntsager får den lækre smag af at blive bagt og smuldrer man endda lige en anelse salt feta over, bliver de kun lækrere.

Her har jeg brugt jordskokker, som ellers ikke er en særlig hyppig gæst i mit køkken. Jeg kan ellers virkelig godt lide dem, og Søren og ungerne elsker dem. Men for pokker, hvor får jeg ondt i maven af dem. Det er inulin (ikke at forveksle med insulin), der gør det ved mig. Inulin er et såkaldt prebiotika, som er uoptageligt i tarmen, men som tarmbakterierne i stedet bruger som føde. Men inulin kan give luft i maven. Den skulle jo ellers være super god for maven og det kan også være, det er et tilvænningsproblem.

Jordskokker er lidt højere i kulhydrat (ca. 15 g pr. 100 g), og på den måde kan man jo vælge den til eller fra efter kontekst. Vil du vælge den fra, fordi din kontekst lige nu byder på Keto, kan du bruge blomkålsbuketter i stedet.

Bagt svinemørbrad med pancetta

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Bagt svinemørbrad med pancetta og bagte grøntsager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?