Bacon-mayonnaise / baconnaise


Jeg har længe savlet over amerikanske madbloggere, der laver bacon mayonnaise med baconfedt. Og jeg samler lystigt baconfedtet op, hver gang jeg har stegt bacon, og der måtte være noget til overs, men jeg kan ved gud ikke komme op på de 2 dl fedt, der kræves til at lave en anstændig mayonnaise.

Bacon-mayonnaise - opskrift på den ultimative LCHF / Keto dip

Bacon-mayonnaise

Føj til favoritter Udskriv Pin
Baconnaise – Mayonnaise med bacon
2 dl
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Steg baconen helt sprød på panden og læg det på fedtsugende papir (køkkenrulle).
 • Rør mayonnaisen op med baconfedtet fra panden.
 • Kom resten af krydderierne i.
 • Hak eller knus baconen fint og rør den i mayonnaisen.
 • Smag til med citronsaft.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

I stedet ender jeg altid med at bruge baconfedtet til at stege i. Det er få ting, der ikke kommer til at smage bedre af at være stegt i bacon-fedt.

Den nemme baconnaise

Så her valgte jeg den nemme løsning. Jeg tog en almindelig mayo og så tilsatte jeg små sprøde baconstykker som smagsgiver. Bacon er jo livets salt, eller hvad er det, man siger. Og voilá: Bacon-mayonnaise!

Og det smager altså bare lækkert. Jeg har brugt den som dip til kød og grønt, og ungerne har været ret begejstrerede for den også.

Og hvis du bliver forskrækket over at se en gulerod på billedet herunder, fordi den (gisp!) vokser under jorden, så tag det helt roligt. Ingen kom til skade her. Alle er i god behold.

Bacon-mayonnaise - opskrift på den ultimative LCHF / Keto dip
Bacon-mayonnaise - opskrift på den ultimative LCHF / Keto dip

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Bacon-mayonnaise / baconnaise”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Åh altid lidt svært at sige for det afhænger jo meget af hvad de er rørt med. Er de rørt med tørret krydderi, holder de jo nærmest forevigt. Er der brugt frisk krydderi, begrænser det jo holdbarheden. En 3-4 dage ville måske være et ok bud.

   Svar
 1. Gratis tip til dig?
  Kog bacontern i masser af smør, når bacon er færdig og sprød, sigter du baconnen fra og bruger smørret istedet for olie til Mayo, og så kan du jo putte det sprøde bacon i mayoen bag efter!

  Svar
  • Smart! Fungerer det virkelig med smør? Jeg har prøvet med smeltet, afkølet kokosolie og det duede slet ikke. Nu bruger jeg ind imellem mct olie og det fungerer fint men er lidt dyrt (og hårdt for maven :))

   Svar
 2. Hej Jane! Tak for gode opskrifter – jeg er på ingen måde på LCHF, men synes dine opskrifter smager skønt! Jeg kan informere om jeg (og mine mange kokke kollegaer) ikke kan lykkedes med at lave majonæse på udelukkende baconfedt – selvom tanken er fantastisk – den skiller nemlig. Half/half med en anden god smagneutral olie er løsningen ? Kh Marie

  Svar