Bagt blomkålsmos med bacon, urter og ost er næsten indbegrebet af comfort food og perfekt til dage, hvor det blæser, regner og er helt igennem utaknemmeligt. Så varmer det lidt at vide, at man i det mindste skal have lækker bagt blomkålsmos til aften.
Ingredienser
- 800 g blomkål
- 0,5 dl fløde
- 100 g flødeost naturel
- 1-2 tsk dijonsennep
- 100 g bacon i tern
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 håndfuld purløg
- 1 håndfuld tørret timian
- 50 g ost revet fx friskrevet parmesan
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Del blomkålen i mindre buketter og kog den mør i en gryde med vand. Det tager ca. 15-20 minutter.
- Hæld vandet fra og blend eller mos blomkålen med fløde og flødeost. Jeg synes, det bliver bedst med stavblenderen men det er en smagssag.
- Steg baconternen sprøde på en pande.
- Hak krydderurterne.
- Rør alle ingredienserne i mosen og smag til med salt, peber og evt. lidt dijonsennep.
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Kom blomkålsmosen i et smurt ovnfast fad og bag det i ca. 20 minutter i den varme ovn eller til mosen er gylden på toppen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bagt blomkålsmos på flere måder
Jeg har tidligere lavet bagt blomkålsmos med pikant flødeost, og den kan altså også på det varmeste anbefales. Der sker bare noget med blomkålen, når den bages og får sådan en lille skorpe i toppen.
At fylde den med bacon, urter og ost kan jo umuligt gøre den ringere.
Jeg gør ikke altid meget ud af tilbehøret, men når jeg gør, er det, fordi vi skal have noget magert til. Fx kyllingebryst eller mager fisk fx. Så synes jeg godt at tilbehøret må være det, der giver hele måltidet et skud opad.
Samtidig hjælper den bastante blomkålsmos med at mætte ekstra når nu der ikke er meget fedt at hente i proteinkilden.
Mums 😋
Prøvede denne i går, til grillet svinemørbrad.
Serverede stegt spinat/hvidløg og dampet broccoli til.
Har været mæt fra kl 18-8 uden craving i går aftes 👏🏼
Fantastisk – den er også virkelig lækker altså!
Den er virkelig en lækker tilbehør til al slags kød og fisk.
Muns – dette er min top favorit, den smager bare så godt.
Jeg har prøvet, at lave den, hvor jeg vred en del vand ud af blomkål i et viskestykke og kom en smule mere (¹/² spsk) Pofiber i, for at se om den kunne fryses. Og det kan den 💪💪- jeg har bagt den færdig og skåret den i portioner pakket individuelt i vita wrap og frosset dem. De kan enten tøes op i ovnen eller i køleskabet og varmes på panden.
Så nu skal jeg have lavet en portion mere imens der stadig er danske blomkål i butikkerne.
Fantastisk! Og sikke en lækker sag at have i fryseren❤️
Hej Jane.
Kan der være fejl i energiberegningen?
Jeg rammer994 og det er jo meget over290?
Jeg bruger Klassisk madlog til beregning og fløde 18.
Venlig hilsen
Erik
Hej Erik
Er forskellen måske at du har lavet den på den fulde portion og min energiberegning er pr. portion (4 portioner i opskriften)?
Åh, ja. Tak.
Jeg skal huske at læse det med småt.
Tja…
Hej Jane
Kan man fryse mose og så tø den op for der efter bage den
Kh Liselotte
Godt spørgsmål. Det har jeg aldrig prøvet. Kunne den finde på at blive lidt vandet af det måske? Altså umiddelbart ville jeg godt turde prøve det, tror jeg :)
Kan det fryses?
Det ved jeg faktisk ikke lige. En del af mig tænker om det måske bliver for vådt..
Tak, jeg prøvede at lave den med pikant og cheddar ost. Den bliver faktisk også rigtig fin uden at koge blomkålen først. Der bliver lidt bid i :)
Hej Jane
Jeg har lige lavet denne ret, og den er blevet red “blød”. Jeg troede, den blev fast efter den var bagt. Hvordan er din i konsistensen? vh Elisabeth
Altså min bliver fastere end blomkålsmos men ikke så fast som kartoffelmos. Det kan blomkål desværre ikke blive.
Det ser umådeligt godt ud! :)
Du presser ikke vandet fra blomkålen?
Nej jeg hælder bare vandet fra og lader blomkålen dryppe af i en si. Hvordan presse, mener du?
Lidt ligesom med blomkålspizzaen. Der hænger meget vand ved blomkålen, så hvis man presser – måske bare noget – af vandet af i dørslag/si eller med viskestykke, så fik man en konsistens, der ikke bliver så “blød”…
Gav det mening?
Ja, det giver fin mening. Det vil jeg prøve næste gang :)
Hej Jane. Det ser lækkert ud.
Der er indsneget sig en lille stavefejl i ingredienslisten “clomkål”.
Du behøver ikke udgive denne kommentar. Det er kun til info, da jeg selv ville blive glad for at kunne rette til hurtigst muligt.
Rigtig god dag!
Susanne
Haha, tak. Det er hermed fluks rettet!