Aspargessalat med citron, parmesan og hasselnødder er en dejlig sommersalat, som passer godt til det meste sommermad. Asparges er jo en skøn spise i sommerhalvåret og her har de to slags fået selskab af citron, parmesan og letristede hasselnødder.
Aspargessalat med citron, parmesan og hasselnødder
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g grønne asparges
- 200 g hvide asparges kan erstattes med grønne
- 1 rødløg i tynde skiver
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 øko-citron saften herfra
- 30 g parmesan
- 30 g hasselnødder ristede
- 2 spsk olivenolie
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Knæk enderne af de grønne asparges. Skræl de hvide asparges og knæk enderne af.
- Varm smørret op på en pande og steg de hvide asparges i et par minutter ved middel varme.
- Tilsæt de grønne asparges og rødløget og steg videre i et par minutter, til begge typer asparges er møre.
- Riv parmesanen på et rivejern eller lav bredere strimler med en kartoffelskræller.
- Hak hasselnødder og basilikum
- Anret alle ingredienserne på et fad og dryp med citronsaft, olivenolie og giv det et drys salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Aspargessalat – perfekt tilbehør til sommermaden
Denne aspargessalat kan både spises til grillmaden og til mad, du har lavet indenfor i køkkenet. Den kan bruges både til hverdag og til gæster.
Er de hvide asparges svære at skaffe eller er de måske ikke i sæson, kan du lave denne opskrift med de grønne asparges alene. Selv kan jeg faktisk bedre lide de grønne end de hvide, så det kunne jeg godt finde på at gøre uanset.
0 kommentarer til “Aspargessalat med citron, parmesan og hasselnødder”