Baconsteg


Baconsteg er, nøjagtigt som ordet antyder, en steg af bacon. Eller røget svinebryst / ribbenssteg, som det jo er. Men altså bacon tilberedt som en steg og skåret som en steg. Ej men så lækkert jo!

Baconsteg - opskrift på den ultimative Keto ret

Baconsteg

4,50 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
4 personer
|
1 time 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Rids sværen på hele stegen og drys med en smule salt. Brug mindre end du ville, hvis du laver flæskesteg, da bacon jo allerede er saltet.
  • Læg stegen i et ovnfast fad, evt. på en rist. Hvis stegen ikke er lige tyk i begge sider kan du lægge lidt sammenfoldet stanniol under, så stegen er lige høj over det hele.
  • Steg i ca. 75-90 minutter afhængig af størrelsen på stegen til sværene er sprøde. Sværene bliver hurtigt meget mørke, men de er ikke brændte, bare så man lige er opmærksom.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Har du ikke en opskrift på baconsteg?

Sådan spurgte en af mine læsere for noget tid siden, og jeg må helt ærligt indrømme, at jeg måtte google baconsteg for at finde ud af, hvad det overhovedet var. Herefter kunne jeg straks se, at det selvfølgelig var en stor fejl, at jeg ikke havde nogen opskrift på det.

Det er der hermed lavet om på. Opskrift på baconsteg er her nu, og det smager jo alt for vildt!

Hvordan kan jeg have levet næsten 44 år uden nogensinde at have hørt om det? Vanvid!! Hvis du ikke lige har en baconsteg, kan du også tage fat på den altid virkelig gode flæskesteg – her får du svigermors hemmelige opskrift.

Der er meget fedt i bacon, så den er ikke så nem at ødelægge. Fordi kødet både er fedtrigt og med virkelig fyldig smag ville jeg spise noget enkelt, grønt tilbehør til. Måske letkogt broccoli eller grønne bønner eller en god grøn salat, hvis det er lunt i vejret.

Baconsteg - opskrift på den ultimative Keto ret

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Baconsteg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 4 stars
    Det lyder lækkert, jeg har også savnet en ret hvor bacon spiller hovedrollen ❗jeg skal helt sikkert prøve det

    Svar
    • Jeg ville lave noget let à la letkogt broccoli eller grønne bønner eller en god grøn salat, som der står nederst. Jeg synes, enkelt tilbehør går bedst til ‘heftigt kød’ som dette :)

      Svar
  2. Uhh ja Jane du er gået glip af noget indtil nu. Jeg elsker baconsteg (røget ribbensteg) det er en klassisk julefrokost ret med gammeldags hvidkål (Sønderjysk hvidkål). Det er på ingen måde en low fat ret. ? Og ja det er en tung ret, men det er jo kun jul en gang om året og så er den jo en af de keto venlige indslag på julefrokost bordet ?

    Svar
    • 5 stars
      Jeg plejer at lave den til grønlangkål og brunede kartofler i stedet for hamburgerryg, den er mere saftig og det røgede sammen med brunede kartofler og måske lidt tyttebær det er mums. Jeg laver den næsten altid nytårsaften, det er blevet lidt af en tradition, men mine aner kommer også fra det sønderjyske. Hvis nu det skal være helt fint så en 1/2 kålpølse til hver, som har ligget i grønlangkål i ca. 1/2 time.
      Uhm. Nu begynder jeg altså at blive lækkersulten.
      God appetit
      Christian Lassen

      Svar
  3. Her i Jylland sælges den ofte som røget ribbensteg, tænker at det må være det samme? Det smager i hvert fald ens…
    Og lige lidt ros, jeg er dybt imponeret over at du stadig kan tilføje nye retter, for jeg syntes allerede, at du har været omkring det hele;-)
    Men det er jo bare skønt for alle os andre.
    Tak for dig!

    KH Mette

    Svar