Bagt blomkålsmos med bacon, urter og ost


Bagt blomkålsmos med bacon, urter og ost er næsten indbegrebet af comfort food og perfekt til dage, hvor det blæser, regner og er helt igennem utaknemmeligt. Så varmer det lidt at vide, at man i det mindste skal have lækker bagt blomkålsmos til aften.

Bagt blomkålsmos med bacon, urter og ost. Bedste opskrift på blomkålsmos

Bagt blomkålsmos med bacon, urter og ost

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

  • Del blomkålen i mindre buketter og kog den mør i en gryde med vand. Det tager ca. 15-20 minutter.
  • Hæld vandet fra og blend eller mos blomkålen med fløde og flødeost. Jeg synes, det bliver bedst med stavblenderen men det er en smagssag.
  • Steg baconternen sprøde på en pande.
  • Hak krydderurterne.
  • Rør alle ingredienserne i mosen og smag til med salt, peber og evt. lidt dijonsennep.
  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Kom blomkålsmosen i et smurt ovnfast fad og bag det i ca. 20 minutter i den varme ovn eller til mosen er gylden på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bagt blomkålsmos på flere måder

Jeg har tidligere lavet bagt blomkålsmos med pikant flødeost, og den kan altså også på det varmeste anbefales. Der sker bare noget med blomkålen, når den bages og får sådan en lille skorpe i toppen.

At fylde den med bacon, urter og ost kan jo umuligt gøre den ringere.

Jeg gør ikke altid meget ud af tilbehøret, men når jeg gør, er det, fordi vi skal have noget magert til. Fx kyllingebryst eller mager fisk fx. Så synes jeg godt at tilbehøret må være det, der giver hele måltidet et skud opad.

Samtidig hjælper den bastante blomkålsmos med at mætte ekstra når nu der ikke er meget fedt at hente i proteinkilden.

Bagt blomkålsmos med bacon, urter og ost. Bedste opskrift på blomkålsmos
Bagt blomkålsmos med bacon, urter og ost. Bedste opskrift på blomkålsmos

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Bagt blomkålsmos med bacon, urter og ost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Mums 😋
    Prøvede denne i går, til grillet svinemørbrad.
    Serverede stegt spinat/hvidløg og dampet broccoli til.
    Har været mæt fra kl 18-8 uden craving i går aftes 👏🏼

    Svar
  2. 5 stars
    Muns – dette er min top favorit, den smager bare så godt.
    Jeg har prøvet, at lave den, hvor jeg vred en del vand ud af blomkål i et viskestykke og kom en smule mere (¹/² spsk) Pofiber i, for at se om den kunne fryses. Og det kan den 💪💪- jeg har bagt den færdig og skåret den i portioner pakket individuelt i vita wrap og frosset dem. De kan enten tøes op i ovnen eller i køleskabet og varmes på panden.
    Så nu skal jeg have lavet en portion mere imens der stadig er danske blomkål i butikkerne.

    Svar
  3. Hej Jane.
    Kan der være fejl i energiberegningen?
    Jeg rammer994 og det er jo meget over290?
    Jeg bruger Klassisk madlog til beregning og fløde 18.
    Venlig hilsen
    Erik

    Svar
    • Hej Erik
      Er forskellen måske at du har lavet den på den fulde portion og min energiberegning er pr. portion (4 portioner i opskriften)?

      Svar
    • Godt spørgsmål. Det har jeg aldrig prøvet. Kunne den finde på at blive lidt vandet af det måske? Altså umiddelbart ville jeg godt turde prøve det, tror jeg :)

      Svar
      • Tak, jeg prøvede at lave den med pikant og cheddar ost. Den bliver faktisk også rigtig fin uden at koge blomkålen først. Der bliver lidt bid i :)

        Svar
  4. Hej Jane
    Jeg har lige lavet denne ret, og den er blevet red “blød”. Jeg troede, den blev fast efter den var bagt. Hvordan er din i konsistensen? vh Elisabeth

    Svar
      • Lidt ligesom med blomkålspizzaen. Der hænger meget vand ved blomkålen, så hvis man presser – måske bare noget – af vandet af i dørslag/si eller med viskestykke, så fik man en konsistens, der ikke bliver så “blød”…
        Gav det mening?

        Svar
  5. Hej Jane. Det ser lækkert ud.
    Der er indsneget sig en lille stavefejl i ingredienslisten “clomkål”.
    Du behøver ikke udgive denne kommentar. Det er kun til info, da jeg selv ville blive glad for at kunne rette til hurtigst muligt.
    Rigtig god dag!
    Susanne

    Svar