Avokado-smoothie med citron og ingefær


Her er en lækker smoothie, som ikke skyder dit blodsukker ud af kurs. Den er nemlig uden frugt men med avokado i stedet. Avokado er botanisk set et bær, er det ikke sådan?

Avokado-smoothie med citron og ingefær - Low carb/LCHF/paleo - uden frugt! --> Madbanditten.dk

Avokado-smoothie med citron og ingefær

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hæld alle delene i blenderen og blend, til du har en dejlig cremet smoothie.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det tror jeg nok, men uanset herkomst, så giver avokado en dejlig cremet konsistens i smoothies, og er man vild med den lidt stærke smag fra ingefær, vil man labbe denne i sig.

SØVNPROBLEMER OG STRESS

Jeg sover virkelig dårligt i øjeblikket, hvilket er meget uvant for mig, der normalt sover både godt og meget. Jeg drømmer helt vildt, de vildeste tydelige og livagtige drømme, vågner om natten og kan ikke finde ro igen og ligger ofte vågen i timer. Falder i søvn kort før vækkeuret ringer og slæber mig ud af sengen. Det begynder at tære lidt på kræfterne, synes jeg.

Normalt har jeg kun søvnproblemer, når jeg er stresset, men det synes jeg ikke, jeg er i øjeblikket. Jeg har nok at se til, men at have travlt er ikke det samme som at være stresset. Jeg er i gang med at lægge mig fast på, hvad jeg skal bruge 2016 på sådan rent arbejdsmæssigt.

Og mulighederne er mange, hvilket gør mig til en heldig kartoffel, men det gør det også lidt svært at vælge. Jeg vil jo allerhelst det hele, men ved også godt, at jeg dels ikke kan det hele, og også at jeg ikke bliver lykkelig af at forpligte mig til et benhårdt arbejdsprogram. Måske er det det, der rumsterer. Jeg ved det ikke rigtigt.

SØVN OG CRAVINGS

Søvnunderskud påvirker jo alt fra humør til appetit, og det kan give en kraftig carb craving, altså craving efter sukker eller hurtige kulhydrater. Enhver, der nogensinde har haft en nyfødt baby, kan skrive under på dette. Jeg prøver derfor at være lidt ekstra opmærksom på, at jeg spiser nok og også at det er rigtig mad og ikke for mange hovsa-valg, der ryger i munden. For det bliver det tit, når man er lav på energi.

I går lavede jeg fx denne avokado-smoothie, som jeg drak sammen med min frokost. Det var en dejlig frisk tilføjelse til min ret så enkle (men også ret lækre) frokost. Se mere til den længere nede i indlægget!

Avokado-smoothien er jo ikke sød som en normal smoothie. Men den er frisk, cremet og dejlig. Du finder alle mine smoothies og greenies lige her.

Avokado-smoothie

TIP FRA MIG TIL DIG

1 håndfuld mynte- eller basilikumblade ville være vildt lækkert i. Og ellers kan du peppe den op med en smule hindbær eller jordbær – især hvis ungerne stejler lidt ved synet af den svagt-grønne drik!

Vil du have flere smoothies, så tjek opskrifterne her: SMOOTHIES OG GREENIES

Jeg drak den som sagt til min frokost, som bestod af spinatblade, røget laks og fed cremefraiche 38%. Findes der noget bedre end kombinationen af laks og fed cremefraiche? Jeg tror det næsten ikke…

Avokado-smoothie - Spinatsalat med laks og fed cremefraiche serveret med avokadosmoothie. Dejlig og nem LCHF-frokost. Opskrift her: Madbanditten.dk

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Avokado-smoothie med citron og ingefær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Har du (eller andre) et godt tip til at gemme en halv avocado? Jeg dynes altid den bliver helt tør….
  Tak for en fantastisk blog og nogle skønne bøger!

  Svar
  • Jeg opbevarer halve avokadoer i lufttæt glas i køleskabet. Lad stenen sidde i og pres evt. lidt citronsaft over.
   Men faktisk så bruger jeg min halve avokadoer netop i smoothies som denne. Jeg spiser den ene halvdel, når jeg åbner avokadoen, og den anden halvdel ryger i en smoothie. :)

   Svar
 2. Årh det lyder vildt lækkert altsammen!
  Men jeg bliver ofte i tvivl, når du skriver 1 dl kokosmælk – er det så 1 dl af den fede og den vandede del blandet sammen? Eller bruger du en slags, der ikke skiller? :)

  Svar