Baconsalt – tænk at der skulle gå så længe før jeg lavede det? Jeg laver jo ellers lystigt bacon-smør så man skulle mene, at baconsalt lå lige til højrebenet.
Ingredienser
- 100 g bacon
- 150 g havsalt
- 1 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
- Steg baconen hårdt i ovnen, det skal være meget sprødt, og læg det herefter til tørre på fedtsugende papir (køkkenrulle).
- Blend eller hak den helt afkølede bacon til smulder.
- Bland med salt og peber og hæld på glas
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bacon salt – skønt krydderi
Bacon anses jo af mange for et af de bedste krydderier, man kan drysse på sin mad, og jeg er ikke uenig. Det har jo en fantastisk smagsforstærkende effekt.
Det næste må blive mandler ristet i baconsalt. Jeg spår allerede om en bestseller der.
Til daglig kan jeg anbefale at bruge det på spejlæg, på en god bøf, på et halvkedeligt kyllingebryst eller på dampet broccoli. Det pepper ligesom retten lidt op!
Vil du prøve urtesalt i stedet?
Lyder urtesalt lækrere end baconsalt i dine ører så se HER, hvordan jeg laver hjemmelavet persillesalt (men du kan bruge alle slags urter).
Skal det på køl eller hvordan ? ?
Nej bare sammen med det øvrige salt :)
Århhhh det må da bare lige prøves i en fart!!! Du er genial ?
Hvor mange grader og hvor længe giver du det? :)
Baconet? Jeg plejer at putte det i en kold ovn og sætte temperaturen på 200 grader varmluft. Efter 10-12 minutter, kigger jeg jævnligt til det og når det er helt hårdt stegt, tager jeg det ud og putter det på køkkenrulle. Måske 15-18 minutter i alt.
Så lækkert! Hvor længe vil du mene det kan holde sig? Jeg tænker baconsmulder ikke holder sig for evigt uden at blive ‘rancid’?
Nej forevigt tror jeg heller ikke duer. Men når det er stegt så hårdt, tænker jeg, at det godt kan holde en rum tid. :)