Bagt blomkål med harissasmør er mellemøstligt inspireret tilbehør til fx krydrede kebabspyd . Der er virkelig smæk på smagen og det er virkelig en fornøjelse at spise blomkål lige pludselig.
Spicy blomkål bagt i ovnen
Jeg har vendt blomkålen i harissasmør, inden de er bagt i ovnen. Det er lidt en fedtet fornøjelse men det giver bare en god og spicy omgang. Er du lidt sart med chili, synes jeg, du skal halvere harissamængden.
Harissa er jo en chilipasta. Den fås i større supermarkeder eller etniske grønthandlere, men du kan også lave den selv efter denne opskrift.
Harissa kan være lidt svært at finde nogle gange så du kan erstatte den cirka 1:1 med Sambal Oelek. Det fås stort set alle steder.
Men disse spicy bagte blomkål med harissasmør er virkelig varmende tilbehør. På mere end en måde.
Ingredienser
- 400 g blomkål
- 50 g smør blødt
- 2 tsk harissa
- krydderurter fx koriander og persille
- 20 g pinjekerner
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.
- Bland smør sammen med harissa, salt og peber.
- Del blomkålen i mindre buketter.
- Fordel blomkålen på en bageplade beklædt med bagepapir og bland blomkålen sammen med smørret, det er nemmest med hænderne.
- Sæt bagepladen i ovnen og bag dem i ca. 20 minutter til blomkålen har fået god farve.
- Rist pinjekernerne på en tør pande, til de har fået lidt farve.
- Hak krydderurterne.
- Drys blomkålen med pinjekerner og krydderurter inden servering.
Hvad spiser man til bagt blomkål med harissasmør?
Du skal have en proteinkilde til for at gøre dette til et komplet og mættende måltid. Som jeg foreslog øverst er det virkelig lækkert med noget kebab-lignende eller noget godt krydret kød som fx kødboller eller mellemøstlige frikadeller.
Men fordi der er så meget fart på smagen i opskriften her, synes jeg også godt, den kan bære en helt anonym proteinkilde som fx stegt kyllingebryst eller et stykke hvid fisk. Jeg kan tit godt lide at lade enten proteinkilde eller grøntsagstilbehøret dominere, så de ikke smagsmæssigt skal kæmpe om opmærksomheden.
Det fungerede fint med en god, dansk krebinet til :-) og en skål kålsalat.