Avokadosalat med rejer og citrusdressing


Denne friske og lækre avokadosalat med rejer og citron er en dejlig sommersalat, som bør nydes på terrassen i godt selskab. Den egner sig superfint både til en dejlig frokost eller som en let forret til en dag med gæster med et koldt glas hvidvin til.

Avokadosalat med rejer - opskrift på en sund og frisk salat med rejer og avokado

Avokadosalat med rejer og citrusdressing

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
15 minutter

Ingredienser

 • 300 g store rejer
 • smør eller kokosolie til stegning
 • salt og friskkværnet peber
 • 100 g salat fx rucola eller babyspinat
 • 100 g avokado
 • 30 g rødløg i tynde skiver

Citrusdressing

Drys

 • 20 g mandelflager

Sådan gør du

 • Steg rejerne i en pande i smør eller olie i et par minutter.
 • Krydr med salt og peber.
 • Rør dressing af olie, citron og citronskal, lidt salt og peber og vend i salaten.
 • Skær avokadoen i skiver.
 • Bland alle ingredienserne til salaten sammen og drys med mandelflagerne inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sund salat med rejer

Du kan fint lave den med almindelige kutterrejer, men jeg har valgt at lave den med store rejer, som jeg har stegt hurtigt på panden i smør. Jeg er ret vild med stegte rejer. Bruger du rejer med skal på halen, kan de evt. fjernes inden stegning. Det er lidt bøvlet med de halevifter i salaten.

Vælger du at bruge forkogte rejer, kan du evt. lave lidt ekstra af olie-citrondressingen og marinere dem deri. Det giver en frisk og dejlig smag også.

Avokadosalat med rejer - opskrift på en sund og frisk salat med rejer og avokado

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Avokadosalat med rejer og citrusdressing”

 1. Du laver nogle fine opskrifter, som jeg også
  selv bruger, men der er simpelthen ikke noget der hedder en kutterreje. Rejer bliver fanget fra trawlere på dybt vand. Længere nede i opskriften referere du til at man alternativt kan bruge “kutterrejer”. Jeg tænker, at det du mener er Grønlandske rejer el. koldtvandsrejer. Uanset så bliver de mindre rejer fanget med trawlere….

  Svar
   • Royal Greenland reklamerer selv med på deres hjemmeside at de bliver fanget med trawlere, så det giver absolut ikke mening. Og det var heller ikke for at sætte spørgsmålstegn ved din faglighed. Måske jeg selv skulle tage en dialog med dem. På restauranter må man f.eks ikke reklamere på menukort med falsk varebetegnelse. 🙄 God weekend Jane.

    Mvh Anna

    Svar
    • Altså jeg kan forsikre dig om, at jeg absolut ingen faglighed har på spil, når det kommer til at navngive rejer korrekt😅 Og om Royal Greenland navngiver deres produkter rigtigt eller forkert ligger også langt udenfor min interessessfære. Bare sådan for at være helt ærlig😅🙈

     Svar