Jeg har længe savlet over amerikanske madbloggere, der laver bacon mayonnaise med baconfedt. Og jeg samler lystigt baconfedtet op, hver gang jeg har stegt bacon, og der måtte være noget til overs, men jeg kan ved gud ikke komme op på de 2 dl fedt, der kræves til at lave en anstændig mayonnaise.
Bacon-mayonnaise
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 dl mayonnaise lav den selv på 1 minut HER
- 150 g bacon i tern
- 1-2 tsk sød paprika
- 1 tsk urtesalt
- 1 tsk peber
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Steg baconen helt sprød på panden og læg det på fedtsugende papir (køkkenrulle).
- Rør mayonnaisen op med baconfedtet fra panden.
- Kom resten af krydderierne i.
- Hak eller knus baconen fint og rør den i mayonnaisen.
- Smag til med citronsaft.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
I stedet ender jeg altid med at bruge baconfedtet til at stege i. Det er få ting, der ikke kommer til at smage bedre af at være stegt i bacon-fedt.
Den nemme baconnaise
Så her valgte jeg den nemme løsning. Jeg tog en almindelig mayo og så tilsatte jeg små sprøde baconstykker som smagsgiver. Bacon er jo livets salt, eller hvad er det, man siger. Og voilá: Bacon-mayonnaise!
Og det smager altså bare lækkert. Jeg har brugt den som dip til kød og grønt, og ungerne har været ret begejstrerede for den også.
Og hvis du bliver forskrækket over at se en gulerod på billedet herunder, fordi den (gisp!) vokser under jorden, så tag det helt roligt. Ingen kom til skade her. Alle er i god behold.
Hej
Hvor længe kan diverse mayo’er holde sig, når de er lavet? Tænker i en tæt lukket bøtte.
Åh altid lidt svært at sige for det afhænger jo meget af hvad de er rørt med. Er de rørt med tørret krydderi, holder de jo nærmest forevigt. Er der brugt frisk krydderi, begrænser det jo holdbarheden. En 3-4 dage ville måske være et ok bud.
Jeg tænker en kombi af de to tip, kog bacon i neutral olie
Gratis tip til dig?
Kog bacontern i masser af smør, når bacon er færdig og sprød, sigter du baconnen fra og bruger smørret istedet for olie til Mayo, og så kan du jo putte det sprøde bacon i mayoen bag efter!
Smart! Fungerer det virkelig med smør? Jeg har prøvet med smeltet, afkølet kokosolie og det duede slet ikke. Nu bruger jeg ind imellem mct olie og det fungerer fint men er lidt dyrt (og hårdt for maven :))
Hej Jane! Tak for gode opskrifter – jeg er på ingen måde på LCHF, men synes dine opskrifter smager skønt! Jeg kan informere om jeg (og mine mange kokke kollegaer) ikke kan lykkedes med at lave majonæse på udelukkende baconfedt – selvom tanken er fantastisk – den skiller nemlig. Half/half med en anden god smagneutral olie er løsningen ? Kh Marie
Ej hvor dejligt! Så skal jeg kun samle den halve olie??