Bacon + smør = baconsmør. Jamen mere behøver jeg ikke høre, før jeg klapper i hænderne af begejstring. Og med det i mente, er det jo utroligt, at jeg ikke har lavet baconsmør før.
Tag smør ud af køleskabet og lad det få stuetemperatur. Det skal være blødt men ikke flydende.
Fordel baconskiver på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt pladen i en kold ovn og sæt termostaten på 200 grader varmluft og uret til 15 minutter. Stegetiden kan variere fra ovn til ovn men dette giver perfekt stegt bacon hos mig.
Tag baconskiverne ud. Lad dem afdryppe på køkkenrulle til de er helt afkølede.
Hak de sprøde baconskiver i små stykker med en kniv.
Rør de små baconstykker ind i det bløde smør i en skål.
Hæld hele den fedtede smørmasse over på et stykke bagepapir og form den til en rulle. Snør den sammen i enderne og rul den stramt sammen.
Læg den tilbage i køleskabet og lad den blive hård igen. Skær skiver af rullen og server sammen med maden.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Smør med bacon
Det er der heldigvis lavet om på nu, hvor denne lækre rulle ligger i mit køleskab parat til at blive skåret af. Baconsmør kan bruges til alle slags kød, synes jeg. Fx smager det glimrende til kylling, som jo er lidt magert og smagsløst i det i sig selv. Jeg har også spist det ovenpå en hakkebøf, og det var superlækkert!
Baconsmør er virkelig nemt at lave og indeholder kun to ingredienser, nemlig bacon og smør. Sikke en overraskelse, hva?
Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner
Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.
Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.
Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!
Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.
Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️
Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.
Mød Madbanditten
Jane Faerber
Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.
Hej Jane, Har fulgt dig i nogle år, dog bare gennem envejskommunikation och ser dig og dine valg i livet lidt som et forebillede :) Har selv spist lavkarbokost de sidste 8 år på grund af IBS med ypperligt resultat. Baconsmörret er et supertips som jeg absolut skal tage til mig – og jeg kan så tipse tilbage om at det er utroligt enkelt at lave sit eget smör – det kräver 40% piskeflöde og lidt svensk fil (ved ikke hvilket dansk produkt som modsvarer den) og tid at lade det stå i ca et dögn i stuetemperatur inden smörret kernes. Og det bliver helt fantastisk godt kan jeg love !
Hvor er du sød, Charlotte! Tak :) Og tak for det lækre tip med at lave eget smør. Det har været i tankerne hos mig nogle gange men jeg har tænkt at det var for svært. Men det kan da være jeg skal tage det op igen :)
Hvorfor blandes baconfedtet ikke med i smørret?
Det er da også en KÆMPE fejl!! 😅
Når jeg skal lave bacon ,laver jeg dem altid i mikroovnen i mellem to lag køkkenrulle.
De bliver super fine og sprøde.
Det er lige før jeg nu fortryder, at vi skilte os af med vores mikroovn for år siden :))
Det lyder lækkert… Hvor længe kan det holde sig?
Årh længe, vil jeg tro. I hvert fald et par uger…
Hej Jane, Har fulgt dig i nogle år, dog bare gennem envejskommunikation och ser dig og dine valg i livet lidt som et forebillede :) Har selv spist lavkarbokost de sidste 8 år på grund af IBS med ypperligt resultat. Baconsmörret er et supertips som jeg absolut skal tage til mig – og jeg kan så tipse tilbage om at det er utroligt enkelt at lave sit eget smör – det kräver 40% piskeflöde og lidt svensk fil (ved ikke hvilket dansk produkt som modsvarer den) og tid at lade det stå i ca et dögn i stuetemperatur inden smörret kernes. Og det bliver helt fantastisk godt kan jeg love !
Hvor er du sød, Charlotte! Tak :) Og tak for det lækre tip med at lave eget smør. Det har været i tankerne hos mig nogle gange men jeg har tænkt at det var for svært. Men det kan da være jeg skal tage det op igen :)
Jeg vil prøve den med hvidløgssmør, elsker hvidløg og bacon
Det lyder også alt for lækkert!! :)