Annonce for Arla
Denne opskrift på bagt blomkålsmos giver den traditionelle kartoffelmos kamp til stregen. Den er blød og cremet, har en pikant urtesmag og en næsten sprød ostetop. Love!
Ingredienser
Sådan gør du
- Fjern stok og blade fra blomkål, skær den i buketter og kog buketterne i letsaltet vand i ca. 10-12 minutter, eller indtil de er møre
- Imens de koger, hælder du Pikant flødeost, halvdelen af den revede cheddar, dvs. 50 g i en stor skål.
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Dræn vandet fra blomkålsbuketterne og hæld dem over i skålen til resten af ingredienserne. Mos med en gaffel eller pisk med elpiskeren, til du har en blomkålsmos med en konsistens, der passer dig. Hvor fin eller grov, du vil have den, er op til dig.
- Hæld den over i et smurt ovnfast fad, drys resten af cheddarosten på toppen og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten på toppen er gylden. Hvis du vil, kan du slutte af med at give den et par minutter under grillen – det giver helt sprød ost på toppen. Nam nam!
- Server, spis og vær glad!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nu går vi jo ellers en lunere tid i møde, og de tunge retter begynder stille og roligt at måtte vige pladsen fra lækre og lettere retter med asparges og salatgrønt. Og det er også dejligt. Men på kolde og blæsende dage vil jeg stadig have noget varmt og comfort food-agtigt, og her passer denne perfekt!
Opskriften er helt utroligt nem – lavet med bare 3 ingredienser!
Urtesmagen kommer fra den økologiske pikante flødeost fra Buko, og opskriften her er en af de fire, jeg har udviklet i samarbejde med Arla. I husker nok både de pikante madpakkevafler og den lækre krabbesalat, som jeg ved, flere af jer havde på bordet til påske. Jeg har én opskrift mere i ærmet til jer, og jeg tør godt sige, at jeg har gemt den bedste til sidst. Mere vil jeg ikke afsløre!
Vi fik bagt blomkålsmos som tilbehør til kylling. Det fungerede superfint at få både smag og fylde fra tilbehøret, når nu kødet var magert og temmelig smagsneutralt. Fadet blev hurtigt tømt, og næste gang laver jeg dobbelt portion, så jeg kan sikre mig lidt rester til min frokost næste dag.
* kan købes i Kvickly, Bilka, Føtex, Superbrugsen og hos nemlig.com (og sikkert også flere steder)
Jeg havde en lille rest Pikant flødeost til overs, og den rørte jeg op med lidt fed cremefraiche og serverede som dip til grøntsagstænger. Stort hit hos ungerne – og undertegnede!
Jeg er så “frelst” over oppskriftene dine. Jeg følger flere lavkarbosider, men det er dine oppskrifter jeg velger nesten hver gang. Tusen takk!
Så dejligt at høre. Tusind tak Inger❤️