Bacon i airfryer er genvejen til sprødt bacon, som passer sig selv, imens du laver resten af maden klar. Airfryer bacon bliver sprødt og lækkert og det er dødnemt at lave. Det eneste, det kræver, er en airfryer og den rette indstilling af temperatur og tid.
Udstyr
Ingredienser
- 4 skiver bacon
Sådan gør du
- Læg baconskiverne i bunden af airfryerens skuffe.
- Giv dem ca. 10 minutter ved 180 grader.
- Har du en anden model airfryer end mig, så kig til dem efter 9 minutter og tilpas tiden til hvor færdige, de er.
Vil du lave mere på én gang?
- Klip bacon i halve eller kvarte stykker og bar fyr dem ned i airfryeren.
- Sæt airfryeren i gang men ryst dem et par gange undervejs. Fortsæt til alle stykkerne er sprøde.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bacon i airfryer
Jeg har altid foretrukket at lave bacon i ovn, og det fungerer jo upåklageligt. Fordelen ved at lave bacon i airfryer er, at det er hurtigere, fordi du slipper for, at ovnen skal varme op først. Ulempen er, at du ikke kan have lige så meget bacon i airfryeren. Min kan tage fire skiver af de brede og fem af de smalle.
Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere fra model til model og sådan set også fra bacontype til bacontype. Jo tykkere bacon, jo længere skal det have.
Min opskrift på airfryer bacon herunder er lavet i min sorte Philips airfryer. Har du en anden model, så kig lige til baconen undervejs, indtil du rammer det præcise antal minutter.
Hvis du er PLUS-medlem, kan du notere din egen tilberedningstid i dit private notefelt i opskriften.
Alle dine hedeste airfryerspørgsmål besvaret her:
Hvor længe skal bacon have i airfryer?
Hvor længe din bacon skal have i airfryer afhænger både af, hvilken model, du har og den bacon, du bruger. Da jeg skulle lave det første gang, startede jeg med at give dem 8 minutter på 180 grader og så kiggede jeg til dem og gav dem så lidt længere, indtil jeg var tilfreds.
Det kan godt svare sig lige at have en lille notesbog eller notes-app på telefonen, hvor man lige noterer sig tiderne (eller en blog, hvor man lige altid selv kan slå det op også – haha!). Det nemme ved at lave bacon i airfryeren – og alt muligt andet også – er jo netop, at man bare sætter tiden og ikke skal rende og kigge til det i tide og utide.
Mindre os i køkkenet med airfryer bacon
Et sidste plus her er, at airfryer bacon giver mindre røg og os i køkkenet end bacon stegt på panden. Jeg synes dog, det er den samme fordel man får i ovnen også.
Men det er rart at undgå osen – og særligt rart også at undgå fedtsprøjt på tøjet for os, der er idiotiske nok til altid at glemme forklædet, når vi laver mad🙈
0 kommentarer til “Bacon i airfryer”