Denne avocadodressing smager frisk og dejligt og har en lækker cremet konsistens. Og hvor tit mangler man ikke lige en lækker dressing? Herhjemme vælger vi i 9 ud af 10 tilfælde bare at have flasken med olivenolie på bordet (mine børn elsker olivenolie) og den bruger vi så over salat. Men nogle gange er det også dejligt at have en ‘rigtig dressing’.
Lækker og cremet avocadodressing
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
1 glas (ca. 8 portioner)
- 2 avokado
- 2 håndfulde frisk persille eller koriander, hvis du eeelsker koriander, som jeg gør!
- 1 dl olivenolie
- 2 fed hvidløg
- ½-1 tsk salt
- 2 spsk limesaft
- 7 skiver syltede jalapenos kan udelades
- vand
Sådan gør du
- Blend det hele til en cremet masse og smag til med salt og lime.
- Dressingen kan holde sig nogle dage i køleskab. 2-4 dage måske. Så kan den godt finde på at skille lidt. Jeg plejer at ryste den sammen og så klarer den lige en ekstra dag.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dressing med avokado og lime – dejlig til mexicansk mad
Denne dejlige avocadodressing fungerer både fint til salat eller i den spicy version til mexicansk mad. Og mexicansk mad behøver jo ikke være mere fancy end en kødsovs lavet med mexicansk krydderi.
Avokadodressingen er et alternativ til guacamolen, selvom du ikke vil få nogle dømmende blikke herfra, hvis du skulle vælge at lave begge dele.
Mexicansk pulled pork med avokadodressing
Forleden havde jeg en dag, hvor jeg var på farten det meste af dagen, så jeg satte en nakkefilet gnubbet i mexicansk krydderi i ovnen på 80 grader, inden jeg tog hjemmefra, og den har vi så spist af lige siden.
Jeg skærer så bare strimler af stegen og steger dem på panden med lidt ekstra krydderi og salt og serverer dem med salat eller hvad jeg nu lige har af grøntsager, lidt revet ost, salsa (købeversionen) og hvis jeg er heldig: denne dejlige avocadodressing.
Det er god og mættende mad på under 10 minutter i forberedelse!
Og de siger, at madbloggere gør det med mad urealistisk! Haha! not so much!
Hejsa Jane.
Jeg ELSKER simpelthen dine retter, jeg er ikke hele tiden “på” men sådan er mit liv lige nu.
Jeg har lige fundet denne lækre Avocadodressign men er meget i tvivl om mængderne :)
2 avokado (det giver sig selv)
2 frisk persille (2 stængler – 2 skefuld – 2 dl – 2 bunter – eller ??)
1 dl olivenolie (det giver sig selv)
2 fed hvidløg (det giver sig selv)
½-1 tsk salt (det giver sig selv)
2 limesaft (2 skefuld – 2 dl – 2 hele – eller ??)
7 syltede jalapenos kan udelades (7 skiver eller 7 hele eller ??)
vand (hvor meget ? eller er det hvis man synes der skal gøres noget ved konsistensen?)
Knus en stor fan.
Mette Hjernø
Ej det forstår jeg virkelig godt😅
Jeg ved ikke om det er en opdatering, der har fået slettet de mængdebetegnelser men jeg har oplevet det på flere opskrifter nu!
Jeg har opdateret opskriften med mængderne og forhåbentlig kan det ses.
Den mangler stadig med lime 😊
Ej det var da pokkers😅 Nu har jeg prøvet at opdatere den igen.
Perfekt, det virkede!
Hej Jane. Kan frosne avocadoer også godt bruges til at lave den her? Mvh Milena
Godt spørgsmål. Jeg er først fornyligt begyndt at købe de frosne – og mand, hvor er det smart! Jeg tror godt de ville kunne bruges her.
En super god ide ??.
Også en god ide, hvis man har nogle avokadoer til overs man ikke lige ved hvad skal bruges til ?.
Den vil jeg også lave ?
Uh den ser god ud! Jeg bruger Irmas citronolivenolie til dressing stort set hver gang. Den smager fantastisk og kommer endda i sprayflaske, så den kan fordeles endnu nemmere. Et lille tip!
Gud hvor dejligt at høre! den skal jeg på udkig efter næste gang jeg skal i Irma.