Denne avocadotatar med stenbiderrogn er simpelthen den fineste lille anretning, som passer perfekt som en let (luksus-)frokost eller som forret til gæster her i foråret. Eller til date night med et koldt glas hvidvin. Perfekt!
Ingredienser
- 100 g avokado skåret i fine tern
- 1 spsk citronsaft
- 25 g rødløg finthakket
- 1 spsk frisk persille hakket
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk cremefraiche 38%
- 100 g stenbiderrogn
Sådan gør du
- Bland avocado med citron, løg, persille, salt og peber i en skål.
- Anret på en tallerken med masser af stenbiderrogn og fed cremefraiche på toppen. Drys med lidt ekstra persille og rødløg inden servering også.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Til forår hører stenbiderrogn
De friske stenbiderrogn, som lander hos fiskehandlerne her i foråret, sætter jo virkelig streg under, at nu er vinteren forbi. Efter en lang vinter skal vi altid lidt ind i foråret, før jeg mærker min vante energi komme tilbage. Det føles virkelig som at have halvflade batterier. Og de batterier bliver i mit tilfælde ladet op ved sollys og de længere dage og rigtig meget ved at sidde i en solstråle og mærke at solen også er begyndt at give lidt varme af sig.
Så ikke mere sne nu! Hører du!
Og til forår hører jo så stenbiderrogn.
Skulle der sidde en derude, som endnu ikke har smagt det, vil jeg bare sige: smag det.
Kan du ikke forene dig med tanken om stenbiderrogn kan du lave avocadotatar med fx rejer i stedet. Det ville også være virkelig lækkert.
Avokadotatar med stenbiderrogn
Opskriften her er virkelig nem, men nogle gange er råvarerne så gode, at der ikke skal pilles særligt meget ved dem. Sådan er det her, synes jeg.
Hvis du gerne vil nærme dig den lidt mere traditionelle anretning med stenbiderogn på blinis, kan du i stedet for avocadotatar lave den lille sjove anretning med vafler i stedet for blinis.
Find den her: Stenbiderrogn på vafler med fed cremefraiche og rødløg
Selvom avocadotataren er lækker, skal man heller ikke kimse af sådan en lille lækker vaffelhapser. Ej faktisk skal de to slet ikke sammenlignes. Prøv begge. De er virkelig lækre begge to!
Utrolig dejlig løsning, når vi ikke spiser brød.
Friske øko. advokad sendt fra Malage. Frisk stenbiderrogn fra Hirtshals.
Så kan 2. Pinsedag ikke blive dejligere.
Jo. Vi hejser flaget.🇩🇰
Er også blevet fan af denne OG ostevaflerne. Bruger en kombination til gæstemad. Så kommer jeg avocadotataren i et lille glas med et par dråber olivenolie på kanterne, så kan den nemt vendes ud på en tallerken og ser rigtig pæn ud. Og et par dråber olivenolie gør heller ikke noget dårligt for smagen 🤩
Ej så godt! Og sikke nogle heldige gæster❤️
Er så enig i det med lys, dagslængde, livslyst – og stenbiderrogn ? Tak! Købte 200 gr i dag. Tænkte at jeg nok skulle få en god idé til anvendelse ?