Bagt laks med kold dildsauce


Bagt laks med kold dildsauce er skøn forårsmad, der både kan være en let frokost eller nem aftensmad lavet på kun 20 minutter. Laksen kan laves både i ovnen eller airfryeren, hvis du er så heldig at have sådan en.

Den bagte laks er her serveret med en kold dildsauce og en let grøn salat. Salaten kan dog sagtens varieres og laves ud fra hvad du lige har på lager eller godt kan lide. Dildssaucen er skøn som dressing til alverdens salater.

Bagt laks med kold dildsauce

Bagt laks med kold dildsauce

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
2
|
20 minutter

Udstyr

Ingredienser

  • 300 g laks
  • salt og friskkværnet peber
  • chiliflager eller piment d’espalette

Kold dildsauce

Salat

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Læg laksen i et ovnfast fad og drys med krydderier.
  • Bag i ovnen i ca. 15 minutter (eller airfryeren i 10 min.) til laksen akkurat er gennemstegt.
  • Bland alle ingredienserne til saucen/dressingen sammen og smag til, juster evt. med lidt sødning.
  • Server med en frisk salat af rucola, agurk, rødløg og lidt æbletern.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 454
Kulhydrat 8g
Protein 30g
Fedt 32g

Nem tilbedredning af laks

Laks er en af de fisk, som vi spiser mest herhjemme. Udover at den jo bare smager skønt, er det også den, jeg finder nemmest at tilberede.

Laks er knap så skrøbeligt som fx hvid fisk og kan nemt bages, steges, dampes eller skæres i tern og bruges i en tærte eller tilberedes i sovs.

Derudover er rester af laks også nemme at sætte til livs fx rørt med cremefraiche eller mayonnaise.

Den norske laks fra opdræt er dog ikke uden problemer og desværre er det den, der er mest af i supermarkedet. Jeg køber derfor færøsk laks hos min fiskehandler.

Nem hverdagsmad

Når temperaturerne stiger udenfor, er det altid så dejligt at begynde at kunne spise de lettere tilbehørsretter igen. Jeg spiser stort set ikke salater om vinteren. Her foretrækker jeg mit tilbehør tilberedt og helst varmt.

En frisk salat tager ikke mange øjeblikke at lave og en kold dildsauce, der både kan bruges på salaten og til laksen er så dejlig. Skal vi tale om hvor godt dild smager og hvorfor jeg så tit glemmer, at denne skønne urt findes? Uskik. Dild på alting fremover😆

Bagt laks med kold dildsauce

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Bagt laks med kold dildsauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 4 stars
    Hvad kan jeg erstatte creme fraiche med?
    Kan jeg evt bruge mayonnaise og lidt citron?
    Mange hilsener
    Mette – en stor Madbandit fan 😃

    Svar
  2. Det er så lækkert, at vi nu skal til, at spise lette lækre sommermåltider.
    Jeg har længe glædet mig til din opskrift på hvide asparges, rejer og sauce mousseline, den er mega sommer favorit herhjemme.
    Fisk i airfryer det skal prøves.
    Jeg har samme airfryer som dig, men kan simpelthen ikke finde ud af om der skal opvarmning til, eller jeg bare kommer min mad i uden.
    Hvad gør du?

    Svar
    • Ja det er skønt ikke?

      Og godt spørgsmål med airfryeren. Jeg er jo stadig novice og prøver mig også frem. Af fisk har jeg kun prøvet at lave laks og her forvarmer jeg ikke. Bare i med laksen og tænd for den.

      I andre få tilfælde har jeg opvarmet. Bl.a. til hakkebøffer, hvor jeg synes, de bliver lidt ‘kogt’, hvis ikke den er opvarmet først. Og en anden ting også som jeg ikke lige kan huske. Men i langt de fleste tilfælde opvarmer jeg ikke..

      Svar
  3. Kære Jane.
    Tak for dine mange dejlige opskrifter og din positive måde at kommunikere dit budskab ud på.
    Et enkelt spørgsmål: når du skriver ovnen på 200, er det så alm. ovn eller varmluftovn?
    Hilsen
    Dorthe

    Svar
    • Hej Dorthe
      Jeg bruger altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft. Men alle tider vil være vejledende for der kan være virkelig stor forskel fra ovn til ovn (opdagede jeg, da jeg fik ny ovn for et par år siden :))

      Og tak❤️

      Svar