Baconsteg


Baconsteg er, nøjagtigt som ordet antyder, en steg af bacon. Eller røget svinebryst / ribbenssteg, som det jo er. Men altså bacon tilberedt som en steg og skåret som en steg. Ej men så lækkert jo!

Baconsteg - opskrift på den ultimative Keto ret

Baconsteg

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
1 time 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Rids sværen på hele stegen og drys med en smule salt. Brug mindre end du ville, hvis du laver flæskesteg, da bacon jo allerede er saltet.
 • Læg stegen i et ovnfast fad, evt. på en rist. Hvis stegen ikke er lige tyk i begge sider kan du lægge lidt sammenfoldet stanniol under, så stegen er lige høj over det hele.
 • Steg i ca. 75-90 minutter afhængig af størrelsen på stegen til sværene er sprøde. Sværene bliver hurtigt meget mørke, men de er ikke brændte, bare så man lige er opmærksom.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Har du ikke en opskrift på baconsteg?

Sådan spurgte en af mine læsere for noget tid siden, og jeg må helt ærligt indrømme, at jeg måtte google baconsteg for at finde ud af, hvad det overhovedet var. Herefter kunne jeg straks se, at det selvfølgelig var en stor fejl, at jeg ikke havde nogen opskrift på det.

Det er der hermed lavet om på. Opskrift på baconsteg er her nu, og det smager jo alt for vildt!

Hvordan kan jeg have levet næsten 44 år uden nogensinde at have hørt om det? Vanvid!! Hvis du ikke lige har en baconsteg, kan du også tage fat på den altid virkelig gode flæskesteg – her får du svigermors hemmelige opskrift.

Der er meget fedt i bacon, så den er ikke så nem at ødelægge. Fordi kødet både er fedtrigt og med virkelig fyldig smag ville jeg spise noget enkelt, grønt tilbehør til. Måske letkogt broccoli eller grønne bønner eller en god grøn salat, hvis det er lunt i vejret.

Baconsteg - opskrift på den ultimative Keto ret

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Baconsteg”

 1. 4 stars
  Det lyder lækkert, jeg har også savnet en ret hvor bacon spiller hovedrollen ❗jeg skal helt sikkert prøve det

  Svar
  • Jeg ville lave noget let à la letkogt broccoli eller grønne bønner eller en god grøn salat, som der står nederst. Jeg synes, enkelt tilbehør går bedst til ‘heftigt kød’ som dette :)

   Svar
 2. Uhh ja Jane du er gået glip af noget indtil nu. Jeg elsker baconsteg (røget ribbensteg) det er en klassisk julefrokost ret med gammeldags hvidkål (Sønderjysk hvidkål). Det er på ingen måde en low fat ret. ? Og ja det er en tung ret, men det er jo kun jul en gang om året og så er den jo en af de keto venlige indslag på julefrokost bordet ?

  Svar
 3. Her i Jylland sælges den ofte som røget ribbensteg, tænker at det må være det samme? Det smager i hvert fald ens…
  Og lige lidt ros, jeg er dybt imponeret over at du stadig kan tilføje nye retter, for jeg syntes allerede, at du har været omkring det hele;-)
  Men det er jo bare skønt for alle os andre.
  Tak for dig!

  KH Mette

  Svar