Bagt blomkålsmos med Pikant flødeost


Annonce for Arla

Denne opskrift på bagt blomkålsmos giver den traditionelle kartoffelmos kamp til stregen. Den er blød og cremet, har en pikant urtesmag og en næsten sprød ostetop. Love!

Bagt blomkålsmos med pikant flødeost

Bagt blomkålsmos med Pikant flødeost

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

  • 600 g blomkål
  • 100 g Pikantost fx den nye økologiske fra Arla Buko*
  • 100 g revet ost jeg brugte cheddar
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Fjern stok og blade fra blomkål, skær den i buketter og kog buketterne i letsaltet vand i ca. 10-12 minutter, eller indtil de er møre
  • Imens de koger, hælder du Pikant flødeost, halvdelen af den revede cheddar, dvs. 50 g i en stor skål.
  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Dræn vandet fra blomkålsbuketterne og hæld dem over i skålen til resten af ingredienserne. Mos med en gaffel eller pisk med elpiskeren, til du har en blomkålsmos med en konsistens, der passer dig. Hvor fin eller grov, du vil have den, er op til dig.
  • Hæld den over i et smurt ovnfast fad, drys resten af cheddarosten på toppen og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten på toppen er gylden. Hvis du vil, kan du slutte af med at give den et par minutter under grillen – det giver helt sprød ost på toppen. Nam nam!
  • Server, spis og vær glad!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Nu går vi jo ellers en lunere tid i møde, og de tunge retter begynder stille og roligt at måtte vige pladsen fra lækre og lettere retter med asparges og salatgrønt. Og det er også dejligt. Men på kolde og blæsende dage vil jeg stadig have noget varmt og comfort food-agtigt, og her passer denne perfekt!

Opskriften er helt utroligt nem – lavet med bare 3 ingredienser!

Urtesmagen kommer fra den økologiske pikante flødeost fra Buko, og opskriften her er en af de fire, jeg har udviklet i samarbejde med Arla. I husker nok både de pikante madpakkevafler og den lækre krabbesalat, som jeg ved, flere af jer havde på bordet til påske. Jeg har én opskrift mere i ærmet til jer, og jeg tør godt sige, at jeg har gemt den bedste til sidst. Mere vil jeg ikke afsløre!

Bagt blomkålsmos med sprød ost på toppen. Denne bløde og cremede blomkålsmos med lækker urtesmag og med sprød ost på toppen vinder alles hjerter. Lavet med Pikant-ost - SÅ lækkert! Nem opskrift her - kun 3 ingredienser! --> Madbanditten.dk

Vi fik bagt blomkålsmos som tilbehør til kylling. Det fungerede superfint at få både smag og fylde fra tilbehøret, når nu kødet var magert og temmelig smagsneutralt. Fadet blev hurtigt tømt, og næste gang laver jeg dobbelt portion, så jeg kan sikre mig lidt rester til min frokost næste dag.

Bagt blomkålsmos med sprød ost på toppen. Denne bløde og cremede blomkålsmos med lækker urtesmag og med sprød ost på toppen vinder alles hjerter. Lavet med Pikant-ost - SÅ lækkert! Nem opskrift her - kun 3 ingredienser! --> Madbanditten.dk

* kan købes i Kvickly, Bilka, Føtex, Superbrugsen og hos nemlig.com (og sikkert også flere steder)

Jeg havde en lille rest Pikant flødeost til overs, og den rørte jeg op med lidt fed cremefraiche og serverede som dip til grøntsagstænger. Stort hit hos ungerne – og undertegnede!

Bagt blomkålsmos med sprød ost på toppen. Denne bløde og cremede blomkålsmos med lækker urtesmag og med sprød ost på toppen vinder alles hjerter. Lavet med Pikant-ost - SÅ lækkert! Nem opskrift her - kun 3 ingredienser! --> Madbanditten.dk

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Som MadbandittenPLUS-medlem får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave egne madplaner med indkøbsliste, du får en velkomst e-bog om Keto og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

37 kommentarer til “Bagt blomkålsmos med Pikant flødeost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Nogen, der har erfaringer med at fryse Pikant ost?
    Jeg skal kun bruge halvdelen og ville da gerne gemme resten til en anden gang.
    Spændt – har ikke prøvet denne opskrift før, men kommentarerne tyder jo på, at den – som dine opskrifter generelt er – er vanedannende :-)
    (Har prøvet at google, og Arla siger, at flødeoste ikke er egnede til frysning. På den anden side siger de, at Parmesan ikke er fryseegnet, og jeg fryser da med stor fornøjelse Pecorino (får) og tager det op til rivning, når jeg skal bruge det).

    Svar
    • Godt spørgsmål. Jeg tror godt jeg ville turde fryse det, men jeg ville efterfælgende bruge det i varme retter og ikke som smørepålæg. Så betyder det mindre hvis konsistensen har lidt lidt skade.

      Svar
  2. Kan man lave mosen på forhånd og blot varmen den i ovnen om aftenen? Vi skal have gæster senere og vil gerne undgå at skulle stå i køkkenet hele eftermiddagen.

    Svar
    • Ja det tror jeg sagtens, du kan👍🏼 Bare sørg for at den bliver varmet helt igennem inden servering, så den ikke er kold i midten og læg evt. staniol over den så den ikke bliver for mørk i toppen.

      Og heldige gæster :))

      Svar
  3. Åh hvor var det bare lækkert! Tænk at blomkål kan blive til ynglingsspise.

    Jeg har nu forstået, hvorfor jeg stadig mangler at tabe et par kilo , jeg er gået fra at være een person til at spise som en familie på 4😂😂
    Din mad er simpelthen for fantastisk!
    Jeg har gennem årene flittigt brugt dine opskrifter, fordi de bare er så gode og overskuelige, det gælder også denne her!

    Jeg er bare generelt glad Bandit-fan- tak <3

    Mvh Sofie – 44 år og absolut ingen portionskontrol :)

    Svar
    • Hahaaa ja, det er virkelig en ulempe at maden smager så godt. Det kan også give lidt portions-udfordringer her😅

      Svar
  4. Den smager helt fantastisk :-) men lige et spørgsmål. Kan den laves på forhånd og fryses til senere brug ?

    Svar
    • Det har jeg faktisk ikke prøvet men det ville jeg godt turde. Det kan være den bliver en anelse grynet eller vandet efter optøning men måske er det en ringe pris at betale for supernemt tilbehør :)

      Svar
  5. Jeg var virkelig nervøs/spændt på om det var noget for os – vi var 2 voksne og en bebs på 8 mdr som fik spist det hele ? Havde ikke forstillet os at det ville smage SÅ lækkert så vi fik bare kastet det ned ?

    Tusind tak for en masse lækre opskrifter !

    Svar
  6. Jeg kombinerede blomkål med glaskål da jeg kun havde lidt af sidstnævnte. Jeg havde ingen ost i men bunker af revet muskatnød, og konsistensen der var noget våd regulerede jeg med pofiber. Det lagde jeg ovenpå stegte løg/pølsestykker og puttede i ovnen. Det var en decideret fornøjelse. God opskrift.

    Svar
  7. Vi brugte denne mos ovenpå en cottage pie, og det fungerede perfekt med masser af revet parmesan på toppen ?

    Svar
  8. Hej Jane, tusind tak for en fed blog og mange lækre opskrifter. Fik i dag lavet mosen, hold da op den smager godt. ?

    Svar
  9. Ville lige sende dig en tak for, ved inspiration, at ændre vores kost. Vi har været på siden i mandags og det går over al forventning. I dag har jeg så lavet din blomkålsmos og den var bare super lækker, men kunne næsten ikke spise noget, da den er ret fed i smagen….. Det skal siges at jeg aldrig har kunnet lide kogte grønsager, da de bliver ret søde af det, men denne her et super god.

    Tak for en virkelig god blog
    Sanne

    Svar
  10. Øj det ser godt ud! Har faktisk været ud og købe en øko pikantost efter jeg så den her på bloggen. Det var jo totalt trip down memory lane!! Den spiste jeg så meget som barn ;-)

    Svar
  11. ELSKER ELSKER ELSKER både din blog og dine bøger. Bøgerne er min godnat læsning uhhh det er altså godt. Selvom mine unger er fløjet fra reden glæder jeg mig vildt til at få fingrene i din nye bog du er så inspirerende. Har lige spist advokado med ost grillet i ovn. Syntes det lød mega mærkelig men mums for en frokost. Aftensmad stå helt klar på blomkålssnask nemt og lækkert. Tak fordi du giver så meget af dig selv du er ??.

    Svar
  12. Fik det i går ? Jeg havde også broccoli og persillerod i, på den måde får jeg lokket flere slags grøntsager i min teenagedatter ?

    Svar
  13. Hvad kan de være at du salter vandet, når du skal koge blomkålene ud?
    Saltet hjælper jo med at holde strukturen i det.
    Det er vel lettere at koge ud når vandet er usaltet og så tilsætte salt og andre krydderier når det er lavet til mos?

    Svar
      • Hihi… Så lidt, så lidt…
        Men det skal helt sikkert prøves!
        Min mand og jeg er gået “all in” på lchf siden nytår.
        Jeg kan mærke stor forskel på mine led – særligt i mine fingre, som ellers var meget smerteplagede (muligvis noget inflammatorisk gigtgøgl)…
        Og min mand har fået en noget mindre øl-vom.. selvom han ikke sulter – det er ski da win win…
        Så vi bruger flittigt din side til inspiration – og den skal du sørme have tak for ?

        Svar
  14. Og putter man pofiber i, og pisket æggehvide og så igennem en sprøjtepose, får man det lækreste fritter

    Svar