En lækker og cremet blomkålsmos med baconstykker og måske purløg eller forårsløg til drys. Lyder det ikke lækkert? Det kan næsten være et måltid i sig selv, men bacon-blomkålsmos er egentlig tænkt som lækkert tilbehør fx til en proteinkilde som kylling, gris eller okse.
Blomkålsmos med bacon som tilbehør
Blomkålsmos er jo blevet den faste Low Carb erstatning for kartoffelmos. Har du prøvet brændende kærlighed med blomkålsmos, lammeskank med blomkålsmos eller osso buco med blomkålsmos og gremolata? Mums. Det smager virkelig bare godt. Og min erfaring er også, at lige netop denne mos ofte er et hit hos børn.
Er der skeptikere i din nærhed, er bacon jo den hemmelige ingrediens til overtalelsen. Alting bliver bedre med bacon jo :)

Ingredienser
- 400 g blomkål
- 100 g bacon helst i et helt stykke
- 50 g flødeost naturel
- ¼ dl fløde
- Purløg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Del blomkålen i mindre buketter og kog dem til de er helt møre.
- Hæld vandet fra og blend blomkålen med flødeost og fløde. Smag til med salt og peber.
- Skær baconen i mindre tern og steg dem sprøde på en pande.
- Hak purløget.
- Rør halvdelen af baconen og det meste af purløget i blomkålsmosen og drys resten over inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Blomkålsmos i alverdens varianter
Jeg har lavet mange forskellige varianter af blomkålsmos. Fx i dette indlæg, hvor jeg har både den klassiske blomkålsmos, en blomkålsmos med urter og parmesan og en virkelig lækker variant med brunet smør og hasselnødder. Sidstnævnte er en storfavorit, som indtager en delt førsteplads sammen med denne bacon-blomkålsmos.
Især her i den kolde tid er det rart med noget comfort food og selvom blomkål ikke er kartoffel, kan sådan en mos af blomkål altså noget af det samme.
Er du ok med lidt ekstra kulhydrater, synes jeg også, at sellerimosen fortjener at blive nævnt. Den kan smagssættes på samme måde som blomkålsmosen.
Er stadig ny i dette univers, så vil lige høre: kan jeg spise blomkålsmos hvis jeg vil spise keto?
Hej Helene
På Keto skal du tælle dine kulhydrater og sikre at du ikke indtager mere end 20 g pr. dag. Det er i det lys, du skal se alle madvarer, opskrifter og lign. Jeg ved ikke om du er PLUS-medlem, men hvis du er, kan du se energiberegningen nederst på alle mine opskrifter. Der står antal kulhydrat, protein, fedt, kalorier osv.
Læs evt. også begynderguiden til Keto. Det er god grundviden.
Og god fornøjelse – bare spørg hvis der er andet :)
Hej Jane
Tusind tak for hurtigt svar. Det var kun fordi du skriver at det er den faste Low carp erstatning for kartoffelmos at jeg blev i tvivl når jeg gerne vil i Ketotilstand.
Jo jeg er plusmedlem, men ret ny. Har været igang i en uge.
Er igang med dine gode podcast, og allerede lidt klogere. Har også fanget at det handler om det lave kulhydratindtag, især når jeg gerne vil tabe nogle kilo.😊
Er igang med KETO-kostplanen, men faldt over blomkålsmosen, som jeg også gerne vil prøve til en hakkebøf.
Supergodt. Low carb er den overordnede paraply for det hele hvor Keto er den helt, helt kulhydratfattige variant. Keto er altså også Low Carb men Low Carb er ikke altid Keto. Hvis du ikke allerede har, så husk at hente den store Keto-guide, som er gratis for medlemmer. Den giver en god beskrivelse af baggrunden for både Low Carb og Keto også.
Og så bare tænk keto som et budget, du skal overholde. Du skal holde dig i omegnen af 20 g kulhydrat – hvordan du forvalter dem kan du selv bestemme.
Mange tak. Den guide vil jeg hente. 😊
Kan man lave det med blomkål fra Frost hvis det skal gå rigtig hurtigt? Eller giver det et andet/dårligere resultat?
Kan man erstatte blomkålen med blomkålsris?
Har du lavet blomkålmos med blomkålsris før? Jeg tænker umiddelbart at det ikke er så velvalgt.
Har ikke prøvet – endnu 😉