Bagte blomkål med trøffelsmør er en virkelig opgraderet måde at spise bagt blomkål. Trøffelsmørret gør tilbehøret her ekstra fancy, og er trøffelsmagen ikke lige dig, har jeg lidt andre forslag nede under opskriften.
Ingredienser
- 1 blomkål
- 1 spsk olivenolie
- 50 g smør stuetemperatur
- 1-2 tsk trøffelolie
- 30 g parmesan
- salt og friskkværnet peber
- 1 frisk persille
Sådan gør du
- Rør det bløde smør med trøffelolie (eller din valgte smagsgiver).
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Del blomkålen i mindre buketter.
- Læg blomkålen i en bradepande.
- Vend blomkålen med olivenolie, smør, salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 15-20 minutter, til blomkålen har fået god farve.
- Rod gerne i blomkålen undervejs.
- Hak persillen og drys med persille og revet parmesan inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bagt blomkål med trøffelsmør
Man kan være heldig at finde færdiglavet trøffelsmør, hvis man handler fancy steder, men ellers kan man lave det selv med smør og trøffelolie. Vær dog opmærksom på at trøffelolier kan smage meget forskelligt. Nogle er meget kraftige i smagen mens andre er mere milde.
Trøfler smager dejligt, synes jeg, men ikke hvis det overdoseres. Det skal helst bare ligge som en lille smag bagved. Så er det bedst.
Bagt blomkål gør jo normalt ikke meget væsen af sig men her får den altså lige et ekstra skud på smagen. Spis den gerne sammen med noget lidt neutralt kød. Jeg synes egentlig, den passer til både rødt og lyst kød og den vil også gøre sig dejligt til fisk.
Idéer til erstatning af trøffelsmør
Er du ikke lige til trøffelsmagen – den er jo lidt speciel – kan du bare bruge idéen her, men smagssætte med den smag, du kan lide. Det kan fx være hvidløg, urter, citronskal, ingefær eller lign.
Du kan lave lækker salviesmør, bearnaisesmør eller hvad med den frække baconsmør.
Jeg elsker trøfler, så jeg er på. Et billigere alternativ kan være estragon/beairnase smør.
Åh ja, så sandt. Det smager jo fortryllende godt på cirka alt :))
Tilsæt lidt kammuslinger og skænk et glas hvidvin – så er forreten hjemme, mums
Åååårh marry me!!
Denne boken kjøpte jeg i sommer,veldig mye bra der. ???