Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner


Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner er superlækkert tilbehør med et strejf af mellemøsten. Græskar bagt i ovnen smager jo altid godt, og her er den gode smag toppet med en yoghurtdressing med hvidløg og ristede pinjekerner. Supernemt tilbehør, men med virkelig meget smag.

Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner

Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Yoghurtsauce

Tilbehør

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.
  • Vask græskarret grundigt, halver det og fjern kernerne.
  • Skær græskarret i tern. Behold bare skrællen på. Den kan fint spises.
  • Fordel græskarternene på en bageplade beklædt med bagepapir og bland det med olivenolie, salt og peber.
  • Sæt bagepladen i ovnen i ca. 30 minutter til græskarret er blevet mørt og har fået god farve. Drys med sumak.

Yoghurtsauce

  • Riv hvidløget fint og bland det sammen med græsk yoghurt og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande til de har fået lidt farve.
  • Fordel dressingen over græskarret og drys med pinjekerner, koriander og mynte.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bagt græskar med yoghurtsauce og et strejf af mellemøsten

Jeg har drysset lidt sumak ud over græskarret for at understrege den mellemøstlige inspiration. Hvis du ikke kender sumak, er det et krydderi, du kan få i etniske grønthandlere og måske kan du også finde det i større supermarkeder. Det har en aromatisk og let syrlig smag.

Hvis jeg bruger det i dressing fx, ville jeg sige, at det kan erstattes af lidt citronskal, men det ville jeg ikke gøre her. Her kan du bare udelade det. Giv evt. græskarret et ganske let strøg af spidskommen eller dukkah, hvis du gerne vil have lidt ekstra smag på.

Yoghurtdressingen og de ristede pinjekerner synes jeg dog ikke, du skal udelade. De hæver virkelig det bagte græskar fra hverdag til wow!

Hvad spiser man til opskriften på bagt græskar?

Denne opskrift er jo tilbehør, hvilket betyder, at du skal have en proteinkilde på tallerkenen, før det bliver et komplet måltid.

Noget krydret kød vil gøre sig rigtig godt her, så vi bliver i det mellemøstlige. Det kunne fx være marineret kylling på pind eller de lækre krydrede kødspyd koftas. Du kan også lave en omgang krydrede kødboller og spise dem til.

Du kan dog også vælge at holde proteinkilden helt enkelt og fx bare spise en god hakkebøf eller et stykke kylling eller fisk til. Uanset er det det bagte græskar, der virkelig kommer til at løfte din middag.

Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Børn & LCHF, æg og kolesterol, proteinpulver og proteinbarer på Keto og er Keto egentlig sundt, hvis man ikke spiser særligt mange grøntsager?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stjerner
    Virkelig skøn opskrift! Specielt det med sumak drysset på, giver et rigtigt interessant modspil til græskaret, og så er kombinationen af koriander og mynte bare fantastisk! Tak for en dejlig opskrift.

    Svar