Denne opskrift på bagt laks i lækker marinade med lun blomkålssalat og tahindressing er en skøn og anderledes måde at spise fisk på. Det kan være svært at finde på ny inspiration til lækre opskrifter med fisk. Her har jeg taget udgangspunkt i laks og tilsat smage fra mellemøsten med blandt andet saltsyltede citroner og tahindressing.
Bagt laks med blomkålssalat og tahindressing
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Marinade
- 1 spsk sumak
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk sødning
- 0,25 saltsyltet citron eller citronskal efter smag
Dressing
- 80 g græsk yoghurt 10%
- 2-3 tsk tahin
- 0,5 øko-citron saften herfra
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- frisk mynte
- frisk koriander
- 20 g mandler ristede
Sådan gør du
- Opvarmovnen til 200 grader varmluft.
- Hak hvidløg og syltet citron fint eller riv skallen hvis du bruger almindelig citron.
- Bland olivenolie med sumak, salt, peber, koriander og spidskommen.
- Del blomkålen i mindre buketter og skær rødløget i både.
- Læg blomkål og løg i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Hæld ¾ af marinaden over og bland det godt sammen, sæt fadet i ovnen og giv det ca. 10 minutter.
- Læg laksen i et ovnfast fad.
- Bland hvidløg, sødning og citron i resten af marinaden og fordel den over laksen.
- Sæt fadet i ovnen til grøntsagerne og giv laksen 12-15 minutter til den er akkurat gennemstegt. Tag begge fade ud af ovnen.
- Bland græsk yoghurt med tahin og citronsaft og smag til med salt og peber. Juster evt. med vand til dressingen har den ønskede konsistens.
- Hak mandlerne groft.
- Del laksen i mindre stykker med en gaffel, bland den let med grøntsagerne og server med dressingen og drys med masser af friske krydderurter.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lækker aftensmad med laks
I stedet for at servere laksen helt traditionelt for sig og grøntsagerne for sig, river jeg i opskriften her laksen lidt fra hinanden og blander stykkerne med de bagte blomkål. Da begge dele er marinerede, giver denne smagskombination virkelig meget.
Jeg brugte de saltsyltede citroner fordi jeg havde dem på lager, og de giver helt sikkert lidt ekstra smag, men har du dem ikke, kan du fint bruge almindelig citronskal.
Tip om marinaden
Bemærk i øvrigt, at marinaden blandes af to omgange. Du blander først den del, der skal bruges til blomkålen og inden brug, tager du 1/4 fra. Den sidste fjerdedel blander du så med resten af ingredienserne og bruger til laksen.
Det står i opskriften også, og jeg håber, jeg har gjort det tydeligt nok. Det var lidt kringlet at forklare :)
Flere opskrifter på aftensmad med fisk?
Mange har meldt retur om at de savner de gamle kategorier fra den gamle blog, hvor aftensmad var delt op i fisk, kylling, okse, svin osv.
Men fortvivl ej, for disse inddelinger er der såmænd stadig. Du skal bare scrolle en my længere ned på opskriftsiden, så har du en hel verden af brugervenlige inddelinger.
Men selve opskrifterne på aftensmad med fisk, finder du også her: Aftensmad med fisk
Du må meget gerne skrive om det er friske, stødte eller tørrede krydderurter til en anden gang😀.
Good point! Det kan jeg godt se er forvirrende her👍🏼
Intet mindre end fantastisk, kendte ikke krydderiet sumak, men nøj hvor var det bare en velsmagende ret, Tak Jane
Ej så skønt at høre. Tusind tak for tilbagemelding❤️