Avocado-toast med jordbær og sesam – low carb & glutenfri


At noget så simpelt som at smøre avocado ud på toast skulle blive så populært virker på mange måder lidt skørt. Men avocado-toast er en hypet type morgenmad/brunch/frokost på linje med Açai bowl og chiagrød med topping i sirlige rækker. Prøv bare at søge på hashtagget #avocadotoast på Instagram og du vil se, at der findes næsten lige så mange varianter, som der findes mennesker.

Avokado toast med jordbær og sesam

Avocado-toast med jordbær og sesam – low carb & glutenfri

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rist toastbrødet i/på brødristeren.
  • Mos avocadokødet i en skål og smør det ud på toasten.
  • Pynt med jordbær og sesamfrø og drys evt. en smule cayennepeber over også.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Men hør lige. Sådan en hype opstår jo sjældent ud af det blå eller bliver populært alene fordi det ser pænt ud på Instagram. Avocado på toast smager bare skidegodt! Og du kan variere det for evigt. En af mine foretrukne er at mose avocado med lidt limesaft og røre en anelse urtesalt og spidskommen i. Drysset med lidt cayennepeber eller chili. Det smager guddommenligt. Et æg, der er spejlet, kogt eller pocheret ovenpå, og jeg er så lykkelig.

Morgenmads- og brunchcaféer med respekt for sig selv serverer selvfølgelig også avocado toast. Måske kan du huske, at vi spiste det i New York – ellers kan du genopleve den oplevelse HER.

Som glutenfri lowcarber har man selvfølgelig en udfordring med toasten. Den har jeg på café løst ved at sige pyt med lowcarbing og spise den på glutenfri toast, eller jeg har spist den helt uden brød. Herhjemme hos mig selv har jeg løst det ved at riste en skive af mit eget virkelig vellykkede toastbrød, som jeg næsten altid har i fryseren.

Mit brød bliver jo ikke sprødt som “rigtig toast” men smagen er rigtig god. For mere knas kunne man evt. lave den på de populære chia-knækbrød.

MEN AVOCADO MED JORDBÆR…??

Avocado med jordbær er en forbavsende lækker kombi og hvis du ikke har prøvet det allerede, vil jeg opfordre dig til at give den et skud. De to går bare virkelig godt i spænd, her i form af en avocado-toast med jordbær og sesam.

HVAD ER DER ELLERS PÅ BRÆTTET?

Jeg spiste avocado-toasten som en del af et måltid. På mit bræt havde jeg foruden toasten et kogt æg, et hjertesalatblad med en rest laksesalat, lidt tomat og ost og en portion chiagrød med nøddemysli og hindbær. Dejlig og mættende start på dagen.

Avocado-toast med jordbær Avocado toast med jordbær og sesam - på low carb toast - glutenfri opskrift --> Madbanditten.dk
Avocado-toast med jordbær  Avocado toast med jordbær og sesam - på low carb toast - glutenfri opskrift --> Madbanditten.dk

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Avocado-toast med jordbær og sesam – low carb & glutenfri”

    • Det smager også dejligt – jeg foreslår det samme oppe i teksten. Brødet er jo helt klart det mindst interessant her :)

      Svar