Bagt laks med blomkålssalat og tahindressing


Denne opskrift på bagt laks i lækker marinade med lun blomkålssalat og tahindressing er en skøn og anderledes måde at spise fisk på. Det kan være svært at finde på ny inspiration til lækre opskrifter med fisk. Her har jeg taget udgangspunkt i laks og tilsat smage fra mellemøsten med blandt andet saltsyltede citroner og tahindressing.

Bagt laks med blomkålssalat og tahindressing

Bagt laks med blomkålssalat og tahindressing

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Print Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Marinade

Dressing

Tilbehør

Sådan gør du

  • Opvarmovnen til 200 grader varmluft.
  • Hak hvidløg og syltet citron fint eller riv skallen hvis du bruger almindelig citron.
  • Bland olivenolie med sumak, salt, peber, koriander og spidskommen.
  • Del blomkålen i mindre buketter og skær rødløget i både.
  • Læg blomkål og løg i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Hæld ¾ af marinaden over og bland det godt sammen, sæt fadet i ovnen og giv det ca. 10 minutter.
  • Læg laksen i et ovnfast fad.
  • Bland hvidløg, sødning og citron i resten af marinaden og fordel den over laksen.
  • Sæt fadet i ovnen til grøntsagerne og giv laksen 12-15 minutter til den er akkurat gennemstegt. Tag begge fade ud af ovnen.
  • Bland græsk yoghurt med tahin og citronsaft og smag til med salt og peber. Juster evt. med vand til dressingen har den ønskede konsistens.
  • Hak mandlerne groft.
  • Del laksen i mindre stykker med en gaffel, bland den let med grøntsagerne og server med dressingen og drys med masser af friske krydderurter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lækker aftensmad med laks

I stedet for at servere laksen helt traditionelt for sig og grøntsagerne for sig, river jeg i opskriften her laksen lidt fra hinanden og blander stykkerne med de bagte blomkål. Da begge dele er marinerede, giver denne smagskombination virkelig meget.

Jeg brugte de saltsyltede citroner fordi jeg havde dem på lager, og de giver helt sikkert lidt ekstra smag, men har du dem ikke, kan du fint bruge almindelig citronskal.

Tip om marinaden

Bemærk i øvrigt, at marinaden blandes af to omgange. Du blander først den del, der skal bruges til blomkålen og inden brug, tager du 1/4 fra. Den sidste fjerdedel blander du så med resten af ingredienserne og bruger til laksen.

Det står i opskriften også, og jeg håber, jeg har gjort det tydeligt nok. Det var lidt kringlet at forklare :)

Flere opskrifter på aftensmad med fisk?

Mange har meldt retur om at de savner de gamle kategorier fra den gamle blog, hvor aftensmad var delt op i fisk, kylling, okse, svin osv.

Men fortvivl ej, for disse inddelinger er der såmænd stadig. Du skal bare scrolle en my længere ned på opskriftsiden, så har du en hel verden af brugervenlige inddelinger.

Men selve opskrifterne på aftensmad med fisk, finder du også her: Aftensmad med fisk

Bagt laks med blomkålssalat og tahindressing

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Bagt laks med blomkålssalat og tahindressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Du må meget gerne skrive om det er friske, stødte eller tørrede krydderurter til en anden gang😀.

    Svar
  2. 5 stars
    Intet mindre end fantastisk, kendte ikke krydderiet sumak, men nøj hvor var det bare en velsmagende ret, Tak Jane

    Svar