Denne bærmousse smager fortrinligt for sig selv, men ville også være megalækker ovenpå fx en bund lavet af den lækre konfektagtige chokoladekage. Sådan vil jeg prøve at bruge den næste gang, tror jeg, men her spiste vi den bare, som den var, af små glas.
Bærmousse
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 400 g bær jeg brugte jordbær og hindbær
- 2 spsk SukrinMelis reklamelink, evt. mere for en sødere version
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 200 g flødeost naturel eller ricotta
- 2,5 dl fløde
- 5 blade husblas
- Lidt frisk mynte til pynt
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter.
- Kog bær sammen med SukrinMelis og vanilje. Lad dem afkøle.
- Blend de afkølede bær sammen med flødeost/ricotta og husblas, som du har vredet vandet fra. Rør det hele sammen i en skål og sæt i køleskabet og lad den stivne.
- Pisk fløden til blød flødeskum og vend forsigtigt flødeskummet ind i bærblandingen, til du har en ensartet masse.
- Hæld bærmassen på små serveringsglas og lad dem køle i køleskab i minimum 4 timer inden servering.
- Pynt med friske mynteblade inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Smagen af bær leder tankerne hen på sommer og sol, og som jeg skrev om i går i indlægget om vintertræthed, er det lige, hvad jeg har brug for.
Men faktisk efter jeg havde skrevet indlægget i går, slog det mig, hvor markant anderledes mine vintre er nu sammenlignet med tidligere. Jeg var virkelig ikke fem flade ører værd. Nu fungerer jeg faktisk fint, og jeg fryser heller ikke hele tiden. Jeg har tit i spøg sagt, at jeg fryser konstant fra oktober til maj, men det gør jeg altså ikke længere. Om det er min termostat, der er blevet bedre reguleret, eller om det er global opvarmning og milde vintre, jeg har at takke ved jeg ikke lige.
Bærmousse – også fin med frosne bær
Nå men friske bær er jo temmelig udenfor sæson, og det gode ved denne sommerlige dessert er, at den snildt kan laves med frosne bær. Så uanset om du er så heldig, at du har fryseren fyldt med selvplukkede bær fra sommeren eller om du, som jeg, må købe dine frosne bær her om vinteren, så er der altså dejlig bærmousse forude.
Hej Jane. Hvis man nu gerne vil spise bær og
(sunde) nødder hver dag, hvordan skal man så spise dem?
Jeg havde læst et sted, at bær skal indtages sammen med fedt, for at vitaminerne kan blive optaget bedre. Nu tænker jeg bare på, om nødder kan gøre det ud for fedt i denne sammenhæng.
Jeg tænker også på, om det er en god idé at spise bær hver dag. Hvad tænker du om dette? :)
Rigtig god dag, og tak for svar på forhånd.
Mjah altså det er rigtigt nok, at det kræver fedt at optage de fedtopløselige vitaminer men det gælder ved alle madvarer og ikke bare bær. Og nødder kan fint gøre det ud for fedt. Medmindre man spiser ekstremt fedtfattigt tror jeg ikke, det er noget, jeg ville spekulere helt vildt meget over.
Om det er en god idé at spise bær hver dag afhænger af dit mål. Hvis du mener ift. Keto, er det et spørgsmål om du får det til at passe ind i dit kulhydratbudget for dagen. Nu er bærsonen jo slut, så måske ikke så relevant med bær nu, medmindre du er heldig at bo et varmere sted end mig☀️
Hej . Jeg kan ikke se at husblasen skal smelte. Er det rigtigt? Vil gerne prøve denne opskrift, men vil lige være sikker på at jeg ikke har overset noget. Venlig hilsen Dorte
Jo, husblasen er udblødt og smelter derefter i den letafkølede bærmasse.
Kan det være ok med Mascapone i stedet for flødeost?
Ja helt perfekt! Det ville jeg faktisk have brugt men min Brugs havde det ikke lige :)
Æv, min husblas havde åbenbart ikke fået nok, så der var husblas klumper i. ?
Måske fryse dem i små kugler og overrække med chokolade ?
Nøj de er lækre? Og de er så gode til morgenmad med topping? Overvejer at lave en portion så jeg har til morgenmad?
Ha ja! Vi har faktisk også haft dem på morgenbordet!!
Det skal prøves! Min favorit er dog en hurtigere version: frosne danske bær blendes og røres i 10% græsk yoghurt med lidt vaniljekorn – voila, færdig :) For mig er græsk yoghurt så sød, at jeg ikke søder den med noget. Medmindre der er mange ribs/tyttebær/multebær/tranebær i bærblandningen, så putter jeg lidt Sukrin eller fibersirup i.