Aspargessuppe med rejer og dild


Aspargessuppe er jo også en ægte forårsbebuder og vi skal selvfølgelig udnytte sæsonen ved at nyde denne dejlige spise. Aspargessuppe med rejer smager simpelthen skønt.

Jeg har spædet den op med blomkål, hvilket giver en skøn konsistens og så har jeg været en tur hos fiskehandleren efter håndpillede rejer. Og så selvfølgelig masser af dild!

Aspargessuppe er jo også en ægte forårsbebuder og vi skal selvfølgelig udnytte sæsonen ved at nyde denne dejlige spise. Aspargessuppe med rejer smager simpelthen skønt.

Aspargessuppe med rejer og dild

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skræl aspargesene og knæk de træede ender af.
 • Skær dem i mindre stykker.
 • Skær blomkålen i mindre buketter.
 • Smelt smørret i en gryde og sauter løgene heri til de er klare i farven.
 • Tilsæt asparges, blomkål og bouillon og lad det simre til grøntsagerne er helt møre.
 • Blend suppen helt glat med stavblenderen og tilsæt fløden.
 • Lad suppen koge op og simre i et par minutter.
 • Smag til med salt og peber.
 • Server med frisk dild og nypillede rejer på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Aspargessuppe med hvide asparges og friskpillede rejer

Når foråret kommer og temperaturen stiger, kommer også lysten til lidt lettere måltider. Her er suppen dog spædet op med godt med fløde, så den stadig bidrager med mæthed men ift. bøf & broccoli lander den let i maven.

Og det er faktisk dejligt, synes jeg, efter en vinter med tungere retter. Jeg har ret mange supper efterhånden, du finder alle mine supper lige her.

Aspargessuppe med rejer - opskrift på en dejlig suppe med hvide asparges

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Aspargessuppe med rejer og dild”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kære Jane.
  en lille update fra mig.
  Min påske er gået forrygende, jeg har ikke rørt et eneste stykke slik eller andet sukkerholdigt.
  Jeg var i stor krise i flere dage over jeg havde det slik ik huset, jeg rakte ud flere steder for at få hjælp til at holde mig i skindet.
  Til sidst pakkede jeg slikket væk, så det var ude af syne og pludselig skete der en ændring, pludselig gik det op for mig at jeg jo godt kunne lade være med at smage, for det havde jeg jo bestemt, så dermed blev monsteret afvist for denne gang.
  Jens har været sød til at lægge det vpk, så det ikke lå fremme hele tiden.
  Jeg lavede din overlækre citrontærte – Tarte au Lemon” eller noget, det blev midt påskeæg, jeg fik et stykke hver dag, og havde den med til kaffe besøg hvor der var kage jeg ikke skulle have og værterne var vilde med den. Jeg fik endda stor beundring for min erkendelse af mit misbrug og at jeg modstod fristelsen, altså der var jo flere slags chokolade som de mente jeg kunne spise, men jeg synes sukker andelen var for stor, herhjemme spiser jeg af og til et stykke 92% chokolade, det trigger ikkke noget.
  Tak fordi jeg måtte skrive til dig igen. Hvis det en anden gang beænder på, kan det være jeg skriver igen.
  Kh. Pernille <3

  Svar
  • Kæft hvor er det sejt, Pernille! Føler mig helt stolt og glad på dine vegne!❤️ Det er ingen lille bedrift at komme helskindet igennem påsken. Giv dig selv et kæmpe klap på skulderen og skriv endelig en anden gang, hvis det kan hjælpe med sådan en ekstern kontrolinstans❤️

   Svar
 2. Kære Jane.
  Jeg bliver lige nødt til at skrive til dig, så jeg kan overkomme min lille krise.
  Jeg har i den senere tid været på et par forløb hos dig. Først Ketoudfordringen og så her inden for det sidste år 6 uger med dig i ørene hver dag, så hoppede jeg skisme også med på Sukkerfri nu. Og ja, det er grundet til at jeg skriver. Jeg kom godt igennem de 21 dage og det er pt sådan at jeg synes slet ikke sødt smager godt, overhovedet, heller ikke sukkerfit eller sødet med andet tilladt, altså jeg bliver bare ikke tilfreds og jeg gider det ikke….næsten ikke i hvert fald…
  For i dag, der har jeg købt slik og marcipan påskeæg til Jens, og det begyndte allerede i butikken mens jeg kiggede på det, havde det hænderne og tænkte på muligheden for liiige at smage….ÅÅÅÅHHHH nej altså, jeg føler lige nu at jeg ikke har flyttet mig overhovedet. MEN det har jeg egentlig…har lige siddet med de sukkerfyldte vinende søde påskeæg og studeret kulhydraterne deri, for det kunne jo være det gik med en lille bitte smule.
  Men NEJ NEJ NEJ det går ikke med en lille bitte smule, heller ikke når Jens er kommet og åbner for “herlighederne”, selv der duer det ikke med en lille bid. Jamen hvorfor ikke. JO ser du, jeg vil ikke spise sukker, jeg får det dårligt af sukker, jeg er som en anden alkoholiker der bare craver hele posen hvor meget jeg så end har besluttet mig for KUN EN LILLE BID!!!
  Så derfor skriver jeg til dig og ruster mig til at lade det skidt ligge og hey, det virker altså.
  Tak hvis du har læst med, det var i hvert fald vigtigt for mig at gøre det.
  Kh. Pernille <3

  Svar
  • Ååååh hvor jeg føler med dig. Jeg ved præcis hvordan du har det. Og det er IKKE det værd (i tilfælde af at du behøvede en reminder om det).

   Skriv til mig efter påske og fortæl mig hvor fint du klarede dig igennem. Så har du det at holde dig selv op på❤️

   Og god påske :))

   Svar
 3. Hej Jane.
  Den suppe lyder skøn og liflig :)
  Kan man erstatte fløden med noget andet?
  Jeg tåler nemlig ikke så godt mælkeprodukter.
  Mvh Birgitte

  Svar
  • Hej Birgitte
   Mjaah… hvad ville du normalt bruge i stedet?
   Normalt vil jeg sige, at kokosmælk er den bedste erstatning for fløde, men jeg er ikke sikker på, at det smagsmæssigt vil være den store succes her…

   Svar
   • Ja, jeg kan heller ikke se andre alternativer end kokosmælken, og det vil nok ikke just være velsmagende.
    Måske det går an med fløden, når det blot drejer sig om 2 dl. ;)

    Svar
  • Hej Inge
   Det tror jeg ikke, jeg ville gøre. Gem den hellere til foråret, når de friske hvide asparges lander.

   Se andre lækre supper her: Suppe

   Svar
 4. Hej Jane.
  Du har været på rejse med mig præcis et år. ( nåh det vidste du ikke?)Den 20 maj sidste år vågnede jeg op og havde fået en åbenbaring. Jeg havde læst et par af dine bøger og nu skulle det være. Jeg var 63 år og 102 kg. Siden den dag har jeg ikke rørt en dråbe alkohol, spist slik, kager eller brød. Ting som jeg elskede?LCHF har bare virket for mig. Jeg har ikke forbudt mig selv noget, men har bare ikke lyst. Elsker din mad og dine opskrifter. Resultat minus 30 kg, smidt blodtryksmedicin. Mere energi. Tak Jane du er bare så inspirerende . Kærlig hilsen Lisa

  Svar
  • Kære Lisa

   Hvor er det dog bare FANTASTISK at høre! Sikke en U-vending for dig. Det glæder mig så meget på dine vegne. Tusind tak fordi du skrev <3

   Svar
 5. Det lyder lækkert. Jeg har 2 spørgsmål.
  1. Hvilken boullion brugte du ?
  2. Hvor lang tid simrede asparges og blomkål ? Bare sådan cirka.

  Mvh Poul

  Svar