Bagt laks med kold dildsauce er skøn forårsmad, der både kan være en let frokost eller nem aftensmad lavet på kun 20 minutter. Laksen kan laves både i ovnen eller airfryeren, hvis du er så heldig at have sådan en.
Den bagte laks er her serveret med en kold dildsauce og en let grøn salat. Salaten kan dog sagtens varieres og laves ud fra hvad du lige har på lager eller godt kan lide. Dildssaucen er skøn som dressing til alverdens salater.

Bagt laks med kold dildsauce
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinUdstyr
- 1 airfryer eller ovnen
Ingredienser
- 300 g laks
- salt og friskkværnet peber
- chiliflager eller piment d’espalette
Kold dildsauce
- 100 g cremefraiche 18%
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk frisk dild friskhakket
- 1 tsk sennep
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Læg laksen i et ovnfast fad og drys med krydderier.
- Bag i ovnen i ca. 15 minutter (eller airfryeren i 10 min.) til laksen akkurat er gennemstegt.
- Bland alle ingredienserne til saucen/dressingen sammen og smag til, juster evt. med lidt sødning.
- Server med en frisk salat af rucola, agurk, rødløg og lidt æbletern.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PORTIONNem tilbedredning af laks
Laks er en af de fisk, som vi spiser mest herhjemme. Udover at den jo bare smager skønt, er det også den, jeg finder nemmest at tilberede.
Laks er knap så skrøbeligt som fx hvid fisk og kan nemt bages, steges, dampes eller skæres i tern og bruges i en tærte eller tilberedes i sovs.
Derudover er rester af laks også nemme at sætte til livs fx rørt med cremefraiche eller mayonnaise.
Den norske laks fra opdræt er dog ikke uden problemer og desværre er det den, der er mest af i supermarkedet. Jeg køber derfor færøsk laks hos min fiskehandler.
Nem hverdagsmad
Når temperaturerne stiger udenfor, er det altid så dejligt at begynde at kunne spise de lettere tilbehørsretter igen. Jeg spiser stort set ikke salater om vinteren. Her foretrækker jeg mit tilbehør tilberedt og helst varmt.
En frisk salat tager ikke mange øjeblikke at lave og en kold dildsauce, der både kan bruges på salaten og til laksen er så dejlig. Skal vi tale om hvor godt dild smager og hvorfor jeg så tit glemmer, at denne skønne urt findes? Uskik. Dild på alting fremover😆

Hvad kan jeg erstatte creme fraiche med?
Kan jeg evt bruge mayonnaise og lidt citron?
Mange hilsener
Mette – en stor Madbandit fan 😃
Bliver det måske lidt heftigt med mayo? Måske en olivenoliedressing ville være lækrere?
Joh måske, bare alt andet end surmælksprodukter 😅
Det er så lækkert, at vi nu skal til, at spise lette lækre sommermåltider.
Jeg har længe glædet mig til din opskrift på hvide asparges, rejer og sauce mousseline, den er mega sommer favorit herhjemme.
Fisk i airfryer det skal prøves.
Jeg har samme airfryer som dig, men kan simpelthen ikke finde ud af om der skal opvarmning til, eller jeg bare kommer min mad i uden.
Hvad gør du?
Ja det er skønt ikke?
Og godt spørgsmål med airfryeren. Jeg er jo stadig novice og prøver mig også frem. Af fisk har jeg kun prøvet at lave laks og her forvarmer jeg ikke. Bare i med laksen og tænd for den.
I andre få tilfælde har jeg opvarmet. Bl.a. til hakkebøffer, hvor jeg synes, de bliver lidt ‘kogt’, hvis ikke den er opvarmet først. Og en anden ting også som jeg ikke lige kan huske. Men i langt de fleste tilfælde opvarmer jeg ikke..
Kære Jane.
Tak for dine mange dejlige opskrifter og din positive måde at kommunikere dit budskab ud på.
Et enkelt spørgsmål: når du skriver ovnen på 200, er det så alm. ovn eller varmluftovn?
Hilsen
Dorthe
Hej Dorthe
Jeg bruger altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft. Men alle tider vil være vejledende for der kan være virkelig stor forskel fra ovn til ovn (opdagede jeg, da jeg fik ny ovn for et par år siden :))
Og tak❤️