Low Carb bagels lavet af kun to ingredienser? Og ingen af dem er æg. Lyder det ikke næsten hokus-pokus-agtigt? Well, well, ikke desto mindre er det det, du får i denne opskrift på bagels.
Mine Low Carb bagels består af græsk yoghurt og mandelmel. Og selvfølgelig salt og drysset ovenpå. Men ellers må det vist siges at være en af de enkleste opskrifter, jeg nogensinde har lavet.
Low Carb bagels
Smager de så som almindelige bagels? Nej, det gør de jo ikke. Altså slet ikke. Det kan vi lige så godt få forventningsafstemt fra start. De er faste/bastante i det og har ikke særligt meget smag i sig selv. Det er mest drysset ovenpå, der giver smag. Jeg lavede to med hvidløgspulver, to med chiliflager og to med noget BBQ-krydderi fra Santa Maria i kværn, så det var dejligt groft. Hvidløgsvarianten var den, jeg brød mig mindst om.
Men selvom de var anderledes, synes jeg, de var forbavsende udmærkede, hvis jeg skal være ærlig og der er jo alverdens variationsmuligheder i dem.
Man kunne såmænd sagtens putte pålæg på, men de er lige så egnede til at spise alene eller fx bruges som brød til suppe.
Ingredienser
- 250 g græsk yoghurt 2%
- 250 g mandelmel
- 2 tsk salt
- æg til pensling
- chiliflager eller andet groft krydderi til drys
Sådan gør du
- Bland yoghurt, mandelmel og salt i en skål og rør det godt sammen med en ske.
- Hæld dejen ud på bordet og ælt den godt sammen med hænderne. Den har en lidt spøjs konsistens men kan godt æltes forsigtigt.
- Del dejen i seks lige store stykker.
- Rul dem til slanger og form dem til bagels. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl med lidt sammenpisket æg og drys med dit ønskede drys.
- Opvarm ovnen til 175 grader og bag dem i 18-20 minutter eller til de er gyldne på toppen.
- Drys med flagesalt inden servering.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bagels uden mel, gluten og æg
Normalt synes jeg, at Low Carb bagværk bliver så ægget og det er jeg ikke så tosset med. Det er disse af åbenlyse grunde jo ikke. Dog har jeg penslet med lidt æg, men det kunne også være vand.
Mange tåler ikke æg og gluten og denne opskrift på bagel vil være fin for dem, da opskriften er glutenfri og æg-fri (hvis du pensler med vand selvfølgelig).
Får du besøg af en allergiker eller har du måske et barn med allergi, kunne jeg forestille mig, at disse sagtens kunne vække glæde.
Forslag til drys
Som drys på toppen kunne du også vælge lidt revet ost, sesamfrø eller hvad du ellers foretrækker at drysse med. Jeg synes, varianterne med chili eller blandingskrydderiet (som var en BBQ fra Santa Maria i en kværn, så det blev lidt groft) blev bedst. Dem med hvidløgspulver synes jeg smagte lidt bittert, så det vil jeg ikke anbefale.
Det er super smart! Men har du erfaring med andre slags low carb mel? Jeg synes, de bliver lidt søde med mandelmel, nemlig…
Nej desværre, jeg har slet ikke testet andet…
Er der en bestemt grund til, at der står i opskriften, at det skal være en kun 2% græsk yoghurt? Jeg plejer altid at købe den med 10% :)
Jeg ønskede at nedbringe kalorieindholdet, da jeg syntes, det var heftigt nok i forvejen.