Denne opskrift på bagt blomkål med chorizo og mandler er dejligt tilbehør med blomkål, som kan give både smag og farve på tallerkenen sammen med fx kylling, fisk eller anden lys proteinkilde.
Ingredienser
- 600 g blomkål i mindre buketter
- 200 g chorizo
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 rødløg i skiver
- 1 citronsaft + skal (øko-citron)
- 2 spsk rød balsamico
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld bredbladet persille
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk mandler hakkede til drys
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Fordel blomkålen på en bageplade beklædt med bagepapir og dryp lidt olivenolie over, drys med salt og bland det godt rundt.
- Bag i ca. 15 minutter, til blomkålen har taget lidt farve i kanterne.
- Skær chorizoen i tern og steg dem sprøde på en pande. Læg dem til side et øjeblik men behold fedtet i panden.
- Sauter hvidløg og løg i fedtstoffet på panden i et øjeblik. Hæld citronsaft + skal og balsamico på panden og tag panden af blusset.
- Hak krydderurterne og vend dem sammen med blomkålene.
- Vend hele herligheden fra panden over i blomkålen. Krydr med friskkværnet peber, drys med mandler og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bagt blomkål med chorizo og mandler
Du kan også vælge at spise denne som et selvstændigt måltid. I hvert fald har jeg delt opskriften op, så den passer cirka til to personer som selvstændigt måltid og fire personer som tilbehør.
Den er super nem at lave og smager skønt. Chorizo er en dejlig smagsgiver – lidt som bacon, ikke? Alt smager bare bedre sådan.
Hvor kommer mandlerne ind i billedet??? Og hvor mange gram?? Der står jo kun 1??
Åh gud ja. Vi har nogle mængdeangivelser, der er forsvundet. Det er så frustrerende😭
Jeg har straks opdateret opskriften så det bør være mere klart❤️
Kan jeg skifte blomkålen ud med broccoli🙈🤔
Ja helt sikkert. Bagt broccoli smager bare så godt!