Bagt fetasovs eller feta pasta er et TikTok-fænomen, som pludselig har opnået kæmpe popularitet. Jeg er jo for gammel til TikTok, men jeg har modtaget så mange henvendelser fra mine tilsyneladende yngre og mere hippe læsere, om jeg ikke snart ville komme med en Low Carb-version af den populære feta pasta sauce. Og selvfølgelig vil jeg det.
Ingredienser
- 300 g feta i blok
- 300 g cherrytomater
- 50 g rødløg
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 spsk rød balsamico
- 2 tsk frisk oregano
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 300 g squash strimlet til ‘pasta’
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Halver tomaterne og skær rødløget i tynde skiver.
- Fordel tomater og løg i et ovnfast fad og bland med krydderier, olie og balsamico.
- Læg blokken af feta i midten af fadet.
- Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 30 minutter, til tomater og feta har fået noget farve, og fetaen virker blød.
- Tag fadet ud af ovnen og bland det hele godt sammen, så du får en cremet sauce. Juster evt. med lidt vand eller bouillon, hvis du foretrækker en mere flydende sauce.
- Bland saucen med squashpasta og server med det samme.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bagt fetasovs – Feta pasta
Hvad enten man er ung eller gammel, så peger selve ingredienserne i denne ret på noget, jeg virkelig godt gider spise. Lækker smag og sødme fra bagte tomater, den lækre, salte smag fra feta og så en omgang squash pasta. Virkelig lækkert måltid.
Den bagte fetasovs er samtidig både nem og hurtig at lave, da den passer sig selv i ovnen. Og så er den kødfri, hvilket i disse dage virker vigtigt for nogle mennesker også.
Men mest vigtigt i min bog: Den smager hulens godt. Og den bliver bestemt tilbagevendende her hos mig.
Den smager vild godt og det bliver ikke sidste gang jeg laver den.
Mums lækkert og nemt 😋
Serverede det med snittet spidskål, i stedet for squash og til en kotelet, der havde været en tur på grillen.
Manden slikkede næsten fadet, fordi intet måtte gå til spilde 😁
Tak for endnu en skøn opskrift.
Så dejligt at høre – den er også temmelig populær herhjemme❤️
Namme namme … dét er altså bare GUF .. og smager også himmelsk koldt :)
Havde det med i madpakken i dag med en kold hakkedreng.
Ej virkelig? Fantastisk og så nemt jo!
Tak igen !
Perfekt til en familie som spiser “som han altid har gjort” henover LCHF til vegetarisk. Men det bedste var nu at den vegetariske teenager lavede maden 😁
Det ser lækkert ud – må prøves snart !
Jeg har godt set omtale af opskriften som et fænomen der er gået viralt. Ophavsmanden har også lavet en opskrift med friske grønne asparges lagt i fad, drysset med salt, en stor Skive feta ovenpå, nogle Skiver Øko-citron på fetaen og så citronsaft, olivenolie og peber ud over det hele – det er godt !!
Jeg mener der er en klat honning i original opskriften, men den kan fint udelades
Gud, det lyder jo også fuldstændig fortryllende!